Black Lord:
”
bubašpara:
”
Ovo je početak dugotrajne korekcije, gdje najvrsniji investitori putem shortanja zarađuju najviše.
”
Evo još jednog navlakača koji je u kešu pa prosipa neke svoje “mudrosti” ne bi li navukao naivne da mu prodaju po nižim cijenama [smiley6]
”
Investitori koji zarađuju putem shortanja? Kolega špara, kakvi su to investitori dajte pojasnite. Shortanje i daytrejdanje nisu odlike investitora
Ma daj budd pusti ti te priče o investitorjima, to ti je i vu svetu rijetka biljka. Oni buju izumrli kakti dionsauri. Sve je to sajam kakti stočni u Gudovcu, niš drugo. Zemi lovu&bežiii[smiley1]
Black Lord:
”
bubašpara:
”
Ovo je početak dugotrajne korekcije, gdje najvrsniji investitori putem shortanja zarađuju najviše.
”
Evo još jednog navlakača koji je u kešu pa prosipa neke svoje “mudrosti” ne bi li navukao naivne da mu prodaju po nižim cijenama [smiley6]
”
Investitori koji zarađuju putem shortanja? Kolega špara, kakvi su to investitori dajte pojasnite. Shortanje i daytrejdanje nisu odlike investitora
Što je to shortanje ??
Znao sam da ništa novoga i pametnoga neću čuti jučer u Otvorenom ali sam , bedak, ipak gledao. Po ko zna koji put, mlaćenje prazne slame. I kažem vam, bit će, tresla se brda, rodio se miš. Okrenut će HDZ vodu na svoj mlin kao i mnogo puta do sada. Sad su vidjeli da nejde ovako pa će probati drukčije. Nisu pošteni ali su lukavi i tu nažalost ništa nemožemo.
Nadam se i ja da neće biti ništa od toga (ne zbog Sanadera i njegovih ministara koji su i te kako odgovorni za ova sra**a s HFP-om) nego zbog toga što bi pad Vlade imao vrlo loše efekte na burzu sve do izbora nove vlade.
Bojim se kolega da njih sve skupa jako boli djon i za burzu i za bilo kaj drugo osim za njihove vlastite probleme.
“shortat” sluzbeno ne mozes u HRV, ali….
[smiley11]
Kad prodas nesto sto nemas, tipa prodas 10 dionica xxx-r-a po 10.000 koje si posudio od zato smo smatras da ce za 3 mjeseca biti nize te da ces kupiti po 9500 i vratiti tih 10 dionica ovom od koga si posudio.. Samo jedan od primjera
Upravo tako u hr se ne može šortati..ne možeš posuditi dionice, a ne možeš ni kupovati opcije…tako da stvarno ne znam kolega bubašpara (pazite da vas RBA ne tuži [smiley2]) kako vam to uspijeva?
npr. meni je jasno da fond manageri i brokeri mogu šortati za vlastiti đep na klijentovom/fondovskom portfelju, ali to je već prića za USKOK….[smiley2]
također je problem što nema margin accounta i prijebojne agencije, koja bi regulirala pozicije šortera i štitila terminsko tržište…
Hajde svi pametni kojima se ništa nemože dokazati brže prodajte sve dionice što imate brže brže da ne zakasnite.
Bubaspara ima samo jedan cilj, a to je reklamirati proizvod koji se isto zove, a to je kao neka povoljnija štednja za djecu. Moš misliti, malo sam pogledao, uvjeti skoro pa isti kao i kod stambene štednje. Ali narod voli novitete pa treba im ponuditi.
Bubaspara kao štednja – jako jako loše.
Što je to shortanje ??
Kao i uvijek … google i internet znaju sve [smiley2]
Vaš link
(kako li su ljudi živjeli prije, pitam se)
Bubaspara ima samo jedan cilj, a to je reklamirati proizvod koji se isto zove, a to je kao neka povoljnija štednja za djecu. Moš misliti, malo sam pogledao, uvjeti skoro pa isti kao i kod stambene štednje. Ali narod voli novitete pa treba im ponuditi. Bubaspara kao štednja – jako jako loše.
ja svojoj djeci svaki mjesec uplaćujem 300 kuna z PBZ equity. za 13 godina kada i ako budu išli na fakultet imati će 100.000 kuna (uloženo 50.000). računao sam sa godišnjim prinosom od 10%.