visoki rast nezaposlenosti u SAD-u
Strah od stagflacije pritišće svjetske burze
Neočekivano visoki rast nezaposlenosti u SAD-u i strah ulagača od posljedica stagflacije negativno su protekloga tjedna utjecali na raspoloženje ulagača na svjetskim burzama, izazvavši pad cijena dionica.
Vaš link
Tek svaki treći fond u plusu
Premda je u zadnja dva mjeseca prisutan nešto sporiji trend otklizavanja, ipak je ukupna imovina naša 82 aktivna otvorena investicijska fonda s javnom ponudom u pet ovogodišnjih mjeseci smanjena za čak trećinu, na samo 20-ak milijardi kuna.
Vaš link
Obratite pozornost na 82 fonda….nije li to malo previše????????????
Ovog tjedna bi Ameri mogli gadno pasti joše jedanput.
Stiže izvješće o inflaciji, a kako stvri stoje…..[bye]
Wild Ride on Wall Street May Not Be Over Yet
There could be more twists and turns this week as investors lick their wounds from Friday’s triple threat — oil’s jump to a record above $139 a barrel, a troubling unemployment report and the stock market’s 3 percent drop — and await a key inflation report.
In early 1973, the Dow broke the psychologically important mark of 1,000 — only to end the year at 850.86. The Dow rose above the 1,000 milestone again in 1976 and managed to close out the year at 1,004.65. It would take the Dow more than four years, until sometime in 1981, to poke its head above 1,000 again. The market’s stumbling block: Runaway oil prices and inflation took a bite out of the U.S. economy with banks’ prime interest rate hitting 21.5 percent in December 1980.
Vaš link
ajde von braune, nije te sramota, imas obraz ko đon od martensice, idi piši na medvjeđi forum, vjerojatno bi i njima brzo dopi.dio s ovakvim postovima, dA nemaš mozda pticju gripu ili papagajsku bolest kad sto put ponavljas jedno te isto ko papiga [bye] [yawn]
Ja i dalje ne razumijem zasto ne ignorirate tipa koji je uspio prodati na 3200?
Ja i dalje ne razumijem zasto ne ignorirate tipa koji je uspio prodati na 3200?
Oho ,počeli su nam dolaziti u goste Bezrazložni Optimisti. Biti će zanimljivo slijedeći tjedan.
Moram vam citirati "In early 1973, the Dow broke the psychologically important mark of 1,000 — only to end the year at 850.86. The Dow rose above the 1,000 milestone again in 1976 and managed to close out the year at 1,004.65. It would take the Dow more than four years, until sometime in 1981, to poke its head above 1,000 again. The market’s stumbling block: Runaway oil prices and inflation took a bite out of the U.S. economy with banks’ prime interest rate hitting 21.5 percent in December 1980."
Znači 8 godina je trebalo DOW indexu da prijeđe granicu od 1,000 bodova.
Te su godine bile krizne godine za američku ekonomiju. Slična zbivanja su se počela događati danas u Americi.
Kako onda očekivati Crobex na 5300 uskoro, recite mi?
Deder mačore, ne znadem i ne verujem, ali ako je istina ovo šta ovi pišu jadna ti majka. Prodao na 3200 pa ti si stvarno retko viđen talent.
Deder mačore, ne znadem i ne verujem, ali ako je istina ovo šta ovi pišu jadna ti majka. Prodao na 3200 pa ti si stvarno retko viđen talent.
Istina, drugar, ali povratiće on to na 2700 poena u linburgu mesecu
FRIŠKO…..ne piše se Amerima dobro. Stvarno nas bombardiraju sa njihovim lošim vijestima, a po većini kolega sa foruma, mi ovisimo jako o Americi.
U SAD-u prosječna cijena benzina prešla 4 dolara za galon
Američki vozači prvi put plaćaju benzin u prosjeku više od četiri dolara po galonu (3.8 litara), objavio je u nedjelju američki autoklub AA. Nacionalna prosječna cijena benzina regular tijekom noći narasla je s 3,988 na 4,005 dolara za galon (4,8 kuna za litru).
Vaš link
Baron, ti sebe nazivaš argumentiranim realistom, da mi pokaži ijedan argumenat za tvoje trvdnje, konstantno postaš tu nekakve člančiće bez glave i repa. Malo si pretjerao čovječe pa više te neslušaju i ovi najveći naivci.
stovani sisoje ako je to istina ovo sta ste Vi primetili onda se ja od sada samo drzim Vas ,vise necu opce da razmisljam svojom glavom(makar moram priznati kako sam do sada trgovo mi se cini niti da nemam svoju glavu)
pofuk
I meni je ovo teško povjerovati, ali u životu uvijek bolje prolaze optimisti i vedri, dok se pesimisti i oni crni često sami uhvate u svoje zamke i laži. Usput Azija i nije tako katastrofalno započela tjedan!