Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ententinis: ” Sve 5. Šta kažete na naslov u sutrašnjem poslovnom Vaš link ” već si to jednom postao [smiley1]. ja kazem WELCOME TO ZABA. u petak stizu nove dionice. [smiley2][smiley2]

Pripremi branu Sasko, ja se stavljam oko 10 500

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Komentari? Posebno bih cijenio misljenje gospodina Martingale-a.

Svaka VAM čast na postu, gospodine ivek123. Ekstremno je poučan. [smiley2]

“Key Morgan Stanley warning indicator on USA stock equities issued is “composite valuation indicator” that divides the price/earnings ratio on stocks by bond yields. Markets always return to fundamental value, so people could be in for a rude awakening. This is the greater fool theory.”

Moje mišljenje je da je kod nas najbitniji čimbenik Risk Appetite ulagača u dionice. Mnoge dioničare, te gotovo sve udjeličare u dioničkim fondovima, ne zanima gdje će njihov novac biti uložen. Poznajete li brokera koji je odbio kupiti dionicu za klijenta jer su mu domaće dionice preskupe? Poznajete li osobnog bankara, analitičara vrijednosnih papira ili investicijskog savjetnika koji sugerira prodaju udjela u fondovima koje zastupa? Većina investicijskih savjetnika će, koristeći se statistikama razvijenih tržišta kapitala, sugerirati ulaganje u dioničke fondove kao najisplativiji oblik dugoročne štednje, zar ne?

"[b]Čate[/b]" su najveći problem s kojim je Lijepa Naša suočena.

Čito sam neki dan kak su na burzi istraživali pa pustili čimpanzu da izabere portfelj… rezultat….očekivan… jadnik majmun se još za života obogatio. [smiley2]

Baš si me motivirao da generiranjem slučajnih brojeva izaberem portfelje i izračunam prinos na slučajno odabrani portfelj (očekivani prinos koji bi ostvarila čimpanza). I usporedim ga s prinosom koji je ostvario prosječan upravitelj fondom. Bez uvrede, ekipa, mislim da će kada izložim rezultate biti zanimljiva rasprava na Forumu. [smiley2]

"[b]Čate[/b]" su najveći problem s kojim je Lijepa Naša suočena.

Vaš link

Stvarno si naporan (čitaj: pesimista)
mogu i ja tako kad mi odgovara pa pogledaj http://stooq.com/notowania/?kat=i5

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=a85531ef-aa0a-47d1-967f-70a51a180ab0

ovo sve što se događa unazad par tjedana je samo prividna korekcija… samo je došlo vrijeme kad je trebalo više keša. sjetimo se samo koliko stotina milijuna je prošlo na IPKK, pa je otprilike u isto vrijeme bila ZABA sa izdanjem dodatnih dionica za koje je također trebalo dosta keša. prema tome, sve je jasno, i manji i srednji i veći ulagači su prodavali i ulazili u keš poziciju, logično je da se cijena malo korigirala…

i samo da još dodam, očekuje se i MGMA…

Sabor izglasao povjerenje Vladi

28. lipnja – Nakon cjelodnevne rasprave 37 zastupnika izjasnilo se za iskazivanje nepovjerenja Vladi zbog korupcijskog skandala u HFP-u. Protiv je bilo 70 zastupnika, a šest suzdržanih.(hrt)

Ovime je jedan od razloga koji je utjecao na burzovno crvenilo otklonjen. Kako je sutra i završetak polugodišta za fondove, crobex bi sutra mogao prilično pozeleniti. [smiley2]

Ignore: KressoM, delux

Ma dajte, pa koliko je bilo ozbiljno izglasavanje povjerenja Vladi.

A sutra je kraj polugodišta za sve. I dionice sutra zatvaraju 1H. Baš i nije bilo nekih insider skokova. [smiley11]

No respect

Nije to baš bilo bezazleno, Sanader je lobirao na sve strane. Saborska većina mu je prilično tanka i klimava i on je toga svjestan.Jedno je potpora unutar same stranke, a drugo kad moraš svaki dan “trgovati” jer ti održanje na vlasti ovisi o ustupcima koalicijskim partnerima i beneficijama koje se dijele.

Ignore: KressoM, delux

Ne znam, svaki dan se nešto izglasava u Saboru, pa nikad nije bila upitna većina.

Ali, za Boga miloga, pa zašto opet taj prokleti Viktor Lenac? Samo da bi se skrenula pozornost na Linića i oporbu? Nije li to preskupa kampanja? [smiley7]

Još nam samo fali da u svrhu izbora i ostanka na vlasti i ratujemo, ko amerikanci.

No respect

Nije to baš bilo bezazleno, Sanader je lobirao na sve strane. Saborska većina mu je prilično tanka i klimava i on je toga svjestan.Jedno je potpora unutar same stranke, a drugo kad moraš svaki dan “trgovati” jer ti održanje na vlasti ovisi o ustupcima koalicijskim partnerima i beneficijama koje se dijele.

Bilo je ovih dana poziva iz EUROPE da se podrži HDZ i vlada. Prije svega se to tiče stranaka koje su u istom klubu konzervativnih i recimo.. uvjetno desnih stranaka (prije svega HSS), tako da baš i nije bilo lako Salamanderu….
Ali kao što vidimo dobio je podršku…za burzu trenutno dobro, a i za državu uopće …jer sad izazivati prijevremene izbore kad su redovni blizu je suludo…Inače sam apsolutno protiv HDZ-a i njegove politike…To je ekipa koja je vlastiti narod opljačkala više od srba, austrijanaca, mađara, mlečana itd. do stoljeća sedmog…Eto to je moje skromno mišljenje, ali za burzu je u ovom trenutku dobro da je vlada stabilna…

Ne znam tko je uopce i posumnjao da bi mogla pasti vlada. HDZ sa satelitima ima stabilnu vecinu (nazalost)

New Report

Close