Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ivek, odakle ti to!
Sa 50 % u 6 mj. i kasnije 20% mogu komotno dati otkaz svima na ZSE i ključ u bravu, rapustit tržište kapitala kao da ga nikad nije bilo, jer bi prvo riknula likvidnost, pa sve ostalo…
Pa koji bi to kapital došao pod tim uvjetima kad bi oročenje u banci bi bilo daleko isplativije,
Ma da je i duplo manje opet ista stvar!
Uostalom okanimo se kulta vođe. Nema više toga da pojedinac odlučuje u ime svih pa i jačih pojedinaca od njega samog…
Trust mozgova će jednog dana donjeti odluku o ovoj stvari, prilično pažljivo i ozbiljno, jer tržište kapitala nije neozbiljna stvar….
Do tada ima podosta vremena, a lako moguće da ga tada doživimo u drugom planu…

Na pomolu je nova energetsko-industrijska revolucija....

Trust mozgova će jednog dana donjeti odluku o ovoj stvari, prilično pažljivo i ozbiljno, jer tržište kapitala nije neozbiljna stvar….

Kolega borg, ti kao da ne živiš u RH. Treba biti kao što kažeš, ali kod nas je “ho-ruk” sistem. Jesi li ikada vidio studiju trusta mozgova koja prethodi odlukama kakve donosi Samodol ili Rohatinski? [smiley1]

"[b]Čate[/b]" su najveći problem s kojim je Lijepa Naša suočena.

Ivek, odakle ti to!
Sa 50 % u 6 mj. i kasnije 20% mogu komotno dati otkaz svima na ZSE i ključ u bravu, rapustit tržište kapitala kao da ga nikad nije bilo, jer bi prvo riknula likvidnost, pa sve ostalo…

Evo u komentarima a i ja mislim da sam cuo nesto slicno. Zaboravi na logiku. Ipak su to politicari.

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=aae2c701-1dfc-47e9-8627-e2713cc714eb

skype - ivek1234

Mislim da je to ovaj clanak u N.L. o kojem covjek govori u komentarima. Ako netko ima pretplatu neka upuca pdf please:

http://www.novilist.hr/Default.asp?WCI=Rubrike&WCU=285D2863285F2863285A28582858285F286328962897289E28632898289728942891289C2891289328892863285A285F2861285E2859285D2863286328632863A

skype - ivek1234

Nema se tu što čekati i otezati. REŽI i BJEŽI!!!!!!!!

A u kupnju treba krenuti tek kad LJUBO zasjedne u premijersku stolicu.

Onda ćete vidjeti što su to BOMBONI, a bogami i ČOKOLADE će biti za druga Gagu. Neće je morati kupovati u trgovini kraj Kraševe porte!!!

Zoran Milanović: " [u]......to nisam pročitao, ne znam ništa o tome a najbolje mi je kad čujem da o tome treba odlučiti struka, ma kakva struka, mislim .........[/u]"

Nema se tu što čekati i otezati. REŽI i BJEŽI!!!!!!!! A u kupnju treba krenuti tek kad LJUBO zasjedne u premijersku stolicu. Onda ćete vidjeti što su to BOMBONI, a bogami i ČOKOLADE će biti za druga Gagu. Neće je morati kupovati u trgovini kraj Kraševe porte!!!

Apokalipso-Apoxiomen vidim da ti odgovara korekšn i da je svim silama želiš produbiti,
Ovaj put se slažem sa tobom da se treba REZAT I BJEŽAT na druge berze gdje će još prije biti bona’ i kade’
za naše pohlepne nepce!!![smiley2][smiley2][smiley2]

Triba sve novce uložiti u Hvar. Jer kako nam drug Gego ( Gago ) piva: Vor je nami mila majka, Vor je naša Jamajka……………Bit će i pršuta i sira i Kraševih bombonijera.

WUNDERKIND: "KUPOVAO SAM OD 5 K-3 K, ,NEMA VEZE STO JE SADA2 K"

borg:

Kolega borg, ti kao da ne živiš u RH. Treba biti kao što kažeš, ali kod nas je “ho-ruk” sistem. Jesi li ikada vidio studiju trusta mozgova koja prethodi odlukama kakve donosi Samodol ili Rohatinski? [smiley1]

Smatram da se najnovijim događajima u našoj zemlji sve manje može ponavljati ho-ruk sistem, pogotovo kad je izložen kapital jačih i većih od nas… Puuno će se još razglabati o tome prije nego uopće krene u saborsku proceduru…
Iskreno rečeno Gdin Samodol i Gdin Rohatinski su napravili pozitivan korak za nas sve puno puta…
Vrijeme je da i mi počnemo učiti na tuđim greškama…

Na pomolu je nova energetsko-industrijska revolucija....

Optimizam, a ne korekcija

Vaš link

Rast indeksa na svjetskim tržištima dionica

Burzovni indeksi najznačajnijih svjetskih tržišta dionica u prvom su tjednu novog tromjesečja nastavili dobivati na vrijednosti, poduprti novim aktivnostima na području spajanja i akvizicija kompanija.

