Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kolega Čvarkožderu vaš stav mi se čini dosta pristran, naime temeljna pogreška sistema ugrađenog u biračko tijelo je da brane “svoje” lopove i kriminalce. Riješenje nije u takvom stavu već u stavu da kriminalci ne mogu biti rješenje za naše društvene i ekonomske probleme. Dakle ne mogu biti moji, ja ih se odričem, a tako bi trebala reagirati velika većina biračkog tijela. Nažalost tome nije tako i onda se ne treba čuditi da smo tu gdje jesmo.

Sa štovanjem

Dr. Ante Starčević: "Mi Hrvati imamo dvie narodne mane, iz kojih izvire sva naša nesreća: mi svakomu vjerujemo bez da promišljamo i lahko zaboravljamo krivice koje nam drugi učiniše."

Ovo što rade i dalje od države više je nego smiješno i jedni i drugi. Već se sada obećavaju božičnice, regresi. Mi smo bogata zemlja, i to bogata kriminalcima prije svega. I zaboravite da ih više neće biti, ima ih sve više i više.

Kolega Čvarkožderu vaš stav mi se čini dosta pristran, naime temeljna pogreška sistema ugrađenog u biračko tijelo je da brane “svoje” lopove i kriminalce. Riješenje nije u takvom stavu već u stavu da kriminalci ne mogu biti rješenje za naše društvene i ekonomske probleme. Dakle ne mogu biti moji, ja ih se odričem, a tako bi trebala reagirati velika većina biračkog tijela. Nažalost tome nije tako i onda se ne treba čuditi da smo tu gdje jesmo.

Sa štovanjem

Sa svim osim s ocjenom o pristranosti se slažem. Naravno, ocjena o bilo čijoj pristranosti vrlo je subjektivna i rastezljiva. Meni se tako tvoj post kojeg sam citirao može činiti vrlo pristranim.
Naime, ja nisam želio reći da je koalicijska vlast dobro obavila posao, ali ne mogu se složiti s tvrdnjama da je sigurno bolje da HDZ ostane na vlasti. Ne želim se upuštati u političku raspravu, pa ću samo reći da vrana vrani oči ne vadi. Po meni, prave svijetle budućnosti nam nema niti s jednom danas parlamentarnom strankom, tj. s ljudima koji ih vode. Pa, uglavnom biramo manje zlo od dva moguća. Jebem ti izbor!

"Ne brojite novac dok još sjedite za stolom."-profesionalni kockar

tima:

Sa štovanjem

Sa svim osim s ocjenom o pristranosti se slažem. Naravno, ocjena o bilo čijoj pristranosti vrlo je subjektivna i rastezljiva. Meni se tako tvoj post kojeg sam citirao može činiti vrlo pristranim.
Naime, ja nisam želio reći da je koalicijska vlast dobro obavila posao, ali ne mogu se složiti s tvrdnjama da je sigurno bolje da HDZ ostane na vlasti. Ne želim se upuštati u političku raspravu, pa ću samo reći da vrana vrani oči ne vadi. Po meni, prave svijetle budućnosti nam nema niti s jednom danas parlamentarnom strankom, tj. s ljudima koji ih vode. Pa, uglavnom biramo manje zlo od dva moguća. Jebem ti izbor!

Sve u redu,samo sam se načelno upetljao u diskusiju, bez namjere da nekome odričem pravo na politički izbor i preferenciju. Osobito se slažem sa ovom tvojom zadnjom rečenicom.

Dr. Ante Starčević: "Mi Hrvati imamo dvie narodne mane, iz kojih izvire sva naša nesreća: mi svakomu vjerujemo bez da promišljamo i lahko zaboravljamo krivice koje nam drugi učiniše."

Obzirom da je danas bio zadnji radni dan drugog kvartala, jako me čudi izostanak reakcije fondova. Izgleda da još nismo osjetili sve posljedice vezano uz akciju Maestro i da će ih biti još? A i ova situacija sa HAAB loše djeluje na tržište. Još ako se ( kojim slučajem ) dogodi odgoda IPO-a THTa, tek će tada nove kolege vidjeti što to znači – korekcija?

