Gdje ste ono jučer gledali sise? Nisam imao vremena, sad mi palo na pamet
kad mi pada i sve drugo. Ustvari u plusu sam sa pola portfelja. Belje, DLKv, Atln a i Cror se dobro drži. Rekao sam vam ja da imam portfelj za miran san. Tu je i dobar JDOS, elkica. Jedino mi Đuro pada ali kad se oporavi bit će gadno. Možda dok vidim sise!
Fondovi nemaju za sad potrebe intervenirati jer ovo i nije neki pad osim za one koji su se nakrcavali po ATH. Rekao sam da fondovi neće čekati pad crobexa na 4300 jer bi to značilo masovno povlačenje uloga iz fondova i njihov krah. To si neće dozvoliti, pogotovo što su puni keša. Ovaj pad crobexa je obično hlađenje tržišta da bi fondovi mogli dokupljivati jeftinije. A tko vjeruje ovim katastrofičarima da će crobex pasti na 4300, neka sada proda i čeka, pa ćemo ubrzo vidjeti tko je koga navukao.
Čuj rista popeval si ti prije hvalospjeve o fondovima a sad popepaš nekaj čist drugega. Daj budi čovek pa reci svoje mišlenje ispod koje razine fondići ne buju pustili da opadne Crobex. Čisto da imamo za Forumsku arhivu.
Onak najozbiljnejše te prosim.
forumaši su malo nervozni, a ?…..
…ovakve dane je najbolje (ko’ može) iskoristiti za šetnju……
..još da stane kiša ……
ajde,ajde za par dana smo opet u zelenom….!
Evo malo i moje viđenje događaja na burzi:
Crobex je malo prebrzo rastao i korekcija je očekivana. Ona odgovara čak i fondovima da se malo uspori rast prinosa.Možda je danas malo izraženija zbog MAGME ( zadnji dan za prodaju dionica ako želite dobiti gotovinu za kupnju ) što me toliko na brine. Više me brinu ovi navodi o Hypo banci i njezinom izlasku iz većine dionica.
Svejedno mislim da korekcija neće dugo trajati, ali da do jeseni nećemo moći očekivati neke velike prinose osim MAGME ( obzirom na informacije da potražnja fondova uvelike nadmašuje ponudu )
analiticar: ” nazalost ova mutikasa i blebetalo od apoksiomena je u pravu! samo ne sasvim 🙂 crobex ce dobrano korigirati prema nize, jer fundamentalnom pola dionica iz crobex-a ne vrijedi toliko pocevsi od kljucnih adris ericsson igh i ina…. ” MOLIM MODERATORA DA UPOZORI ANALITIČARA SA PRAVILIMA FORUMA. Pa nisam valjda ja kriv što škrgućete zubima !!!
da moderator moderira pola tvojih postova bi izbrisao! naime valjda se slazu s ovim sto sam napisao,
ocito nista u zivotu ne radis nego blebeces po forumima sa svojih 20 nickova 🙂 i tu siris neku paniku i strah…..pa sanse da budes u pravu o crobexu su 50% to bi i kokos mogla pogoditi u jednom pokusaju
” da moderator moderira pola tvojih postova bi izbrisao! naime valjda se slazu s ovim sto sam napisao, ocito nista u zivotu ne radis nego blebeces po forumima sa svojih 20 nickova 🙂 i tu siris neku paniku i strah…..pa sanse da budes u pravu o crobexu su 50% to bi i kokos mogla pogoditi u jednom pokusaju
[smiley2][smiley2][smiley2][smiley2]
Gdje ste ono jučer gledali sise? Nisam imao vremena, sad mi palo na pamet
kad mi pada i sve drugo. Ustvari u plusu sam sa pola portfelja. Belje, DLKv, Atln a i Cror se dobro drži. Rekao sam vam ja da imam portfelj za miran san. Tu je i dobar JDOS, elkica. Jedino mi Đuro pada ali kad se oporavi bit će gadno. Možda dok vidim sise!