Njujorški Dow Jones indeks ostvario je tjedni dobitak od 1,5 posto, dosegnuvši 13.611 bodova. S&P indeks bio je na dobitku od 1,8 posto, završivši u petak na 1.530 bodova. Tehnološki Nasdaq ostvario je svoju najbolju tjednu izvedbu od kraja ožujka, ojačavši za 2,4 posto, na 2.666 bodova na zatvaranju u petak.
Američki su burzovni indeksi prvi dan novog tromjesečja započeli sa snažnim rastom vrijednosti uslijed novog kruga aktivnosti na području preuzimanja kompanija te jačanja proizvođačkih aktivnosti u lipnju. Na strani dobitnika bile su dionice industrijskih divova Caterpillara i United Technologies-a, ojačavši 2,8 posto odnosno 2,2 posto, nakon objave snažnijeg od očekivanja podatka o američkim proizvođačkim aktivnostima u lipnju.
Prinosi po 10-godišnjim američkim državnim obveznicama spustili su se ispod pet posto, dodatno povećavši izglede za nove aktivnosti na području preuzimanja, što je poduprlo oporavak dionica. Naime, niže kamatne stope omogućavaju lakše financiranje transakcija spajanja i akvizicija kompanija.
“S manjim spuštanjem kamatnih stopa, vjerojatno ćemo svjedočiti novim aktivnostima spajanja i akvizicija kompanija”, kazao je Alan Lancz, predsjednik Alan B. Lancz & Associates, tvrtke za investicijsko savjetovanje.
No, aktivnosti su se nešto smanjile uslijed skraćene trgovine pred američki praznik Dan nezavisnosti 4. srpnja kada su financijska tržišta bila zatvorena.Glavnu podršku dionicama i dalje su međutim pružale nove aktivnosti na području akvizicija.
Pri tome se izdvajaju dionice Wendy’s Internationala sa skokom cijena od 2,7 posto nakon što je milijarder i ulagač Nelson Peltz kazao da će njegov Triarc Cos biti prirodni, strateški kupac toga lanca restorana brze prehrane.
Podatak o američkim tvorničkim narudžbama, ako se izuzme sektor transporta, pokazao je rast u svibnju, pridonijevši jačanju optimizma ulagača glede najvećeg svjetskog gospodarstva. Optimizam je podupro i krajem tjedna objavljen podatak o 132 tisuće novootvorenih radnih mjesta u SAD-u u lipnju.
Nadalje, tehnološke dionice bile su na značajnijem dobitku, podigavši vrijednost tehnološkog tržišta Nasdaq na najvišu razinu u zadnjih šest i pol godina. Dionice su crpile podršku iz ocjena tvrtke za tehnološka istraživanja iSuppli da bi Apple-ov najskuplji model iPhone-a mogao kompaniji donijeti profitnu marginu od 55 posto.
“Definitivno se može kazati da je to povezano s iPhone-om te da utječe na jačanje tehnoloških dionica”, kazao je Warren Simpson, izvršni direktor u Stephens Capital Managementu u Little Rocku, američkoj saveznoj državi Arkanzas.
Dionice Applea su stoga ojačale gotovo pet posto i najviše pridonijele jačanju tehnološkog indeksa Nasdaq.
Europska tržišta dionica nastavila su bilježiti rast vrijednosti najznačajnijih burzovnih indeksa, crpeći podršku iz aktivnosti spajanja i akvizicija. Londonski Ftse indeks bio je na tjednom dobitku od 1,2 posto, završivši na 6.690 bodova. Frankfurtski DAX ojačao je oko 0,5 posto, dosegnuvši 8.048 bodova.
Početak tromjesečja započeo je s manjim gubitcima na vrijednosti dionica uslijed zabrinutosti oko sigurnosti, te rasta kamatnih stopa i cijena nafte čvrsto iznad 71 dolara, koje su pritisnule raspoloženje ulagača u dionice.

Moram priznati da nakon uspjesnog upisa Magme, koju nisam upisivao jer mi je bila preskupa, i ovog optimizma u svijetu, kratkorocno cu biti mirniji sto se tice pitanja korekcije. Kako je kod vas? Ima li promjene razmisljanja ili svi i dalje stojite cvrsto po pitanju korkcije?

Moram priznati da nakon uspjesnog upisa Magme, koju nisam upisivao jer mi je bila preskupa, i ovog optimizma u svijetu, kratkorocno cu biti mirniji sto se tice pitanja korekcije. Kako je kod vas? Ima li promjene razmisljanja ili svi i dalje stojite cvrsto po pitanju korkcije?

Slažem se sa tobom u potpunosti

Dobri portfelji su puno više donijeli proljetos nego što su sad odnijeli.
U jesen će donijeti još.

[color=black][/color]

New Report

Close