steta sto na forumu nema koji vise Martingal…
Odličan post Martingale
kolega Martingale odličan post, vrlo pismen. užitak vas je čitati
Hvala, dečki. Jer ipak sam samo inženjer. Odbijen na 43 natječaja za posao u zadnjih 5 mjeseci, a vezano uz javljanje na 21 natječaj još nisam dobio odgovor. [smiley2]
beholder:
”
kolega Martingale odličan post, vrlo pismen. užitak vas je čitati
”
Hvala, dečki. Jer ipak sam samo inženjer. Odbijen na 43 natječaja za posao u zadnjih 5 mjeseci, a vezano uz javljanje na 21 natječaj još nisam dobio odgovor. [smiley2]
[/quote]
pročitaj onu debelu odličnu knjigu, naslov je nekako “Imaš li ti svoj padobran?” ili tako nekako. Svakako je “padobran” u naslovu. A govori o načinima zapošljavanja, potraži negdje po sredini pogrešne i ispravne načine traženja posla. Po meni je to genijalno prikazano, i uvjeren sam da će ti pomoći, pogotovo ako živiš u zagrebu gotovo je nemoguće da tom metodom vrlo brzo ne nađeš odgovarajući posao. Vjerujem zbilja da će ti koristiti.
Evo provjerio sam na netu naše knjižnice
Autor: Bolles, Richard Nelson
Naslov: Koje je boje Vaš padobran? : praktični priručnik za one koji traže posao i one koji žele promjenu u karijeri / Richard Nelson Bolles ; [prijevod Nebojša Buđanovac]
izdavač: Varaždin : “Katarina Zrinski”, 2006
Inzenjer cega? Da nisi malo prezahtjevan? Ili nedovoljno selektivan? 43 natjecaja?
kolega, a vi ko da ste s marsa opali…ja znam kroz što kolega prolazi jer sam i ja svojevremeno dobijao po 3 odbijenice dnevno, a javljao sam se samo na natječaje za koje sam bi kvalificiran, a ne za predsjednika Uprave (makar mislim da smo često svi mi kvalificiraniji za to od onih koji upravljaju).
što je njegova greška, što misli da je kvalificiraniji od toga da negdje radi na baušteli ili u trgovini gdje ga gazda neće plaćati?
da ste malo čitali kolegu, a ne ovako odmah ti si prezahtjevan…vidjeli bi ste da kolega ima analitički um te da brzo ući i to s razumjevanjem…
koma je nezaposlen tražiti posao…to je kao da si žigosan, još k tome da imaš više od 40 god. to postaje nemoguća misija…
zato više tolerancije
a Vama kolega martingale želim sreću u pronalasku pristojnog posla i glavno je da ne odustanete i da vas ne zahvati latergija i depresija…ja znam da je to lako napisati, a teško živjeti kad vas lupa svaki dan, ali jednostavno morate izdržati i na svaki razgovor ići vedri i kao da nemate jednu brigu u životu… sretno!
Inzenjer cega?
Matematičke statistike i računarstva, magistar ekonomskih znanosti magistrirao na matematičkim modelima za fundamentalnu anaizu (relativna usporedba zemalja isektora, te odabir poduzeća u sektoru), kasnije se specijalizirao za stohastičke modele koji se koriste za prognozu vrijednosti dionica, te mjerenje rizika portfelja vrijednosnih papira. Da, imam i praktično iskustvo u primjeni tih modela. Na stvarnim portfeljima.
21 natječaj na koji još uvijek nisam pismeno odbijen (na neke već preko dva mjeseca čekam odgovor) su natječaji za posao Analitičar u Middle Office Investa d.o.o., Fond Manager, Analitičar vrijednosnih papira, Risk Manager, Specijalist za upravljanje rizicima, Savjetnik za ulaganje u vrijednosne papire, Consultant, Business Analyst, Statističar, Investment Manager, Specijalist za izvedene financijske instrumente, Novinar …
43 natječaja na koji sam odbijen su slični gore navedenima. Iskreno, novac mi nije previše važan u životu jer imam znanje i zanat kojim mogu zarađivati nezaposlen. Ali frustrira što nisam dio nekog tima.
Oskoro ću vam staviti na Forum oko 300 stranica teorije o Upravljanju rizicima portfelja, pa učite, ako to znate čitati. A praktične rezultate će imati jedino moj budući gazda ili mi možete financirati projekt automatiziranja mjerenja rizika putem Interneta. Već bih davno u to krenuo sam da imam dovoljno novca. Ipak je jedna ZABA uložila 28 milijuna kuna u sustav za mjerenje kreditnih rizika, a sustav za automatizirano mjerenje tržišnih rizika još nema nitko, a da ja znam.