Mozda ce se neko cudit, ali ja bi bacio malo pogled s druge strane, imam firmu koja dugo posluje i radi s razlicitim branšama poslovanja, i mogu reći da situacija nikad se nije činila bolja nego u prvoj polovini ove godine, ima gomila malih poduzetnika koji rade odličan posao, plaćanje je islo dobro, plaćanje od strane države nije išlo nikad tako brzo od kad je hdz-a ( pa pretpostavljam da je i unutarnji dug smanjen), imamo rast bdp-a, akcija maestro obecava manje mucki u privatizaciji …… predviđam zelenu jesen
Još kad bi sudstvo proradilo di bi nam bio kraj
Evo malo i moje viđenje događaja na burzi: Crobex je malo prebrzo rastao i korekcija je očekivana. Ona odgovara čak i fondovima da se malo uspori rast prinosa.Možda je danas malo izraženija zbog MAGME ( zadnji dan za prodaju dionica ako želite dobiti gotovinu za kupnju ) što me toliko na brine. Više me brinu ovi navodi o Hypo banci i njezinom izlasku iz većine dionica. Svejedno mislim da korekcija neće dugo trajati, ali da do jeseni nećemo moći očekivati neke velike prinose osim MAGME ( obzirom na informacije da potražnja fondova uvelike nadmašuje ponudu )
drago mi je da se javio kolega znanac (koji je broker po zanimanju ako se ne varam) sa svojim kometarom ..
i sa komentarom se većim dijelom slažem …
“sile” prema dolje
1. fondovi su se povukli sa kupnje u većini dionica (možda i dogovoreno ? sastanak u Splitu ?)(da se malo ohladi tržište, i da se cijene korigiraju ne prihvatljiviji nivo )
2. Hypo izlazi iz pozicija (i to bi napravio dosta agresivno da postoji malo jača kupnja , ali zbog točke 1. ne postoji jača kupnja , kumulatvno 1. plus 2. dodatno pojačava silu prema dolje)
3. ipo magme , danas zadnji dan za prodaju dionica i dobivanje gotovine za kupnju
@analiticar
Ajde ti blebni nekaj pa pogodi, ti si velki analitičar. Tebi bu to sigurno uspelo za razliku od nas ostalih. Ajde da te čujemo šesnajsti nicku.
Naj se niš ženirati. Slobodno nekaj pametno blebni da vidimo tvoj potencijal.[smiley1]
Gdje ste ono jučer gledali sise? Nisam imao vremena, sad mi palo na pamet kad mi pada i sve drugo. Ustvari u plusu sam sa pola portfelja. Belje, DLKv, Atln a i Cror se dobro drži. Rekao sam vam ja da imam portfelj za miran san. Tu je i dobar JDOS, elkica. Jedino mi Đuro pada ali kad se oporavi bit će gadno. Možda dok vidim sise!
kolega kak vam se mogu dobro držati kad ste ih kupovali za 50% višu cijenu nego što je sad???[smiley8]
avax10: ” Fondovi nemaju za sad potrebe intervenirati jer ovo i nije neki pad osim za one koji su se nakrcavali po ATH. Rekao sam da fondovi neće čekati pad crobexa na 4300 jer bi to značilo masovno povlačenje uloga iz fondova i njihov krah. To si neće dozvoliti, pogotovo što su puni keša. Ovaj pad crobexa je obično hlađenje tržišta da bi fondovi mogli dokupljivati jeftinije. A tko vjeruje ovim katastrofičarima da će crobex pasti na 4300, neka sada proda i čeka, pa ćemo ubrzo vidjeti tko je koga navukao. ” Čuj rista popeval si ti prije hvalospjeve o fondovima a sad popepaš nekaj čist drugega. Daj budi čovek pa reci svoje mišlenje ispod koje razine fondići ne buju pustili da opadne Crobex. Čisto da imamo za Forumsku arhivu. Onak najozbiljnejše te prosim.
Evo, ispod 4655. Nadam se da je dovoljno precizno [smiley2]