Pročitajte intervju gospodina Milana Horvata u današnjem poslovnom.
Pa daj nam medo sažetak u jednoj rečenici da nas zainteresiraš … [smiley2]
Gospodo, da itko od vas zna tko je Ivan Gotovac i da zna da je to covjek koji je radio godinama u investmant bankingu nebi mu bilo cudno da trguje na burzi.
Covjek ima par MBA-a, ok nista ne znaci ali zna sto je dobra dioniac i zato je ulagao.
Osim toga i na Ingri je zaradio 100K.
Da li to znaci da je to neka muljaza? Novinari u vecini slucajeva neznaju materiju o kojoj pisu.
Apoksimen, ne pisi o stvarima o kojima neznas,molim te.
Ja sam korektno prenio tekst iz medija, pa ti ako imaš kakvih problema ja ću ti dati brojeve i adrese pa im se javi. Inače izgleda da ti je promaklo da taj tvoj Gotovac obnašao funkciju potpredsjednika HFP-a, uz to što je trgovao dionicama. Izgleda da je DORH-u problematično to što je Ivan Gotovac trgovao dionicama uz povlaštene informacije koje je kao jedan od tri tenora imao?
Da nisi i ti dobivao od njega pokoju inside info pa si sad zabrinut……..mala šala.
Normalno da mu je platio put kad čovjek nije imao novce, a osobno moraš doći da otvoriš račun u banci![smiley1]
Naši dečki su vrlo socijalno osjetljivi, zašto nekomu ne pomoći, a nejde iz tvog đepa![smiley2]
Ponašajmo se hrvatski![smiley13]
Pročitajte intervju gospodina Milana Horvata u današnjem poslovnom.
dobar i zanimljiv tekst.
Samo, i novinar Poslovnog je valjda morao do sada čuti za Grahama, a ne konstantno pogrešno pisati “Graem”!! Sramota.
Vrč ide na vodu dok se ne razbije
Moram Vam priznati gospodo da mi ova dugoročna korekcija izuzetno odgovara. Evo danas sam uspio zaraditi na Janafu 20.000 kuna. Vidim da mnogi ne shvaćaju da se na našem tržištu može shortati. Naravno da se može shortati, ali svojim dionicama. Treba se primiti literature i proučavati burzu. Ja sam na tržištu godinama. Neke dionice imam i duže od 20 godina ( naravno ne naše ). Dosta mi se ljudi javlja za portfelje. Dajte budite ozbiljni. Sve ispod 500.000 kuna upućujem na fondove. Kad netko od mene kupi portfelj za 6 mjeseci moj jedini savjet mu je da proda iste dionice za 6 mjeseci. Ne treba mu ni Mostich ni ATM. Daljnje savjete ne dajem, niti prodajem, jer imate dosta “pro bono” samozvanih savjetnika na forumu. Čitao sam danas forum “centar investiranja” gdje se navlači sistemom: Ja sam danas kupio ovo i ono. Sad kad sam se nakupovao kupujte Vi, da Vam ja mogu iste prodati. Pa to je gore od “tri tenora”. Ovo je “bas-bariton” Savjetujem svima: Primite se literature i proučavajte burzovna ponašanja. Imate na našoj burzi dionice na 10 bookova, 5 bookova, ispod booka imate čak i dionicu koja se trži na 1.7 booka a da dotična tvrtka uopće nema booka. Vaša Bubašpara
Kolega vi ste legenda [smiley2]
taj od 500k i 6 mjeseci jel to onaj portfelj polubrzi umjereno visokog rizika?
btw. i ja sam se želio baviti nečim slićnim pa sam shvatio da je to kazneno djelo…nadam se da imate licencu fin. savjetnika…
Par dobrih, a i par gluposti. Znači ljudi s manje od 500 k, van s burze i u fondove.. Svaka čast, može li bolje?
Ako su se uhvatili prcati Gotovca, nek se uhvate i Verone/Plive/Čovića. Nema tu neke razlike. Sve ostalo je neozbiljno
Ovo treba obavezno pročitati, javio se i legendarni Fudo.
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=72db6718-0a00-4819-9316-5f42720c533f
Evo još malo :
Hanfa treba istražiti velike transakcije koje su se odvijale na nekadašnjoj Varaždinskoj burzi koja je u nedavno pripojena Zagrebačkoj, pa je ta burza dostavila sve podatke. Riječ je prodaji tzv. prava, vrijednosnih papira koje su dobivali građevinari na poslovima obnove.
I još moram demantirati apoksiomena. Nisu predmet istrage TLM, Petrokemija itd. već transakcije Gotovca!
Hanfa istražuje i transakcije Ivana Gotovca, jer on nije krio ni smatrao nedopustivom da trguje dionicama. Optužba da je kreirao uvjete na burzi insajderskim informacijama vodi do dionica tvrtki na burzi koje su u državnom portfelju, a bile su predmetom ili pokušajem privatizacije ili drugih aktivnosti koje su mogle utjecati na cijenu. Navodno suu pitanju TLM, Petrokemija, Jadroplov, Omišalj…
Ovo treba obavezno pročitati, javio se i legendarni Fudo.
Ako je on legendarni, onda svaka čast. Nažalost, Hrvatska je puna seljačina i čobana. I tu nema pomoći.