Ovako se odrazio porez na kap. dobit u SLO u zadnje 3 godine…[smiley11]
Koliko se dalo cuti iz Jurcicevih najava nasa verzija bi bila blago receno drasticna i u tome je problem. Slazem se da ce porez doci prije ili kasnije. To je neminovno. Medjutim ovoga trenutka je prerano i predrasticno po onome sto vrli “profesor” najavljuje.
previše drastično to gledate, trenutno je SLO index nabrže rastući na svijetu i to sve poslije uvođenja istog
previše drastično to gledate, trenutno je SLO index nabrže rastući na svijetu i to sve poslije uvođenja istog
Sve je to ok. Koliki je porez na kapitalnu dobit u SLO i po kojem modelu? To onda treba usporediti sa onim sto trenutno Idi Amin predlaze za nas ako dodje na vlast.
Da ne govorimo o RAZLOZIMA zbog kojih ih uvodi i s kojim objasnjenjima. Vidi se da kur… ne kuzi o cemu prica.
Čekaj, on spominje uvođenje poreza špekulativnih transakcija do 6 mjeseci, a u u SLO su ipak godine u pitanju…?
Ali do uvođenja takvog poreza će neminovno proći još godine, kako kaže ovaj članak…
http://appsrv1.to-one.com/pls/b21web/vijesti.GetVijestDetails?p_vijest_ID=10292&p_nocache=37195
Da li je moguće da je index u godinu i pol dana u Sloveniji otišao iz 4000 na 11000, kao što se vidi na ovom grafu? Pa to je skoro 200 %. Ne vjerujem. A ako je istina onda smo i mi uskoro na nebu!
Da li je moguće da je index u godinu i pol dana u Sloveniji otišao iz 4000 na 11000, kao što se vidi na ovom grafu? Pa to je skoro 200 %. Ne vjerujem. A ako je istina onda smo i mi uskoro na nebu!
samo da ne bi oni sada pali, pa nas dostigli
Čekaj, on spominje uvođenje poreza špekulativnih transakcija do 6 mjeseci, a u u SLO su ipak godine u pitanju…?
Ako sam dobro cuo on je spomenu kao 50% u prvih 6 mjeseci a nakon 5-7 godina 20%. Mislim da imas negdje na forumu tocnije napisano. Ali to su neki rasponi o kojima je govorio kao da se “zavrti proizvodnja” na tim ulaganjima ma sto mu to znacilo. Neka me netko ispravi ako sam krivo cuo.
Ovako je u svijetu:
Ako sam dobro cuo on je spomenu kao 50% u prvih 6 mjeseci a nakon 5-7 godina 20%. Mislim da imas negdje na forumu tocnije napisano. Ali to su neki rasponi o kojima je govorio kao da se “zavrti proizvodnja” na tim ulaganjima ma sto mu to znacilo. Neka me netko ispravi ako sam krivo cuo. Ovako je u svijetu: http://www.poslovni.hr/47487.aspx
ako je istina to što kažeš, volio bih da Jurčić prije izbora ode u penziju a SDP izgubi izbore, uspkos svemu što mislim o HDZ-u
ako je istina to što kažeš, volio bih da Jurčić prije izbora ode u penziju a SDP izgubi izbore, uspkos svemu što mislim o HDZ-u
Ma mora to biti jos na nekom postu na forumu. Vidio sam to negdje u zadnjih dan dva. Na ovoj temi ili na temi vezanoj za porez na kapitalnu dobit. Jos netko je to cuo. Moram priznati da kada sam ga cuo na TV mislio sam da fantaziram i da sam nesto pobrkao. Ali vidim da su i drugi culi slicno. Nemam pojma da li je istina. To samo burzovni Mengele zna (nas dragi profa).
Nisam siguran da se kroz vrijednost burzovnog indexa utjecaj PKD-a najbolje vidi, iako je vjerojatno značajan. Prije bi rekao da se pravi utjecaj vidi u likvidnosti i prometu. Indeks bi ipak trebao donekle pratiti razvoj i rast gospodarstva i tvrtki unutar njega. No dobro, želio sam još nešto reći, a to je “priča” o mome kolegi koji se školovao i magistrirao u Sloveniji i sada tamo živi i radi, čak je i državljanstvo dobio. Uglavnom, on je godinama ulagao svoju štednju u fondove i dionice u želji da dugoročno ostvari bolje prinose nego što bi to bilo štednjom u bankama. I tako sve do dana kada se u Sloveniji uveo PKD. Tada je sav kapital povukao i prenio na naše tržište kapitala, kaže kako ne razumije takve poteze koji destimuliraju štednju i ulaganja, nego još potiču na dodatnu potrošnju. Napominjem da se u ovoj “priči” radi o malenom, običnom čovjeku, pravno gledano fizičkom licu, koje nije nikakav špekulant ili slično, nego jednostavno želi na takav način štedjeti i to dugoročno. Kažem to, zato što i ja spadam u takve. Moj kolega je svoju namjeru pokušao ostvariti kod “maćehe” Slovenije, a preko “mame” Hrvatske će vjerojatno opet morati otići nekoj novoj “maćehi”, na žalost kao i ja. Zbog nas “malih ljudi” mislim da bi tko god došao na vlast, ipak trebao preispitati odluke o uvođenju tog poreza i to prvenstveno odluke kada i kako ga uvesti?
Eto, ukratko toliko o tome, jer mi se čini da smo malo van teme. Tema je korekcija, zar ne?
ivek123: ” Ako sam dobro cuo on je spomenu kao 50% u prvih 6 mjeseci a nakon 5-7 godina 20%. Mislim da imas negdje na forumu tocnije napisano. Ali to su neki rasponi o kojima je govorio kao da se “zavrti proizvodnja” na tim ulaganjima ma sto mu to znacilo. Neka me netko ispravi ako sam krivo cuo. Ovako je u svijetu: http://www.poslovni.hr/47487.aspx ” ako je istina to što kažeš, volio bih da Jurčić prije izbora ode u penziju a SDP izgubi izbore, uspkos svemu što mislim o HDZ-u
Slažem se
…
ovaj vikend lagano u backgroundu razmišljam o koristi cijelog ovog novčanog kolanja za same firme, pa sam sad u to ubacio i bubašarin slučaj. nisam još dokučio doprinos cijeloj stvari njegovog trejdanja, no sigurno ga ima. javim kad smislim. [smiley11]
Kolega bubaspara usreci 3 osobe svaki dan: onog od kog je kupio kad nitko drugi nije htio, onoga kojem je prodao kad su svi htjeli kupiti i sebe jer je stavio razliku u djep. Investitor usreci samo svoju djecu, koja nakon njegove smrti dobiju imovinu u nasljede.