Budite ozbiljni Pjerino. Sprema nam se CRNI PONEDJELJAK, a vi mislite samo na turističku sezonu.
Danas vam je bolje gledati koliko će bombona biti na burzi, a tek smo na početku korekcije.
……evo ti golišavi “frajeru”, pravi dokaz da si neozbiljni lažac je današnje stanje na burzi…
mada osobno smatram da bi ti pomogla kombinacija jakih lijekova i psiho-terapija….
Eto neka pričajo kod na u Sloveniji o korekciji na Balkanu (Balkanska siesta).
http://www.vzajemci.com/Modules/Base/News.Aspx?id=10033
Prije par dana ste se razpisali tudi o slovenskem burznem indeksu, pa šaljem neke podace koji sam lahko dobio.
Što se tiče indeksa u Sloveniji, ljepi primer dionice Petrol (PETG) i borzni indeks (SBI 20). Statistika je od godine 1999 do danas.
Ima i neki link gdje komentira dogajanje na burzama Matej Tomažin, koji upravlja sa skladom Alfa invest na Hrvatski.
http://www.podlupo.si/index.php/blog/
A što se tiče ulaganja na Hrvatski je tako, da morate sami ulagati u svoje dionice. Kod nas u Sloveniji je trg tako močan i stabilan zato jer Slovenci ulagamao u naše dionice i ne gledamo samo preko granice u drugima državama (npr. Bosna, Srbija Makedonija).
Ulaganje u vrednostne papire se je pojačilo kada smo išli u EU (tu je bio prisotan močan marketing).
Prije EU povprečni Slovenac ulagao je u dionice manje nego 1000 EUR, sada pa se je ta broj pojačao, tako da je vrednost ulaganje više nego 1000 EUR Žal nisam našao ovaj članak koji ljepo piše o ovom.
A što se tiče ulaganja pokojninskih skladova ista zgodba piše u članki Slovenske delnice so dražje od kitajskih pod naslovom Vlada priliva olje na ogenj)
http://www.finance.si/?MOD=show&id=185811
Svim sve lepo vam želim.
Idem na godišnji
CROBEX -0.23 %.
ŠKRGUT ZUBI i trnci po tijelu lagano klize, dok znojni prsti po kalkulatoru računaju gubitke.
TEK SMO POČELI.
Na Banja Luci bogme SKY CHANELL večeras.
CROBEX -0.37%
ŠKRGUT ZUBI !!!
Moglo bi to danas otići i na -1%, ako krenu spori paničari sa prodajom ( ako negdje nađu kupnju )
Teško da će biti tako, ne postoji niti jedan osnovani razlog za to. Nažalost kao i uvijek nagađaš, nešto kao Galinec, pa dok ne pogodiš.
CROBEX -0.37% ŠKRGUT ZUBI !!! Moglo bi to danas otići i na -1%, ako krenu spori paničari sa prodajom ( ako negdje nađu kupnju )
S tim pisanjem ne možeš više uplašiti ni djecu u vrtiću, a pogotovo ne ulagače na burzi. U nekim manjim količinama bilo je čak i zabavno, ali sad postaje toliko monotno da izaziva zijevanje i drijemež pred monitorom. Daj nešto novo [smiley2]
Meni se naprotiv cini da ce se stvari uskoro okrenuti. Ovaj tjedan ce mozda jos nekome “skrgutati zubi” kako kazes no sada je najgluplji moment za prodaju. Prodavati sa minusom ili smanjenim prinosom nakon mjesec dana stagnacije po meni i nije bas najpametnije. Ako je netko trpio do sada pa neka se strpi jos 5-10 dana.
Blize se polugodisnja izvjesca, prometi su fakat mali, ljudi su sve vise na godisnjima, IPO Magme defakto prosao – ako je imao bilo kakav utjecaj, tko je mislio prodavati prodao je i koliko god se cini da trziste curi polako raste broj naloga na kupnji. Pad do sada je cca 15-20% sto bas i nije malo.
Nije mi jasna ekipa koja je do sada cekala s prodajom. Trebalo je prodavati prije 3 tjedna ako je tko imao namjeru. Osim margin call-ova koje mislim da neki sada i gadjaju.
Osobno, cini mi se da su ovo posljednji pokusaji skidanja cijena u ovoj iteraciji.
A sto se tice CROBEX -0.29 – INA vuce dolje takodjer na nekakvom malom prometu. Zapravo monoton i bezlican dan.
CROBEX -0.37% ŠKRGUT ZUBI !!! Moglo bi to danas otići i na -1%, ako krenu spori paničari sa prodajom ( ako negdje nađu kupnju )
bolje pogledajte semafor…. i sastavnice crobexa pa onda donosite zaključke…ovako uvaženi kolega, nemojte mi zamjeriti, ali ispadate smiješni…
Znaci oporavka već su se dali naslutiti u petak. Vama svako dobro i sretna kupovina ako ste u kešu.
Za dva tjedna su izvješća “na suncu” tako da aktivnost će biti uskoro pojačana i prije izlazaka radi brojnih špekulacija!
meni se isto čini da se nazire kraj korekciji, prometi su mali, stabilizira se tržište…. doista je najgluplje sada prodavati, ali ima ekipe kojoj fali par tisućica za more pa onda prodaju …. ah… dobro još bolje, bar se da tu i tamo dobro jeftino kupiti,,,,,
Znaci oporavka već su se dali naslutiti u petak.
Koliko se meni cini na najvecem dijelu dionica definirano je dno i sada se trguje oko toga na mizernim prometima. Neki se pazljivo ukrcavaju da ne povecaju uocljivo omjer kupnje i prodaje kako bi se zadrzale cijene na trenutnim razinama. Skuplja se polako i iz sjene koliko vidim. Ima masa takvih primjera, DLKV; KOEI; JNAF, LVCV danas npr, itd.
Želje su uvijek jedno, a realnost nešto sasvim drugo.
Dno je još jako daleko.
Ne bojte se !!!
A to što je mali promet, je zato što nema kupnje. ( sve je preskupo……i eto tako……..korekcija…………do zime )
Vidite samo kako se praši od prometa na ATM-u. ( nema transakcija pola sata ) a na kupnji često nedostaju nalozi. Nema kupnje………nema pa nema !!!