S ovim nagađanjima oko izlaska MOL-a iz INA-e, postoji određena mogućnost da bude problema oko HT-a. Crni scenario: MOL izlazi, cijena INA-e pada, zaostali IPO-ovci u INA-i postaju nervozni, mediji ih poguraju i podbodu Vladu, nastaje skepsa oko IPO HT… blah.

No respect

Rekordan rast BDP-a

29. lipnja – Hrvatski bruto domaći proizvod (BDP) u prvom je tromjesečju ove godine realno bio veći za rekordnih 7 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, pokazuju podaci koje je objavio Državni zavod za statistiku.

To je za jedan postotni bod viši rast nego u prvome prošlogodišnjem kvartalu u kojem je zabilježen porast BDP-a od 6 posto, dok je u cijeloj prošloj godini BDP realno porastao za 4,8 posto. Prema dostupnim statističkim podacima za zadnjih deset godina, porast od 7 posto u prvom ovogodišnjem kvartalu do sada je najveći.

Prema kategorijama potrošnje, rastu BDP-a u prvom tromjesečju ove godine najviše su pridonijeli visoki porast osobne potrošnje, za čak 7,1 posto, te rast investicija u kapital, koje su povećane za 11,2 posto. Državna je potrošnja zabilježila rast od 2,8 posto, što je znatno više od 1 posto u prvome prošlogodišnjem tromjesečju.
“Zajedno s kolegama iz Ekonomskog instituta i HNB-a očekivali smo rast BDP-a veći od šest posto, jer je na to ukazivao rast industrijske proizvodnje, investicija, turizma, trgovine i drugih grana”, rekao je ministar financija Ivan Šuker prigodom predstavljanja studije Ekonomskog instituta o pokazateljima konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva održanog u Ministarstvu financija.
Na pitanje koju stopu rasta očekuje za 2007. godinu, ministar Šuker nije iznio konkretan broj već je rekao da će Ministarstvo, kao i dosad, davati konzervativne projekcije. (hrt.hr)

Ignore: KressoM, delux

Kolega Avax10, vi ste kao nepopravljivi optimist izabrali krivi avatar. Trebali ste staviti u avatar onu življu sliku leoparda. No još nije kasno.[smiley2]

Zašto Šuker nije spomenuo i četvrtu stavku pri izračunu BDP-a, razliku izvoza i uvoza, koja je debelo negativna i koja također raste.

Nadam se da ju nije zaboravio odbiti od tri rastuća sektora osobne potrošnje, investicija i državne potrošnje.

BDP = C + I + G + X, gdje je C = osobna potrošnja, I = investicije, G = državna potrošnja i X = razlika izvoza i uvoza

No respect

Rast BDP od 7% je rekordan. Ma koliko mi šutjeli o tome. A zašto fondovi nisu danas krenuli napuhavati prinose? Zato jer su i ovako -enormni! Fondovi jednostavno nisu imali potrebe braniti cijene i dodatno pumpati portfelje.Pogledajte koliki je rast crobexa od početka godine, a i dionica koje fondovi imaju u portfeljima. Da je trebalo,s brdom keša na računima, fondovi su mogli tržište dići gore koliko god su htjeli. Sad je očito da im zbog enormnih prinosa (i minimalne korekcije) to jednostavno nije bilo potrebno.

Ignore: KressoM, delux

A pogledajte ovu bruku i sramotu, ma gdje ima toga da predsjednik države pregovara sa okorjelim kriminalcem ( i to po njegovim vlastitim riječima )???

http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2007,6,29,mesic_zagorec,80348.jl

[smiley1]

Svakoga dana u svakom trenutku sve više vjerujem da s korekcijom imaju veze mirovinski fondovi.

No respect

New Report

Close