Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ZSE CLOSING BELL
Burza: Kupaca ni za lijek!
4.4.2008 16:26:51

Na tragu teze prema kojoj su margin krediti ključan pojam u najnovijoj eskalaciji pesimizam na domaćem tržištu kapitala, nije teško zamisliti scenarij po kojem se likvidacija odvijala.[bye]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

Dajte ljudi, da ozbiljno pišemo a ne bedastoće. Pojava tzv. margin kredita je posve marginalna. Nitko nema nikakav podatak o tome a očajnički ih se okrivljuje za veliki pad burze. Pa to je uzimao samo jako mali broj špekulanata, ogromna većina nema pojma ni što je to.
Ovdje se radi samo o još jednom cikličkom prelijevanju, oni koji mogu izdržati uzet će lovu onima koji ne mogu izdržati, i to je cijela priča. Pa nije 70 milijardi isparilo… dio te love je pobjegao van a dio će se opet pojaviti. Ako komšije izaberu pro-EU evo i stranih fondova opet… ako ne – potrajat će malo dulje i opet će doći kapital izvana jer drugačije ne može biti.

[color=black][/color]

Cikličko prelijevanje, hm… Kad je prije godinu dana pukla priča da je zagrebačka burza prenapuhana, malo ih je slušalo a još manje vjerovalo u tako što. Sad su neki autoriteti izrazili mišljenje da burza više nije napuhana ali to očito nekima nije dosta pa i dalje traže uzroke toga što se dogodilo tj zašto je burza izgubila 25% vrijednosti. Izgubila je jer je bila napuhana a dalje gubi jer zapravo nitko ne razumije zašto bi trebala stajati na mjestu. Mislim da je ovo objašnjenje jednake težine kao i ono o margin kreditima. Čak ni nebuloze o tome kakva nas svijetla budućnost čeka zahvaljujući bliskosti s SAD i članstvu u NATO nisu razbudile burzu – ljudi pokazuju što misle o političarskim sanjarijama.
A strani fondovi su zapravo prokletstvo o čemu je najbolja ilustracija priča o Maleziji u usporedbi sa susjednim državama tijekom krize 1998 naovamo.

Nikola Sučec
07.04.2008 09:42
Promijenjeno 07.04.2008 17:47
„Crni ponedjeljak“ na Zagrebačkoj burzi spustio je Crobex ispod 3700 bodova, dobar dio dana indeks je bio i ispod 3600 bodova, no u zadnjih sat vremena trgovanja situacija se neznatno popravila.
Vezane vijesti

Dobit ACI-a povećana za 12 posto
Dubrovnik Babin kuk završila godinu s manjim gubitkom
Dobit IPK Kandita 70 posto niža nego lani
Pliva želi otkupiti svoje obveznice
ZSE: Tjedni pad Crobexa gotovo 5 posto, uz izuzetno mali promet

Redovan promet dionicama danas iznosi 97,31 milijuna kuna. Crobex dan zaključuje sa minusom od 2,74 posto, na 3611,21 bodu. 79 dionica je izgubilo vrijednost, 16 ih je dobilo, dok 9 dionica nije zabilježilo promjenu cijene. Od 18 najlikvidnijih izdanja koja su ostvarila milijunski promet, samo je 14. Podravka završila dan u plusu.

Vrh likvidnosti zauzima Ina (INA-R-A). Kroz 226 transakcija vlasnika je promijenilo 7728 dionica domaćeg naftaša, te je ostvaren promet od 16,6 milijuna kuna uz prosječno 2,30 posto nižu vrijednost. Inom se trgovalo u dnevnom rasponu od 2100 do 2182 kune.

Atlantska plovidba (ATPL-R-A) izgubila je 5,48 posto vrijednosti. Dionicama Dubrovačkog brodara kroz 240 transakcija ostvareno je 10,75 milijuna kuna prometa. Sa 9,37 milijuna kuna i padom vrijednosti od 1,22 posto na trećoj najlikvidnijoj poziciji zadržao se drži HT, (HT-R-A) sa zadnjom cijenom od 312,55 kuna. HT-om se trgovalo u dnevnom cjenovnom rasponu od 310 do 316,50 kuna.