Kako je najavio šerif, MiFID će u nekoliko godina reducirati broj brokerskih kuća http://www.poslovni.hr/45687.aspx , ali treba dodati ukoliko se mali na vrijeme ne ujedine u zajedničkom projektu kojim će napraviti iskorak.
Ovo je cetvrta poruka… ne znam sto se dogada?!
Citao sam postove kolege martingalea na nekoliko topica. Tocno, vrlo je analitican. Za hrvatsko trziste je preanalitican; ipak smo mi jos jako nerazvijeno trziste gdje analize nisu presudne u zaradjivanju na burzi… a to je cilj, zar ne?
Nemojte me krivo shvatiti; analiticnost je OK i ja mislim da ce joj vrijednost s vremenom rasti, ali mi smo trenutno u zivotnoj fazi trzista gdje je rast vrlo, vrlo brz, u kojem je komponenta ocekivanja jako velika i bez previse pameti se moze zaraditi neka para.
U onom trenutku kada trziste uspori (nakon znacajnije korekcije/stagnacije?), tada ce analitika isplivati na vrh.
No, to nije kljucno. Kljucno je da sam sokiran da kolega nije zaposlen, ali sam isto tko sokiran da se prijavio na 64 mjesta u 5 mjeseci, dakle 3 tjedno.
Ja mislim da jednostavno ne postoji toliki broj slobodnih radnih mjesta da se mogao selektivno prijavljivati. Sto se tice zahtjevnosti, ja je podrzavam. Svi smo mi uglavnom potplaceni, i trebalo izvuci sto vise para za sebe.
asd: ” Inzenjer cega? ” Matematičke statistike i računarstva
Vidi čuda, i ja sam.Koja si generacija i kad si diplomirao.Tko ti je držeo kolegij Vjerojatnosni modeli u primjenama?A tko TV?Ima nas jako malo u Hrvatskoj pa mi je baš čudno da smo na istom forumu.
” Inzenjer cega? ” Matematičke statistike i računarstva, magistar ekonomskih znanosti magistrirao na matematičkim modelima za fundamentalnu anaizu (relativna usporedba zemalja isektora, te odabir poduzeća u sektoru), kasnije se specijalizirao za stohastičke modele koji se koriste za prognozu vrijednosti dionica, te mjerenje rizika portfelja vrijednosnih papira. Da, imam i praktično iskustvo u primjeni tih modela. Na stvarnim portfeljima. 21 natječaj na koji još uvijek nisam pismeno odbijen (na neke već preko dva mjeseca čekam odgovor) su natječaji za posao Analitičar u Middle Office Investa d.o.o., Fond Manager, Analitičar vrijednosnih papira, Risk Manager, Specijalist za upravljanje rizicima, Savjetnik za ulaganje u vrijednosne papire, Consultant, Business Analyst, Statističar, Investment Manager, Specijalist za izvedene financijske instrumente, Novinar … 43 natječaja na koji sam odbijen su slični gore navedenima. Iskreno, novac mi nije previše važan u životu jer imam znanje i zanat kojim mogu zarađivati nezaposlen.
Moram priznat da je malo neuobičajeno da netko sa MSR-a ne može nać posao.Nisam još čuo za takav slučaj.Ekipa i prije diplome na MSR-u završi u nekakvoj Banci ili u HNB-u.Sve moje kolege su tamo u riziku.Potražnja za ovim zanimanjem je velika a godišnje na smjeru diplomira 3 do 4 čovjeka i posao je osiguran pa skoro bez natječaja jer profesori dobivaju upite za kadrove prije diplome i dovoljna je preporuka profesora.
Nemojte me krivo shvatiti; analiticnost je OK i ja mislim da ce joj vrijednost s vremenom rasti, ali mi smo trenutno u zivotnoj fazi trzista gdje je rast vrlo, vrlo brz, u kojem je komponenta ocekivanja jako velika i bez previse pameti se moze zaraditi neka para. U onom trenutku kada trziste uspori (nakon znacajnije korekcije/stagnacije?), tada ce analitika isplivati na vrh.
to ti je kao reći da za nekoga na dopingu ne vrijede medicinske zakonitosti. ili još bolje da onome tko juri 300 na sat ne trebaju prometni znakovi. a zapravo se radi samo o tome da ih nije u stanju vidjeti. isto tako je i s analitikom, onaj tko je u stanju vidjeti znakove tj. primijeniti analitiku i u uvjetima brzorastućeg tržišta imat će wow prednost pred onima koji samo lete kao purani. a to da će ti koji se samo daju nositi dobrim vjetrom biti prilično bespomoćni kad vjetar stane, i to je naravno istina, ali oko toga se valjda ionako svi slažemo.