Tlm, Petrokemija, Jadroplov, Hoteli Omišalj, tri brokerske kuće su pod istragom, istražuje se poslovanje bivše Vse i trgovina pravima, dražbe, itd,itd. Izgleda da će mnogima trnuti zubi od kiselog grožđa? A ni nama se ne piše ništa dobro. Tek je počelo. a vi samo slušajte ove kozmetičare koji vam uljepšavaju stvari. Samo ne znam kako će vam to odgađanje suočenja sa istinom pomoći? Bojim se nikako.
Onaj tko je radio u skladu sa zakonomi nije imao nikakve veze sa ljudima iz HFP ne može mu se ništa prigovoriti ….. Pozdrav[smiley2]
Moram Vam priznati gospodo da mi ova dugoročna korekcija izuzetno odgovara. Evo danas sam uspio zaraditi na Janafu 20.000 kuna.
Vidim da mnogi ne shvaćaju da se na našem tržištu može shortati. Naravno da se može shortati, ali svojim dionicama. Treba se primiti literature i proučavati burzu. Ja sam na tržištu godinama. Neke dionice imam i duže od 20 godina ( naravno ne naše ).
Dosta mi se ljudi javlja za portfelje. Dajte budite ozbiljni. Sve ispod 500.000 kuna upućujem na fondove.
Kad netko od mene kupi portfelj za 6 mjeseci moj jedini savjet mu je da proda iste dionice za 6 mjeseci. Ne treba mu ni Mostich ni ATM.
Daljnje savjete ne dajem, niti prodajem, jer imate dosta “pro bono” samozvanih savjetnika na forumu. Čitao sam danas forum “centar investiranja” gdje se navlači sistemom: Ja sam danas kupio ovo i ono. Sad kad sam se nakupovao kupujte Vi, da Vam ja mogu iste prodati. Pa to je gore od “tri tenora”. Ovo je “bas-bariton”
Savjetujem svima: Primite se literature i proučavajte burzovna ponašanja.
Imate na našoj burzi dionice na 10 bookova, 5 bookova, ispod booka imate čak i dionicu koja se trži na 1.7 booka a da dotična tvrtka uopće nema booka.
Vaša Bubašpara
Zašto Petrokemija?
Sigurno povlaštene informacije u vezi dugovanju PTKM i njegovog oprosta, a toga oprosta nigdje nije ni bilo a mnogi dioničari su izgubili jer nisu imali informacije……… Eto zato jer to su povlaštene informacije
mauricije: ” Zašto Petrokemija? ” Sigurno povlaštene informacije u vezi dugovanju PTKM i njegovog oprosta, a toga oprosta nigdje nije ni bilo a mnogi dioničari su izgubili jer nisu imali informacije……… Eto zato jer to su povlaštene informacije
Zato preporuka svim novim dioničarima neka se informiraju i dosta uče……… Pozdrav svima
Amerika je danas zavrsila u debelom minusu. Bice sutra prilike za dokup i kod nas…
Amerika je danas zavrsila u debelom minusu. Bice sutra prilike za dokup i kod nas…
5 dana je rastao dok danas je došao na nivo od prije 5 dana………………[smiley2]
Tlm, Petrokemija, Jadroplov, Hoteli Omišalj, tri brokerske kuće su pod istragom, istražuje se poslovanje bivše Vse i trgovina pravima, dražbe, itd,itd. Izgleda da će mnogima trnuti zubi od kiselog grožđa? A ni nama se ne piše ništa dobro. Tek je počelo. a vi samo slušajte ove kozmetičare koji vam uljepšavaju stvari. Samo ne znam kako će vam to odgađanje suočenja sa istinom pomoći? Bojim se nikako.
Gospodo, da itko od vas zna tko je Ivan Gotovac i da zna da je to covjek koji je radio godinama u investmant bankingu nebi mu bilo cudno da trguje na burzi.
Covjek ima par MBA-a, ok nista ne znaci ali zna sto je dobra dioniac i zato je ulagao.
Osim toga i na Ingri je zaradio 100K.
Da li to znaci da je to neka muljaza? Novinari u vecini slucajeva neznaju materiju o kojoj pisu.
Apoksimen, ne pisi o stvarima o kojima neznas,molim te.
Koliko sam ja shvatio nije problem u nečijem trgovanju nego u tome dali je ili nije koristio povlaštene informacije. To je bit svega, ne možeš biti potpredsjednik takve institucije kao što je HFP i istovremeno trgovati na burzi a da o brifiranju prijatelja i rodbine i ne govorimo. Zašto se ja onda čudim kad doznam neku vijest da investirajući na temelju nje izgubim. Naravno da gubim kad sam je, kao i ostali mali investitori, čuo među zadnjima i kad se ti isti “Gotovci” i slični tada iskrcavaju.
Žao mi je što mnogi ne shvaćaju svu bijedu takvog ponašanja povlaštenih, no eto svemu jednom dođe kraj, pa će i tome. “Gotovci” su izgleda “zaboravili” da je to zakonski kažnjivo.
I na kraju da samo da još nešto dodam, najveća vrijednost ove akcije nisu “Gotovci” već obrazac takvog ponašanja zbog koje nismo svi u istoj poziciji pri donošenju investicijskih odluka. Da ta ekipa ubuduće neće biti tako sigurna i bahata već će smanjiti svoje aktivnosti na osjetno manju mjeru.
apoksiomen:
”
”
Gospodo, da itko od vas zna tko je Ivan Gotovac i da zna da je to covjek koji je radio godinama u investmant bankingu nebi mu bilo cudno da trguje na burzi.
Covjek ima par MBA-a, ok nista ne znaci ali zna sto je dobra dioniac i zato je ulagao.
Osim toga i na Ingri je zaradio 100K.
Da li to znaci da je to neka muljaza? Novinari u vecini slucajeva neznaju materiju o kojoj pisu.
Apoksimen, ne pisi o stvarima o kojima neznas,molim te.
Ne vidim da je itko spominjao njegovo trgovanje na burzi. Nemam pojma da li je on smio trgovati na burzi ili ne ali dečko je trgovao insajderskim. O tome se radi. A vidim da ga neki ( koji su moguće imali koristi od takvih informacija ) neuvjerljivo brane. To samo pokazuje koliko je hobotnica pustila pipaka na sve strane.
Treba to sjekirom sjeći da se stvari dovedu u red.
” Gospodo, da itko od vas zna tko je Ivan Gotovac i da zna da je to covjek koji je radio godinama u investmant bankingu nebi mu bilo cudno da trguje na burzi. Covjek ima par MBA-a, ok nista ne znaci ali zna sto je dobra dioniac i zato je ulagao. Osim toga i na Ingri je zaradio 100K. Da li to znaci da je to neka muljaza? Novinari u vecini slucajeva neznaju materiju o kojoj pisu. Apoksimen, ne pisi o stvarima o kojima neznas,molim te.
Podsjetimo, Gotovca se tereti da je Svjetlanu Staniću odavao povlaštene informacije vezane za privatizaciju Dalmacijavina, tvrtke iz portfelja Fonda, koja je u temeljni kapital unijela i atraktivno zemljište u splitskoj luci iako je riječ o pomorskom dobru koje se ne može prodati. Stanić mu je zauzvrat, kako bi se domogao Dalmacijavina i tog zemljišta, tvrdi USKOK, platio peku i putovanje u Monte Carlo. (jutarnji list)
Ne mogu vjerovati da to netko smatra mitom za milijunske poslove.