………………ja sam nažalost u školi učio ruski[sad]
zašto nažalost? pa imaju i rusi burzu pa iskoristi znanje ruskog[lol]
Как стать участником
Участником торгов на рынках Группы РТС может быть юридическое лицо, имеющее соответствующие лицензии
http://www.rts.ru/
http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2008,3,12,,112033.jl
” U ime Kluba HDZ-a Goran Marić žestoko je optužio HNB da prevelikom stopom obveznih deviznih pričuva banaka koči gospodarski razvoj i stimulira rast kamata te da lošom monetarnom politikom i fiksiranjem nerealnog tečaja kune ide na ruku uvoznicima, a na štetu domaćeg gospodarstva.
Vlada je, ocjenjuje Klub HDZ-a, svojim postupanjem učinila sve što je u njezinoj domeni da održi makroekomonsku stabilnost zemlje dok HNB nije učinio isto.
Prozvao je Marić HNB da nisu objasnili zašto im je stopa obavezne devizne pričuva nekoliko puta u odnosu na obavezne pričuve središnjih banaka zemalja članica EU.
– To upućuje na odstupanje poslovanja HNB-a od poslovanja banaka zemalja EU, što će najvjerojatnije prouzročiti velike gospodarske šokove kada uđemo u EU – tvrdi Marić. Naveo je i da bi se na hrvatskom tržištu kapitala promptno našlo više od 20 milijardi kuna kada bi HNB stopu obvezne pričuve smanjio za 50 posto. ”
[cool][cool]
” U ime Kluba HDZ-a Goran Marić žestoko je optužio HNB da prevelikom stopom obveznih deviznih pričuva banaka koči gospodarski razvoj….
– ]Naveo je i da bi se na hrvatskom tržištu kapitala promptno našlo više od 20 milijardi kuna kada bi HNB stopu obvezne pričuve smanjio za 50 posto.[/b] ”
Izgleda da su i HDZ-ovci zaglavili u dionicama [wink]
Pa cilj je bio da se isprepada, iscrpi i samelje tržište i uskoro krenuti u novu turu bogaćenja. I tako se to radi godinama. IPO INA je bila politička predstava za sve nove ulagače pa do IPO HT-a. To je barem jasno. Iscrpiti i uzeti naivcima novce i tako opet kroz par godina u krug.
Recimo CEBA daje margin kredite ali ne ispod 200.000 kuna, također, uopće ne izdaje nove kredite. Druge banke daje i za manje, ali se kamata plaća koristio, ne koristio kredit itd.
U svakom slučaju, sve ima samo jedan cilj, vratiti stvari u normalu, a da bi se to dogodilo pušit će se sve u 16, zato ukucajte u ADRIS oni će profitirati.[thumbsup]
plavi: ” ” U ime Kluba HDZ-a Goran Marić žestoko je optužio HNB da prevelikom stopom obveznih deviznih pričuva banaka koči gospodarski razvoj…. – ]Naveo je i da bi se na hrvatskom tržištu kapitala promptno našlo više od 20 milijardi kuna kada bi HNB stopu obvezne pričuve smanjio za 50 posto.[/b] ” ” Izgleda da su i HDZ-ovci zaglavili u dionicama [wink]
[lol] [lol]
Može li cijeli članak, ako nije problem?
MMF upozorava da dosadašnje mjere u globalnoj kreditnoj krizi možda neće biti dovoljne
WASHINGTON, 13. ožujka 2008. (Hina/AFP) – Međunarodni monetarni fond (MMF) upozorava vlasti diljem svijeta da pri izradi planova za izlaženje na kraj s rastućom krizom u globalnom financijskom sustavu uzimaju u obzir i “nezamislive” scenarije.
Prvi zamjenik izvršnog direktora MMF-a John Lipsky pozvao je vlasti diljem svijeta na poduzimanje odlučnih mjera u uvjetima krize na tržištu kredita, koja potječe s američkog posrnulog tržišta nekretnina i širi se na globalna financijska tržišta.
Najnovije koordinirane akcije američke središnje banke Fed i ostalih središnjih banaka u svijetu na ubrizgavanju milijardi dolara likvidnosti na financijska tržišta bile su od pomoći, no možda su potrebne i snažnije mjere, poručuju iz MMF-a.
Moglo bi se pokazati da dosadašnje koordinirane mjere nisu primjerene za rješavanje “malo vjerojatnih ali dalekosežnih događaja” koji bi se mogli dogoditi i potkopati globalnu financijsku stabilnost, kazao je Lipsky u nastupu pred washingtonskim Institutom za međunarodnu ekonomiju Peterson.
“Zakonodavci moraju uzimati u obzir sve moguće scenarije i razmotriti kako planiraju reagirati u izvanrednim slučajevima. Potreba za daleko sistematičnijim pripremama za potencijalne rizike u velikoj je mjeri iskazivana tijekom proteklih mjeseci”, tumači on.
“Zasad gotovo da nema sumnji da rizici od daljnje eskalacije krize jačaju i da će odlučne akcije vlasti biti potrebne kako bi se učvrstili globalni financijski sustav i gospodarstvo”, kazao je Lipsky.
Dodao je također kako se visoko na listi prioriteta mora uvrstiti zaustavljanje širenja pritisaka na globalnim financijskim tržištima i obnavljanje normalnog funkcioniranja financijskog sustava u razvijenim gospodarstvima.
ma taj MMF ne zna sam,jedan dan pisu nema recesije u US a sada gori,rizik,eskalacija…fuj
ma taj MMF ne zna sam,jedan dan pisu nema recesije u US a sada gori,rizik,eskalacija…fuj
To sam naveo u jednom postu na temi komentari trgovanja.
Gle ovaj naslov, može li mi dobra duša prevesti ( kad je Ivek124 zauzet )
Reuters
U.S. gold hits $1,000 record high
Thursday March 13, 9:13 am ET
NEW YORK (Reuters) – U.S. gold futures rallied to a record high of $1,000 an ounce on Thursday, fueled by a combination of a weakening dollar, strong investment demand and inflation fears due to rising crude oil prices.
At 8:27 a.m. EDT, the active contract for April delivery was up $17.30 or 1.7 percent at $997.70 an ounce. Just minutes earlier, it had hit an all-time high of $1,000 on the COMEX division of the New York Mercantile Exchange.
(Reporting by Frank Tang; Editing by John Picinich)
Ovako,
MMF ili ne.
Nema to baš nikakve veze sa našim tržištem.
Fondovi imaju love, a mirovnici imaju love za poluditi.
Mali i dalje prodaju po malo, prometi nikakvi sve je kilavo.
Kada prodaja stane, kada svi koji su mislili izaći izađu, i kada ekipa shvati da nema besplatnih dionica više onda će krenut.
A znate i sami kada jedan od njih krene svi će krenut i to će onda biti divno.
Do tada minus niti ne gledam jer nema smisla, a burzu još manje jer me od nje glava boli.
Naše firme posluju odlično i to ćete vidjet uskoro.
Kako znam neću reći, ali ajmo reči da sam na takvom poslu .
Pozdrav i nastavite na svojim drukanjem.
Gle ovaj naslov, može li mi dobra duša prevesti ( kad je Ivek124 zauzet )
Reuters
U.S. gold hits $1,000 record high
Thursday March 13, 9:13 am ET
http://www.kitco.com/charts/livegold.html ovdje je live prijenos
Hm, to da nema recesije u US je FED rekao, a MMF je već duže vrijeme pesimist.
Iako, slažem se, prečesto tako visoke institucije mijenjaju mišljenja i prave nedoumice na burzi.