Ovo sa oporezivanjem 50% je protiv bilo kakve ekonomske logike, jadno i glupo. Podilaženje širokim masama koje nemaju pojma o čemu on u stvari priča. Bljak fuj riga mi se
Slažem se 100%.
Ja sam već ko bik, podivljam kad vidim crveno.
Ma koga birga za Ljubu, dok (i AKO) taj dođe na vlast proći će najmanje 6 mjeseci, pa dok se izmijene zakoni (i opet AKO) pa dok stupe na snagu itd…proći će i godina dana. A do tada će ovdje i dalje biti Eldorado. Žao mi je vas što sve rasprodali, ali što se može, kupit ćete ubrzo opet od nas koji smo u dionicama [smiley2]
Nije da nekog reklamiram, al u Erste banci se može vrlo lako otvorit nerezidentni račun u Austriji i lako prebacit lova.
Pa nek Jure radi kaj oće jer dok ja stisnem “enter” ode kapital…pa može onda svojim širokim masama davat poduke iz investiranja [smiley2][smiley2][smiley2] i nadat se da si bude brzo zakrpal rupu na biciklu i krenul u nove radne pobjede.
Alien:
”
” Naravno da smijete. Kao sto i ja smijem iznijeti svoje misljenje da vase ne drzi vodu.
”
sorry Alien, nije mi bila namjera polemizirati, ali ne kužim što u mojem postu ne drži vodu…post mi se svodi na to da bi se uvođenjem PKD-a dosta ljudi koji su ulazili zadnjih mjeseci, a koji su se uz to dosta zadužili, mogli više-manje opeči, a svima koji kako ti kažeš fino zarađuju mogli bi se smanjiti prinosi i to je to…isto tako mislim da za nikog od nas, gledano dugoročno s porezima ili bez njih, nema zime…ovo se odnosilo na kratkoročni period do nekih godinu dana…isto tako tajming nikako nije dobar, daleko smo mi od razvijenih zemalja i tržišta…prvo treba dobro razviti tržište i sve prateće agencije, a onda razmišljati o PKD-u…pogledaj samo kako je naše tržište plitko pod negativnim utjecajima i kad fondovi malo zakoče
Kolega ja sam vec to prije par mjeseci napisao da se slazem da timing za uvodjenje PKD-a nije dobar jer ako je trziste recimo u Svedskoj odrastao covjek, nase je jos u pelenama. No isto tako kad i uvedu porez kadgod to bilo to me nece odvratiti od ulaganja jer i sad i u svoju firmu ulazem i crncim i placam porez (naravno, ja ga najradije ne bih ali se mora).
Drzis dionice 5-7 godina i nema poreza veli nas dobri prijatelj Ljubo i objasnio nam da nista ne razimijemo. Spekulativna ulaganja su na 6 mjeseci. Gdje nam je Elvar??? Po Ljubi on ide u przun. [smiley1][smiley1]
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=aae2c701-1dfc-47e9-8627-e2713cc714eb
“Ostaje i porez na kapitalnu dobit, no Jurčić kaže da to “mnogi ne razumiju”, objasnivši da treba oporezovati špekulativne transakcije kada se novac ulaže na samo šest mjeseci, a potom povlači iako se u tako kratkom roku ne može pokrenuti proizvodnja, za razliku od transakcija na pet do sedam godina, na koje ne bi trebalo plaćati porez jer se u tom vremenu može pokrenuti proizvodnja.”
Dubina njegove bolesti je nemjerljiva znanstvenim metodama. Tako govoriti odaje čovjeka totalnog neznanja i arogancije prema suvremenim financijskim tokovima kapitalističkog gospodarstva. Nije mi poznato na čemu je gospodin doktorirao ali bi to mogla biti neka tema iz opusa Karla Marxa?
Jedinu proizvodnju koju je gospodin Ljubo Jurčić pokrenuo ……..koliko čujem od kolega sa Ekonomskog fakulteta…….jest uvoz iz Mađarske. Na tome se gospodin obogatio. Vjerovatno je već tada znao da se ozbiljnija proizvodnja ne može pokrenuti bez 5 do 7 godina?
But last but not least, gospodin je iz sela Milana Bandića. Treba li tome komentar?
Vaša Bubašpara
Oporezivanje spekulanata je dodatno kretensko iz razloga da spekulanti svojim aktivnostima stabiliziraju trziste, jer kupuju kad je cijena niska a prodaju kad je visoka. Smanjenjem spekulantskih transkacija bi samo doslo do vece oscilacije dionica. Da ne govorimo kako bi dnevna razina trgovanja visestruko pala. Stvarno zalosno da SDP takvog kretena kandidira za premijera. On bi bio i los ministar gospodarstva a kamoli premijer! Pa taj covjek uopce ne shvaca bit premijerske duznosti, on jedino prica o svom gospodarskom programu, za njega vanjska politika, obrana, policija, itd. kao da ne postoje jer o njima nije rekao ni jednu jedinu rijec!
Meni se cini da je SDP odustao od visih slojeva gradjanstva i da sad cilja na cisti proleterijat koji je jalan na bogate, pa su onda sretni kad vide da ce se uvesti svi moguci porezi na stvari koje oni nemaju jer trose na pivo i kladionice. Smislenije bi bilo da se takve stvari oporezuju, a ne imovina i kapital. I za kraj, neznam ako je tko prokomentirao, mislim da nije, onu anketu u kojoj je pitanje bilo tko bi bio bolji premijer, Jurcic ili Milanovic. Nadao sam se da ce Milanovic biti bar dostojna konkurencija, ali rezultati su bili 82% za Jurcica [smiley8].
