Kaže jedan čovjek: Slušaj sine, obriši sline, ne budi balav još si alav. Koji čovjek kaže nemam pojma. Kažu da nije više među nama.
ne znam dali je netko primjetio, ali ubrzani i nasilniji izlazak HYPO skrbničkog iz nekoliko dionica na tržištu radi isto priličan dar-mar:
– ERNT
– DLKV
– KOEI
…ne znam izlaze li još negdje. ocigledno odlaze sa našeg tržišta.
Martingale:
”
avax10: ” analiza: ” ako će CROBEX na 4300 to je dobra vijest ” Ma naravno, a fondovi će to mirno gledati i čekati kako bi doživjeli masovni stampedo ulagača iz fondova. ” Što dodati? [smiley1]
”
Nisam siguran baš u ovo. Fondovski gubici nisu niti približni onima na burzi. Čini mi se da su ovo fondovi smišljeno napravili i sada kontroliralno mic po mic spuštaju cijene na razine koje će njima odgovarati za ulaz.
Bacite malo oko na hrportfolio. Jako je šareno. Ne vidim nigdje isključivo crvenu boju. Nisam siguran da bih računao previše na potporu fondova u ovom trenutku.
ma ovo sto pise na hrportfoliu nema veze sa stvarnoscu.. sada je pravo vrijeme za izvaditi lovu otamo ikupovati na snizenju direktno…
oni bi svi trebali imati minuso od 5% barem u odnosu na ath a jedva da imaju 3%..
pa sve je palo po 10% sto vecina njih ima u prvih 10 pozicija, a oni jedva okrznuti..
Martingale: ” avax10: ” analiza: ” ako će CROBEX na 4300 to je dobra vijest ” Ma naravno, a fondovi će to mirno gledati i čekati kako bi doživjeli masovni stampedo ulagača iz fondova. ” Što dodati? [smiley1] ” Nisam siguran baš u ovo. Fondovski gubici nisu niti približni onima na burzi. Čini mi se da su ovo fondovi smišljeno napravili i sada kontroliralno mic po mic spuštaju cijene na razine koje će njima odgovarati za ulaz. Bacite malo oko na hrportfolio. Jako je šareno. Ne vidim nigdje isključivo crvenu boju. Nisam siguran da bih računao previše na potporu fondova u ovom trenutku.
Ljudi stvarno imaju smiješnu predodžbu o našim fondovima, te misle da će im oni spasit glave kad zatreba.
Oni vas jedino mogu doć glave
ma ovo sto pise na hrportfoliu nema veze sa stvarnoscu.. sada je pravo vrijeme za izvaditi lovu otamo ikupovati na snizenju direktno… oni bi svi trebali imati minuso od 5% barem u odnosu na ath a jedva da imaju 3%.. pa sve je palo po 10% sto vecina njih ima u prvih 10 pozicija, a oni jedva okrznuti..
Mogu oni biti u TOP 10 nije to problem. Osnovno pitanje je koliki im je uopće dio portfelja u HR dionicama. Ako je taj dio mali – što izgleda da je – onda im ovo stanje na našoj burzi ne igra previše veliku ulogu ako to kompenziraju drugim oblicima ulaganja na kojima ostvaruju prinose. Očigledno si rade prostora za ulaz na ovo tržište. A to može potrajati i spuštati cijene dok “velike gazde” ne odluče da je dosta.
Mali individualni investitori su kao orahova ljuska na moru, to je činjenica.
Fondovi nemaju za sad potrebe intervenirati jer ovo i nije neki pad osim za one koji su se nakrcavali po ATH. Rekao sam da fondovi neće čekati pad crobexa na 4300 jer bi to značilo masovno povlačenje uloga iz fondova i njihov krah. To si neće dozvoliti, pogotovo što su puni keša. Ovaj pad crobexa je obično hlađenje tržišta da bi fondovi mogli dokupljivati jeftinije. A tko vjeruje ovim katastrofičarima da će crobex pasti na 4300, neka sada proda i čeka, pa ćemo ubrzo vidjeti tko je koga navukao.
Dionice čiji fundamenti opravdavaju vrijednost će doći na svoje, da li za mjesec, dva ili 3 ….
U aureus je npr. gomila novca ušla, a ne da ljudi bježe van …..
Pisati postove kao neki kolege tipa da ce sve propasti je smiješno …
analiza:
”
Kaže jedan čovjek: Slušaj sine, obriši sline, ne budi balav još si alav. Koji čovjek kaže nemam pojma. Kažu da nije više među nama.
”
kaze taj isti covjek i ” kako je lepo biti glup”[smiley1][smiley1]
A kaže i ovo, prigodno:
O da li je ljudski rod
zaslužio Nojev brod
ili je to samo varka
i ne postoji Nojeva barka
Ja se nadam da postoji. I ovaj čovjek nije moj, samo sam
napisao čiji su ono stihovi kad analiza nije znao.
Fondovi nemaju za sad potrebe intervenirati jer ovo i nije neki pad osim za one koji su se nakrcavali po ATH. Rekao sam da fondovi neće čekati pad crobexa na 4300 jer bi to značilo masovno povlačenje uloga iz fondova i njihov krah. To si neće dozvoliti, pogotovo što su puni keša. Ovaj pad crobexa je obično hlađenje tržišta da bi fondovi mogli dokupljivati jeftinije. A tko vjeruje ovim katastrofičarima da će crobex pasti na 4300, neka sada proda i čeka, pa ćemo ubrzo vidjeti tko je koga navukao.
Mislim da je 4500-4600 ipak realnije. S druge strane fondovi sigurno i dalje žele ostati “kraljevi” na ovom tržištu. Veliki rast bi ubrzao dolazak stranog kapitala čime bi izgubili primat.
Bolje prvi u selu nego osrednji u gradu.
– ERNT
– DLKV
– KOEI
zaboravio sam najvažniju, ADRS-P-A, zadnjih 20 dana tamo su izašli sa 30.000 dionica
CROBEX: -1.46 %
Ako još INA poklekne eto nas ispod 4700.
Samo mi nemojte reći da Vas nisam upozorio.
Hypo banka bježi iz svih dionica ko vrag od tamjana. A znate li koliko oni toga imaju ????
Ko šljunka !!!![/b]
Dionice čiji fundamenti opravdavaju vrijednost će doći na svoje, da li za mjesec, dva ili 3 …. U aureus je npr. gomila novca ušla, a ne da ljudi bježe van ….. Pisati postove kao neki kolege tipa da ce sve propasti je smiješno …
kada sve ovo prođe nestat će nick i javit će se onaj stari nick koji je trenutno izvan upotrebe, jednostavno
ćovjek je već toliko živčan da mora boldati postove da ih neko uoči