A čuj, šta Sanader nije bio intendant splitskog HNK… bit će da je Polančec pokupio taj osjećaj za dramu[lol] [lol] [lol]
A čuj, šta Sanader nije bio intendant splitskog HNK… bit će da je Polančec pokupio taj osjećaj za dramu[lol] [lol] [lol]
Sanader je genijus , genijus ..
on to sve režira; po meni . možda ne ovo na burzi ..
ali kao situacija je loša , pa on pusti da bude još malo gora ; i onda ON dolazi sa “magičnim” rješenjima .. i svi budu zadovoljeni…
jedan recentni primjer : Hypo presuda protiv države .. sve se znalo da će država izgubiti spor , i ništa se ne rješava; nego se pušta da izgubimo na sudu ..
i onda najednom Sanader sa vještim pregovaranjem pregovara i dogovara nagodbu i tako smanjuje izdatak po tom pitanju ..
kako genijalno , frajer je genije .. a mi smo pušioničari ..
Nije li [color=blue]Geronimo [/color]rekao da pripremimo keš za ponedjeljak i utorak[thumbsup]
Tako je nema do indijanca………………..ja sam jučer i danas vrijedno skupljao, ko vjeverica orahe ( a i vama sam savjetovao, ali previše je ovih koji su jučer prodali pa bi sad da padnemo jedno dvadeset posto da se opet ukrcaju, hihi )[smiley]
Još ak je premijer nekaj zdogovoril sa Belom IV[thumbsup]
asdfgh123: ” Nije li [color=blue]Geronimo [/color]rekao da pripremimo keš za ponedjeljak i utorak[thumbsup] ” Tako je nema do indijanca………………..ja sam jučer i danas vrijedno skupljao, ko vjeverica orahe ( a i vama sam savjetovao, ali previše je ovih koji su jučer prodali pa bi sad da padnemo jedno dvadeset posto da se opet ukrcaju, hihi )[smiley] Još ak je premijer nekaj zdogovoril sa Belom IV[thumbsup]
pa s belom je već dogovoreno u četvoro [lol] [lol] [lol]
kao još visi samo HT
ja…aha…aha
[tongue]
Sve će to sad se sredit.
Eto, čujem da se manageri napokon vraćaju sa skijanja. I Ljubo nije odabran.
I certifikati su svi skoro popucali. I izvukli su lovu strani fondovi. I Kosovo je prošlo. I ulazimo u NATO. I idemo u EU za dvije godine. I Bush je bio. I Plavi se vratio nakon selidbe. I Ivek kupuje. I Geronimo pogađa. I Fazan se opametio. I Budd je puko. I Ivana i dalje vodi na tablici….
huh, jel ima još što za riješit il’ smo potrošili sve izgovore? [huh]
Majku ti, kad sad krenemo UP, neće nas tzunami sustavit. [lol]
Jaka je sila, jakaaa… Veliko oko i dalje gleda. [wink]
Obama o porezu na kapitalnu dobit kao Jurčić
Darko Baniček
darko.banicekatcharbusiness.hr 08.04.2008 16:39
Pročitaj komentare(1)
Ljubo Jučić nije jedini borac za pošteniju raspodjelu poreznog tereta uvođenjem poreza na kapitalnu dobit pokazuje i zalaganje trenutno vodećeg kandidata za američkog predsjednika Baracka Obame, koji je, upravo zbog „pravednosti”, najavio dizanje poreza na kapitalnu dobit.
Analitičari Wall Street Journala taj njegov potez tumače nedavno otkrivenim podatkom iz porezne kartice, prema kojoj je vidljivo da Obama vrlo malo ulaže na burzi, te zbog tog neiskustva nije svjestan posljedica koje bi na tržište kapitala imalo povećanje stope poreza od dobiti ostvarene na vrijednosnim papirima.
Obama namjerava stopu poreza na kapitalnu dobit povećati sa sadašnjih 15 posto na 20 do 25 posto, te prikupljena sredstva upotrijebiti za „olakšice srednjoj klasi i radničkim obiteljima”, kao i za ulaganje u širokopojasni internet. Kao argument za takav potez Obama koristi razgovor s najbogatijim ulagačem na svijetu Warrenom Buffettom, koji mu je navodno iznio mišljenje da takva stopa poreza neće znatno utjecati na američku ekonomiju.
Američko ministarstvo financija u posljednjih šest godina pak najveći rast prihoda po osnovi burzovnog poreza ostvarilo je nakon 2003. godine, kada je George Bush u sklopu svoje porezne reforme srezao porez na 15 posto sa rekordnih 28 posto u Clintonovoj eri. Naime, manji porez je državnoj blagajni u 2002. godini osigurao 49 milijardi da bi nova niža stopa ohrabrila ulagače koji su pojačanom aktivnosti na burzi proračunu već u 2006. godini donijeli 110 milijardi dolara.
Suprotno od tog trenda povećanje poreza 1986. godine, kada je sa 20 posto skočio na 28 posto, nakon kraćeg rasta uzrokovanog željom investitora da prodaju svoje vrijednosnice još dok vrijedi niža stopa, smanjio je znatno burzovnu aktivnost pa je 1990. godine burzovni porez unatoč većoj stopi donosio 13 posto manje prihoda nego četiri godine prije.
Prema posljednjim podacima porezne službe 8,5 milijuna Amerikanaca platili su u 2005. godini porez na kapitalnu dobit. Začuđuje podatak da je čak 47 posto među njima iskazalo godišnje prihode manje od 50.000 dolara, a 79 posto manje od 100.000 dolara što znači da bi Obamin porez „pao na leđa“ upravo onih u čije se ime i povećava.
bojim se ništa do studenog kolega SLK [bye][bye]
bojim se ništa do studenog kolega SLK [bye][bye]
Taman nova sezona skijanja za managere. [lol]
već vidim na američkom pandanu ovog foruma
Business daily:
Ajvek321:
treba tom obami malo KKK poslati!
[lol] [lol] [lol]
Jel ima kakav IPO ili SPO ove godine, osim BF i radničkih dionica HT? [huh]
Suncani Hvar