Inace, da li netko zna, je li moguce otvoriti nerezidentni racun u Srbijji? Ili ako ga se otvori u Austriji, da li se onda nekako moze trgovati preko njega na srpskom trzistu, s obzirom da Jurcic planira upropastiti nase?
lijepo je vidjeti da kolega bubašpara, koji dnevno izvlači sa tržišta 15-20.000 kuna ili oko 4-6 M kuna godišnje, brine o negativnom utejcaju poreza na špekulacije na tržište, moderan tijek kapitala i investicijsku klimu u hr.
ovaj vikend lagano u backgroundu razmišljam o koristi cijelog ovog novčanog kolanja za same firme, pa sam sad u to ubacio i bubašarin slučaj. nisam još dokučio doprinos cijeloj stvari njegovog trejdanja, no sigurno ga ima. javim kad smislim. [smiley11]
ivek123: ” Drzis dionice 5-7 godina i nema poreza veli nas dobri prijatelj Ljubo i objasnio nam da nista ne razimijemo. Spekulativna ulaganja su na 6 mjeseci. Gdje nam je Elvar??? Po Ljubi on ide u przun. [smiley1][smiley1] http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=aae2c701-1dfc-47e9-8627-e2713cc714eb “Ostaje i porez na kapitalnu dobit, no Jurčić kaže da to “mnogi ne razumiju”, objasnivši da treba oporezovati špekulativne transakcije kada se novac ulaže na samo šest mjeseci, a potom povlači iako se u tako kratkom roku ne može pokrenuti proizvodnja, za razliku od transakcija na pet do sedam godina, na koje ne bi trebalo plaćati porez jer se u tom vremenu može pokrenuti proizvodnja.” ” Dubina njegove bolesti je nemjerljiva znanstvenim metodama. Tako govoriti odaje čovjeka totalnog neznanja i arogancije prema suvremenim financijskim tokovima kapitalističkog gospodarstva. Nije mi poznato na čemu je gospodin doktorirao ali bi to mogla biti neka tema iz opusa Karla Marxa? Jedinu proizvodnju koju je gospodin Ljubo Jurčić pokrenuo ……..koliko čujem od kolega sa Ekonomskog fakulteta…….jest uvoz iz Mađarske. Na tome se gospodin obogatio. Vjerovatno je već tada znao da se ozbiljnija proizvodnja ne može pokrenuti bez 5 do 7 godina? But last but not least, gospodin je iz sela Milana Bandića. Treba li tome komentar? Vaša Bubašpara
Taj Ljubo je već izvalio toliko gluposti da to više nije vrijedno naše pažnje i vremena !
Na žalost, uz temu korekcija, ako je on ozbiljni kandidat za premjera onda ovo zbilja nije zemlja koja zaslužuje ulaganja !
dosta ljudi sa kojima sam razgovarao nisu ni znali da je naš Ljubo bio više od dvije godine Ministar gospodarstva…očito ga ljudi ni po čemu nisu upamtili…a sad odjednom nudi čarobnu formulu za spas Hrvatske
Moramo znati da je trnovit put do dobiti izbore, pa koalirati sa partnerima, pa dogovoriti premijera, pa dati prijedlog zakona , pa ga izglasati, pa tek onda realizirati…
No i bez obzira na sve to trebat će napraviti takav kompromis da se ne ugrozi tržište kapitala jer lagano postaje dobar pokretač gospodarstva, pogotovo što se sve više tvrtke okreću ovom tipu izvora sredstava a sve manje bankama, znači korisno i za najveći financijski problem RH…
Također ne zaboravimo da je ogroman novac investiran pa bi loš ili pretjeran porezni zakon bio loše za sve već navedeno…
Porez na kapitalnu dobit ćemo imati prije ili kasnije,bila ova ili ona vlada, ali to ne znači da će on biti poguban po tržiše kapitala, jer nije bio ni u okolnim zemljama…
Svaka vlast će dobro proučiti što radi, i sigurno neće ugroziti sebe pa ni državu na taj način pogotovo u današnje vrijeme kad se sve teško može sakriti…
Jedno su izborna obečanja a drugo stvarnost, to znamo svi!
Inace, da li netko zna, je li moguce otvoriti nerezidentni racun u Srbijji? Ili ako ga se otvori u Austriji, da li se onda nekako moze trgovati preko njega na srpskom trzistu, s obzirom da Jurcic planira upropastiti nase?
Hm… u Srbiji imas porez na kapitalnu dobit od dionica. Inace, mislim da preko Fime mozes trgovati u Srbiji. Sto se tice korisnosti spekulanata… pa ne znam koja je korist od kupoprodaje dionica osim ako se ne radi o IPO-u. Razvijeno trgovanje daje bolje uvjete poduzecima da izadju na trziste i prodaju svoje udjele, to je jedino sto ja vidim. Inace, preemocionalno pristupate razvojem politicke situacije. Po meni to nije dobro, ja cek ni na izbore ne izlazim.
Ovako se odrazio porez na kap. dobit u SLO u zadnje 3 godine…[smiley11]
Ovako se odrazio porez na kap. dobit u SLO u zadnje 3 godine…[smiley11]
Vidim cca godinu stagnacije. I to mi se ne sviđa. Drugo pitanje je kakvi su uvjeti tamo. Ova budala misli staviti 50% poreza na prvih 6 mjeseci a nakon 5-7 godina 20 posto! Hvala ali ne hvala!