Alien:
”
Posejdon: ” Ovo nije korekcija, ovo je predah tržišta. [smiley1][smiley2][smiley1][smiley2] ” Ajmo ovak: vi meni kolega date recimo 100.000 kn a ja cu predahnuti i vratiti vam 80.000 kn. Bude to ok predah? [smiley2]
”
Ma ne kolega vanzemaljče!
Ja vama prodam dionice u vrijednosti 100.000 kunića, vi si predahnete, a onda ja te iste dionice od vas otkupim za 80.000 kunića. [smiley2]
Mmmmm neeee. Ona moja varijanta je manje komplicirana i puno brza. Ostanimo pri mom prijedlogu [smiley2]. Evo, platim i rucak nakon dobrog predaha [smiley2]
Da samo ti znaš koliko ja mogu pojesti.
Nisam siguran da bi ti se to isplatilo…..[smiley2][smiley2][smiley2]
Ne razumijem ove što povezuju “korekciju” sa Magmom … pa nebi da su neka super duper svjetski poznata kompanija … dajte ljudi pa nije magma ina … bolje rečeno ništa nije kao ina … nisam uopće analizirao magmu jer me uopće ne interesira, ne znaći da se na njoj neće zaraditi, ali vjerujem da puk ipak čeka HT. A oni koji hoće zaradit ionako imaju casha dosta za oboje …
Prema dionicama koje ja pratim meni se čini kao da su se svi pozcionirali na čekama i čekaju da vepar (medvjed?!) izađe iz šumarka da ga napucaju … pad cijene je ali pri tako malim volumenima da to nema smisla …
Ima možda nešto dobro za fondove u ovome … poruka narodu (novim investitorima) … ne ulažite u dionice jer ćete (puno) izgubiti … uložite novac kod nas jer je rizik gubitka manji … iliti kola je grozan proizvod, ali #1 brand i super se prodaje …
Ne razumijem ove što povezuju “korekciju” sa Magmom … pa nebi da su neka super duper svjetski poznata kompanija … dajte ljudi pa nije magma ina … bolje rečeno ništa nije kao ina … nisam uopće analizirao magmu jer me uopće ne interesira, ne znaći da se na njoj neće zaraditi, ali vjerujem da puk ipak čeka HT. A oni koji hoće zaradit ionako imaju casha dosta za oboje … Prema dionicama koje ja pratim meni se čini kao da su se svi pozcionirali na čekama i čekaju da vepar (medvjed?!) izađe iz šumarka da ga napucaju … pad cijene je ali pri tako malim volumenima da to nema smisla … Ima možda nešto dobro za fondove u ovome … poruka narodu (novim investitorima) … ne ulažite u dionice jer ćete (puno) izgubiti … uložite novac kod nas jer je rizik gubitka manji … iliti kola je grozan proizvod, ali #1 brand i super se prodaje …
Kolega prisjetite se jadranskog osiguranja od prije par mjeseci pa vam to isto vrijedi i za magmu. Naše tržište je još uvijek relativno plitko i teško guta velike kolače…
… bolje rečeno ništa nije kao ina …
Ima i bolje od Ine. HEP. HEP nema nikakvu konkurenciju za razliku od Ine koja ju je imala i ima (kakvu takvu).
vistman:
”
… bolje rečeno ništa nije kao ina … ”
Ima i bolje od Ine. HEP. HEP nema nikakvu konkurenciju za razliku od Ine koja ju je imala i ima (kakvu takvu).
Evo, već je par dana da je HEP dobio konkurenciju tako da niti struja nije više monopol…..
Evo, već je par dana da je HEP dobio konkurenciju tako da niti struja nije više monopol…..
Aha. A gdi su im dalekovodi, brane, termoelektrane itd?
Meni je najsmješnije što u ovoj korekciji kod nas kad pada crobex padaju i nekretninski fondovi (posebno mislim na trfm-r-a), a vidim i da se i obveznički fondovi crvene. Valjda je neko zaboravio reć ljudima da kad dionički indeksi padaju, da se onda kapital seli u sigurnije luke, npr. obveznice ili nekretnine pa onda ne znaju za to. Smijurija….
Što ako se kapital seli u inozemstvo ili se oroči kao depozit? Što ako se kapitalisti odluče da ga je bolje držati u cashu? [smiley1]
“sile” prema dolje :
1. fondovi su se povukli sa kupnje u većini dionica (možda i dogovoreno ? sastanak u Splitu ?)(da se malo ohladi tržište, i da se cijene korigiraju ne prihvatljiviji nivo )
2. Hypo izlazi iz pozicija (i to bi napravio dosta agresivno da postoji malo jača kupnja , ali zbog točke 1. ne postoji jača kupnja , kumulatvno 1. plus 2. dodatno pojačava silu prema dolje)
3. ipo magme , danas zadnji dan za prodaju dionica i dobivanje gotovine za kupnju
1. Sigurno dogovoreno.
2. Hypo mi nije jasan ???
3. Točno.
fin_čovjek: ” Meni je najsmješnije što u ovoj korekciji kod nas kad pada crobex padaju i nekretninski fondovi (posebno mislim na trfm-r-a), a vidim i da se i obveznički fondovi crvene. Valjda je neko zaboravio reć ljudima da kad dionički indeksi padaju, da se onda kapital seli u sigurnije luke, npr. obveznice ili nekretnine pa onda ne znaju za to. Smijurija…. ” Što ako se kapital seli u inozemstvo ili se oroči kao depozit? Što ako se kapitalisti odluče da ga je bolje držati u cashu? [smiley1]
Je kolega sve stoji, sve je moguće, slažem se. No tera firma je prije 2 mjeseca dosegla 1300 kuna a sad je na 1000. Ustvari sam htio naglasit da se kod nas stvari inače dosta čudno odvijaju a ljudi često rade ono što im drugi kažu. Da neko ko ima dovoljno kredibiliteta, a mogu i običani novinari, počmu galamit kako su u ovakvim situacijama recimo nekretninski fondovi in onda bi im cijena rasla. Ovako niko tako nešto nije rekao pa i nisu in. Mi smo poslušan narod…
Ali sve što ste rekli je moguće i stoji….meni je samo smiješno da nekretninski fond doživi takav pad zbog korekcije crobexa….
1. fondovi su se povukli sa kupnje u većini dionica (možda i dogovoreno ? sastanak u Splitu ?)(da se malo ohladi tržište, i da se cijene korigiraju ne prihvatljiviji nivo )
1. Sigurno dogovoreno.
Moram priznati da sam impresioniran čvrstinom dogovora jer vidim da su se svi fondovi (osim KD i Ilirike – očito da Slovenci nisu u dogovoru !) povukli sa kupnje.
Sličnu situaciju imali smo i za vrijeme upisa INE.
Martingale:
”
1. Sigurno dogovoreno.
”
Moram priznati da sam impresioniran čvrstinom dogovora jer vidim da su se svi fondovi (osim KD i Ilirike – očito da Slovenci nisu u dogovoru !) povukli sa kupnje.
Sličnu situaciju imali smo i za vrijeme upisa INE.
Ilirika je #1 ove godine, a KD #3. Tko bolje radi? Ovi kaj se dogovaraju ili slovenci? [smiley2]