Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Rast BDP od 7% je rekordan.

Ja bi pricekao da godina prodje pa da onda vidimo koliki je rast bio.

Evo i dodatka koji ide u prilog ovome sto sam gore rekao: http://www.drugifilm.com/?page=articles,kolumne,374

[

A pogledajte ovu bruku i sramotu, ma gdje ima toga da predsjednik države pregovara sa okorjelim kriminalcem ( i to po njegovim vlastitim riječima )??? http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2007,6,29,mesic_zagorec,80348.jl [smiley1]

kad ovo čitam jednostavno mi je žao djece koja će morati živjeti u ovome licemjernome svijetu

Scio me nihil scire

Ti bokca, taj rast BDPa mora da je rezultat neke tajne operacije za koju vlada nije znala, ali za koji je zaslužna.

12.6.2007. – Sanader se obrušio na oporbeni program:
Vaš link
Sanader je otkrio i to da njegova vlada ne računa sa značajnijim rastom BDP-a od postojećeg koji sada iznosi 5,1 posto. Cilj HDZ-ove vlasti je zadržati gospodarski rast na razini od oko pet do šest posto jer rast od osam posto, koji se postavljaju za cilj i SDP i HNS, Sanader drži nerealnim.

29.6.2007 – (jel to 2,5 tjedna kasnije?) – Očekivali smo više od 6%
Mnogi su iznenađeni rastom od sedam posto u prvom kvartalu, ali mi nismo jer smo očekivali da će biti veći od šest posto. Već sada smo ostvarili ono što drugi najavljuju za dvije do tri godine – rekao je danas ministar financija Ivan Šuker.

[smiley2][smiley2][smiley2]

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

Ti bokca, taj rast BDPa mora da je rezultat neke tajne operacije za koju vlada nije znala, ali za koji je zaslužna.

Vec smo vidjeli da je izmedju Sukera i Sanadera losa komunikacija. Prije nekog vremena je Suker rekao da nema love u budjetu mislim za umirovljenike, a Sanader kad su ga na TV pitali je rekao: “Tko vam je to rekao da nema novaca!?”
WTF is Suker?

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

TunaSalad:

Vec smo vidjeli da je izmedju Sukera i Sanadera losa komunikacija. Prije nekog vremena je Suker rekao da nema love u budjetu mislim za umirovljenike, a Sanader kad su ga na TV pitali je rekao: “Tko vam je to rekao da nema novaca!?”
WTF is Suker?

Ministar Sucker manipulira sa računanjem BDP-a, kao neke tvrtke sa FI.

No respect

Sa računanjem ipak ne – računa ga Državni zavoda za statistiku. Samo mu je interpretacija dnevno-politička. Kad bi želio biti ozbiljan ministar koji drži do svog ugleda ne bi se s tim tako igrao, ali pošto je predizborje …

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

Ministar Sucker manipulira sa računanjem BDP-a, kao neke tvrtke sa FI.

Ma cak mozda i ne manipulira koliko je glup pa trci pred rudo. 2003. je u jednom momentu SDP-ova vlast postigla do sada rekornih 7,1% rasta, no godina je duga i na kraju je to ispalo 4,nesto. Lako moguce da ce ista prica ce biti i ove godine s time da mi se uopce ne svidjaju vijesti touroperatora koji najavljuju smanjenje bookinga u inozemstvu kao i povecani interes hrvata za ljetovanje vani (evo i ja medju njima idem ove godine prvi puta u inozemstvo na godisnji). Cinjenica je da mi nismo jeftini (naprotiv) i turistima ne nudimo prakticki nista od sadrzaja. Kao primjer posjetite Bohinjsko jezero i Plitvice ili Krku i uocite, nazalost, ogromne razlike u ponudi u korist Slovenaca (bio na Bohinju i Zavizanu sad za praznike). Sto je najbolje, cijene u SLO su kao u ZG ili jeftinije, a usluga i ponuda neusporedivo bolja. Tek smo pola godine prevalili i jos toliko je ostalo do kraja godine pa je preuranjeno slaviti tih 7%

Na teletekstu HTV-a na istoj stranici gdje se govori o rekordnom rastu BDP-a postoje još dvije vijesti. Jedna kaže kako je nastavljen brži rast uvoza od izvoza i kako je pokrivenost uvoza izvozom smanjena na 46%. Druga kaže kako se iz mjeseca u mjesec povećava i količina i iznos nepodmiranih računa i broj insolventnih tvrtki u Hrvatskoj.
E, sad, koje su od tih vijesti bitnije, kratkoročno ili dugoročno, ne znam.

"Ne brojite novac dok još sjedite za stolom."-profesionalni kockar

Ma dajte molim Vas. Jeste li čuli Ljubu kako se računa porast BDP? Pa ovaj Šuker izgleda da ne zna da je zemlja dužna ko Kirgistan ( 30 miljardi eura ) a onda bi još podijelio dug. Ne znam nisam vjernik, ali mislim da bi trebao na dijetu. Pa Linić pored njega izgleda kao meneken za donje rublje. Što se tiče rasta izvoza ma dajte molim Vas. Kakav rast izvoza. Kakva pokrivenost uvoza. Postavljaju preteška pitanja. Odgovor je: Ne znam. Nisam vjernik, ne idem u crkvu, ali u ovu priču ne vjeruje ni najveći vjernici.

Zoran Milanović: " [u]......to nisam pročitao, ne znam ništa o tome a najbolje mi je kad čujem da o tome treba odlučiti struka, ma kakva struka, mislim .........[/u]"

vidim, vlada veliki optimizam u vezi rasta BDPa [smiley2]
i to od ljudi na burzi. jao si ga nama. [smiley7]

Na teletekstu HTV-a na istoj stranici gdje se govori o rekordnom rastu BDP-a postoje još dvije vijesti. Jedna kaže kako je nastavljen brži rast uvoza od izvoza i kako je pokrivenost uvoza izvozom smanjena na 46%. Druga kaže kako se iz mjeseca u mjesec povećava i količina i iznos nepodmiranih računa i broj insolventnih tvrtki u Hrvatskoj.
E, sad, koje su od tih vijesti bitnije, kratkoročno ili dugoročno, ne znam.

Dugorocno vijesti su katastrofalne: izvoz je u odnosu na sve ise rastuci uvoz nikakav, vanjski dug se kakti nesto smanjio, ali unutarnji raste. Realno, ak nekom tamo svabi dugujes preko roka zajebo si svabu, no ako dugujes domacoj firmi zajebo si svoje; dakle pilis granu na kojoj sjedis. A to o unutarnjem dugu se stalno nekako pod tepih gura s nebuloznim pricama kako nelikvidnosti nema (mos mislit).

New Report

Close