Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Veliki prometi uz veći uzastopni pad cijena značilo bi korekciju i likvidiranje pozicija od strane većih igrača, a to se ne događa. Ovo što se kod nas događa je stagnacija jer cijene padaju na jako malim prometima. Prodaju mali ulagači preplašeni stalnim pisanjem o korekciji, pa ponegdje nastupe i margin callovi.
Ovo je ljetna stagnacija tržišta s minusima koji se brzo i lako nadoknade. Meni osobno ova dreka o korekciji ne smeta jer sam na kupnji na više dionica, ali mislim da jednostavno nije fer prema malim ulagačima od kojih je dio tek počeo investirati i sad neki stalno drukaju ne bi li ih uplašili da oni što prije rasprodaju što imaju.
Pogledajte fondove. Ako ne rasprodaju oni, nema straha od kraha burze. Dionice mogu još neko vrijeme padati na malim prometima, ali nema tu nikakve likvidacije pozicija, a kamo li masovne, a ovi što se deru KOREKCIJAAAAAA – među prvima su sada na kupnji.

Ignore: KressoM, delux

Pitanje moderatorima:
Zašto je luki007 čak nakon gotovo 600 postova još uvijek na moderiranju?

Veliki prometi uz veći uzastopni pad cijena značilo bi korekciju i likvidiranje pozicija od strane većih igrača, a to se ne događa. Ovo što se kod nas događa je stagnacija jer cijene padaju na jako malim prometima. Prodaju mali ulagači preplašeni stalnim pisanjem o korekciji, pa ponegdje nastupe i margin callovi.
Ovo je ljetna stagnacija tržišta s minusima koji se brzo i lako nadoknade. Meni osobno ova dreka o korekciji ne smeta jer sam na kupnji na više dionica, ali mislim da jednostavno nije fer prema malim ulagačima od kojih je dio tek počeo investirati i sad neki stalno drukaju ne bi li ih uplašili da oni što prije rasprodaju što imaju.
Pogledajte fondove. Ako ne rasprodaju oni, nema straha od kraha burze. Dionice mogu još neko vrijeme padati na malim prometima, ali nema tu nikakve likvidacije pozicija, a kamo li masovne, a ovi što se deru KOREKCIJAAAAAA – među prvima su sada na kupnji.

U cijelosti potpisujem ovaj post. Međutim, istine radi trebalo je još reći da ni nerealni optimizam ne pomaže početnicima kod donošenja racionalnih odluka.

Pozdrav

Pitanje moderatorima: Zašto je luki007 čak nakon gotovo 600 postova još uvijek na moderiranju?

…i one dobre duše što daju k/p na naše želje, a novi su…zar ne bi moglo malo selekcije pri moderiranju!?

…he,he…tako je to…trziste se korigira, ekipa se “vraca” na forum…

[url]http://melaman2.com/cartoons/singles/mp3/mumbly.mp3[/url]

Ovo već postaje dosadno, kako tko nešto proda i pređe u keš počne ovdje štancati postove o korekciji. Da bi se doista moglo pričati o korekciji, tržište bi trebalo padati danima. Kod nas je palo par dana zbog INE, a onda se jučer crobex snažno oporavio s +1,8%. To nije korekcija.
Naši fondovi dio love ulažu i vani. Zbog tog pada indexa vani past će im i vrijednost udjela. Gdje će to najbrže i najlakše moći kompenzirati? Pumpati “svoje” dionice na ogromnom američkom/europskom tržištu ili plitkom našem?

Evo, polako ali sigurno padamo već mjesec dana, jesmo li sada u korekciji?

Evo, polako ali sigurno padamo već mjesec dana, jesmo li sada u korekciji?

ma neeeeeee, uopce… znat cu da li smo u korekciji, tek kad uspijem pobrojati sve gubitke… mora da mi nesto ne valja sa matematikom ili digitronom, jer pise da su mi gubici 5-znamenkasti

“Please, God, Just One More Bubble.”

hmm da .. korekcija je tu , to je jasno ili bar stagnacija ..
ja bi volio da je stagnacija na razini crobex-a od 4800 ..
a ovaj današnji osjetniji pad se može usporditi s padom prije ipo-a ine gdje se crobex slično ponašao ; bio je na razini potpore 2-3 mjeseca, a nešto prije ipo-a značajno pao pa se relativno brzo vratio na razinu potpore …
nadam se da je i sad tako , jer je ipo magme u toku …

hmm da .. korekcija je tu , to je jasno ili bar stagnacija ..
ja bi volio da je stagnacija na razini crobex-a od 4800 ..
a ovaj današnji osjetniji pad se može usporditi s padom prije ipo-a ine gdje se crobex slično ponašao ; bio je na razini potpore 2-3 mjeseca, a nešto prije ipo-a značajno pao pa se relativno brzo vratio na razinu potpore …
nadam se da je i sad tako , jer je ipo magme u toku …

upravo to što kažeš

fala ti bože pa su me na vrijeme potjerali iz ddjh (50 posto portfelja) pa sad pusim samo na podr, a diok mi se jos dobro drzi.
kad gledam ovo crvenilo, za utjehu se sjetim izjave jedne pametne zene:
“Jedino činjenicom da imamo dobre izglede da ćemo 2009. godine imati novi ugovor otvoren je put za proširenje”, rekla je Angela Merkel. “Ugovor iz Nice je dizajniran za 27 zemalja članica i s njim ne bi bilo moguće proširenje. To je jedan od glavnih razloga zašto smo rekli da sada trebamo djelovati brzo. Jedino novim ugovorom koji ćemo dobiti Hrvatska će moći postati članica”, rekla je Merkel. [smiley11]

hate red

hmm da .. korekcija je tu , to je jasno ili bar stagnacija .. ja bi volio da je stagnacija na razini crobex-a od 4800 .. a ovaj današnji osjetniji pad se može usporditi s padom prije ipo-a ine gdje se crobex slično ponašao ; bio je na razini potpore 2-3 mjeseca, a nešto prije ipo-a značajno pao pa se relativno brzo vratio na razinu potpore … nadam se da je i sad tako , jer je ipo magme u toku …

ne vjerujem da je ipo magme razlog ovome… ako je ipo magme razlog ovoj korekciji/stagnaciji/potresu, znači da treba obavezno kupiti magmu jer je potražnja i očekivanje ogromno.
ali kao što rekoh, ne vjerujem da magma tako drma tržištem… skupa je, a proces je netransparentan do boli. niti znaš kad će izaći na burzu, niti možeš biti siguran za koliko novaca možeš kupiti dionice… niti kad će ti vratiti eventualni višak novaca za koji nećeš moći kupiti dionice…

Pitanje moderatorima:
Zašto je luki007 čak nakon gotovo 600 postova još uvijek na moderiranju?

Iako ne mogu tvrditi, ali složio bi se s onima koji misle da je ova ekipa koja ima puno postova a još uvijek je pod moderiranjem, u toj situaciji zbog problematike s više nickova.

PROKLETA JE AMERIKA I ZLATO ŠTO SJA !!!!

New Report

Close