Znatan pad vrijednosti dogodio se u sektorima građevine i brodara. IGH (IGH-R-A) pao je 5,62 posto, Ingra 8,08 posto, dok je Dalekovod (DLKV-R-A) pao 2,79 posto. Tehnika nije pratila trend ostalih građevinara, dan je završila u pozitivnom teritoriju, 3,44 posto u plusu.

Brodari sa prometom većim od milijun kuna, Jadroplov i Uljanik plovidba izgubili su 6,39 odnosno, 7,60 posto vrijednosti. Tankerska plovidba pala je 7,88 posto, uz promet od pola milijuna kuna.

U društvu gubitnika nalaze se i Končar elektroindustrija (-4,60 posto), Ericsson Nikola Tesla (-3,53 posto) i povlaštena dionica Adris grupe (-1,53 posto).

Izdanja koja su ostvarila preko milijun kuna prometa i smanjenje vrijednosti su : Belišće (-3,13 posto), Viro (-7,45 posto) i Ledo (-5,13 posto). Podravka je među rijetkim izdanjima koja su dan završila u plusu, porast od 2,43 posto sa preko milijun kuna prometa.

Nekoliko izdanja je završilo u blokadi – Ledo, Lavčević, Zvečevo, Viro, Karlovačka Banka , Zvijezda, Luka Rijeka, Konzum i Đuro Đakovič holding.[bye][bye][bye][bye]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

sutra je zadnji dan za kupnju HT-a, znači sutra još pad, pa onda koprcanje do jeseni, kad se zaboravi na branitelje [sealed]

Vrag šalu bere, a penezi ga ne!!!

čekaj kakav zadnji dan kupnje HT, šta ti pričaš?

nije bitno dal dobis pare na racun, glavno da prikazes dobit, kuš ne!

što se tiče BFa, moje je rješenje i dalje da se s DTom i MOLom napravi dogovor, da se iz vana dovuće jaka banka pokrovitelj (ili dve) i da fond direktno prodaje njima po prosječnoj cijene zadnja tri mjeseca [thumbsup] jako jednostavno i potpuno rješenje….daš dvojci jakoih interesenata opciju na godinu dana i ko hebe sve ove naše kokošare[thumbsup]

a mene nitko nije pitao dali ja tu svoje ideje besplatno dijelim [angry] [angry]

hebemumiša, moram spašavati državu, branitelje, male dioničare, fond managere, crobex i zse…i sve to radim besplatno [tongue]
superman je goli q…. za mene[thumbsup]

beholder: ” što se tiče BFa, moje je rješenje i dalje da se s DTom i MOLom napravi dogovor, da se iz vana dovuće jaka banka pokrovitelj (ili dve) i da fond direktno prodaje njima po prosječnoj cijene zadnja tri mjeseca [thumbsup] jako jednostavno i potpuno rješenje….daš dvojci jakoih interesenata opciju na godinu dana i ko hebe sve ove naše kokošare[thumbsup] ” a mene nitko nije pitao dali ja tu svoje ideje besplatno dijelim [angry] [angry] hebemumiša, moram spašavati državu, branitelje, male dioničare, fond managere, crobex i zse…i sve to radim besplatno [tongue] superman je goli q…. za mene[thumbsup]

superhik[thumbsup]

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

slično je pisao i šogun na moj novac … čestitam kolega na pronicljivosti !

I love the Smell of Profits in the Morning

” superhik[thumbsup]

[lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol]
kradem siromašnima i dajem bogatima

A strani fondovi su zapravo prokletstvo o čemu je najbolja ilustracija priča o Maleziji u usporedbi sa susjednim državama tijekom krize 1998 naovamo.

Kad opet uđu s par milijardi crobex će se podvostručiti. Onda ću ja prodavati pa nek sam proklet !

[color=black][/color]

pa da tako je bilo i sa “radničkim dionicama” Ina-e i Ht-a..

bližio se trenutak kad će ih dobiti i na burzi je vladala nervoza i pet do dvanaest ; Polančec smisli rješenje; Lock Up za radnike i time malo smiri nervozu ..

slično je i sada .. svi se pobojali tog BF-a .. iako uopće ne znamo koliko bi branitelja uopće prodavalo ; ipak vjerojatno dosta ..

ili oni čekaju da zagusti pa rješavaju situaciju ..
ili produciraju situaciju da nekima zagusti .. pa ju onda “magično, stručno , pravovremeno” rješe uz aplauz sretnih birača ..

New Report

Close