Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ma, tko trzi u hr mora biti svjestan gdje trzi. Tu je politicki/korupcijski i ini rizik visok. Anyway, u 11. mjesecu su OMF-ovi utekli, pa nesto vratili. To je meni bio siguran znak da ne treba cackat mecku previse, pa se povuc iz hartija u cash na prihvatljivim razinama CROBEX-a.

u koje fondove su se vracali?!
Cash ili dionicke??? [undecid]

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

Od oka sam pogledao izvjesce hanfe:
OMF-ovi
Lova u OIF-ovima: 10. mj. 2.5 mlrd 11. mj. 1.16 mlrd 12 mj 2.5 mlrd
OIF-ovi dionicki
depoziti:
10. mj. 2 mlrd , 11 mj. 935 mil 12 mj. 2.19 mlrd

milijarada je prosetala kolko vidim otprilike nutra-van.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Koliko sam skuzio, imali su neka pretumbavanja i izmedju samih fondova- uglavnom prema cash- fondovima
zna li netko kako doc do podatka koliko OMF imaju u pojedinim fondovima (cash, mjes, dion) i koliko se kretalo to u proslosti>

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

Meni bi sve bilo jasno da su ovi povukli lovu, pa da onda nisu lupali po onim cijenama koji su lupali. Ajde, ljudi se prepali krize, pa utekli u cash. Dobro. Ali uteko da bi tim novcima lupao balone na ATH? [lol]

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Kako je lijepo danas citati forum, kada nema onih milijardu glupih postova ide ovo gore, de ovo dole, idemo u nato, idemo u k….c,…..
Ljepse je ovako kada burza ne radi, minusi se ne povecavaju, a da se i nesto korisno i pametno procitati na forumu…. [thumbsup]

Kako je lijepo danas citati forum, kada nema onih milijardu glupih postova ide ovo gore, de ovo dole, idemo u nato, idemo u k….c,….. Ljepse je ovako kada burza ne radi, minusi se ne povecavaju, a da se i nesto korisno i pametno procitati na forumu…. [thumbsup]

cekaj ponedjeljak pa ces vidjeti drukeraja

mahatma: ” Kako je lijepo danas citati forum, kada nema onih milijardu glupih postova ide ovo gore, de ovo dole, idemo u nato, idemo u k….c,….. Ljepse je ovako kada burza ne radi, minusi se ne povecavaju, a da se i nesto korisno i pametno procitati na forumu…. [thumbsup] ” cekaj ponedjeljak pa ces vidjeti drukeraja

misliš utorak?

Heaven or Las Vegas

pocinje u pon navecer…
jel radi burza u utorak?!

Meni bi sve bilo jasno da su ovi povukli lovu, pa da onda nisu lupali po onim cijenama koji su lupali. Ajde, ljudi se prepali krize, pa utekli u cash. Dobro. Ali uteko da bi tim novcima lupao balone na ATH? [lol]

mislim da je stvar u tome što nisu bili baloni. pazili su u koje će ulaziti. i cijena po kojoj su ušli će biti ATH samo dok oni ne odluče da je vrijeme za novi ATH.

ljudi su se ovih prošlih mjeseci počeli smijati stojiću i HAAB-ovim analitičarima jer su stalno u sukobu s realnošću.

zanimljivo je da su oni i mirovinci imali više manje isto mišljenje u tom prvom valu njihovog ulaska krajem prosinca, tj. ovi su kupovali baš ono što je on preporučivao. nakon toga su oni za javnost okrenuli ploču naopako, odjednom kao promijenili mišljenje i počeli drukati. sad se analize HAAB-a čine kao da su pale s marsa, ali možemo biti sigurni da je to ono što i mirovinci znaju i kako će se burza razvijati kad oni jednom pokupe po diskontu što su htjeli.

ne pišem to zato što bih HAAB ili stojića smatrao nekakvim guruima nego njih navodim samo zato što mi se čini da su oni kroz ovo vrijeme bili rijetki disenterski i nezavisan glas usred stalnih druk-tekstova na dolje, pisanih po narudžbi mirovinaca ili izvještaja o tome što kažu njihovi fond menadžeri ili intervjua s njima.

pocinje u pon navecer… jel radi burza u utorak?!

zse da

Heaven or Las Vegas

Conan OBri: ” Asko: ” Recite što hoćete, al se Samodolu zbog toga trese stolica naveliko… ” Sad se traži žrtveno janje…. ” A ima istine i u tome…mislim da mu je vrijeme…[wink] http://business.hr/Default.aspx?ArticleID=cd6069db-a1c6-4ed9-8deb-fed2c7695b33&ref=rss

Što bi desilo da su to učinili svi OMF-ovi,to je jedino pravo pitanje,kako bi to nazvali potop ili kraj…????
O odgovornosti glupo pričati….

Glasnogovornik IGH na neodređeno

Ma kakvo pumpanje rezultata. Pa zar mislite da se rezultat pumpa sa ukucavanjem 20miliona kuna u THNK kroz blok transakcije na 11,000 ili 11,500? Pa još 20 na ADPL, pa DLKV itd… Još ako su očekivali pad u 2008oj zašto bi to radili? Koju logiku moraš imati da uložiš ogromne svote u nešto što znaš da će značajno pasti i da ćeš imat totalni pušing na tome? Žrtvovati ogromne gubitke u 2008oj kako bi još malo popravili već dovoljno dobar rezultat u 2007oj? Ne vjerujem. Nešto fali u toj priči, a to nešto je logika.

a može ovako: pogledaj top 10 pozicija pbz equityja naprimjer… napušeš ih s par transakcija i daš zahtjev za isplatu udjela, jedno 500 miliona.. kupiš ih ponovno po 30% manjoj cijeni param koje ti isplaćuju otvoreni.. otvoreni pao 20% .. srušiš cijene još 5% i kupiš ponovno udjele taj dan.. teoretski možeš otvorenog izmust na suho na taj način

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

New Report

Close