Veliki burzovni stručnjak i mešetar na sav glas viče da je recesija. Ideššššš
Viči, viči bufi, mi imamo svoje tržište potpuno nezavisno od vaših svjetskih bljezgarija.[lol]
Nism siguran da će biti takav smijeh za par mjeseci zapravo siguran sam da neće. Vidimo se kad Crobex bude ponovno ispod 4000 OPREZ![proud]
vrag stari kako ga samo druka na dole .još mu nije dosta gute ,hoće još.
Greed is good [cool].
Fakat ne razumijem ove što optužuju OMF-ove (AZ danas), mirovinci se konačno dozvali pameti i skužili da ako ne počnu djelovati da će im riknut sav prinos ostvaren na ulaganjima u OIF-e. Brojke su neumoljive, mirovinci ne mogu spasiti burzu bez da si ne unište fixed-income portfelj. Kockati se mogu u bear marketu s dionicama samo uz teški politički pritisak, ali taj pritisak će izostati.
Boli briga Sanadera za dionice, on je izbore dobio. Sad će trebati gladit sirotinju koja će izać na ulice budu li plaće i penzije zaostajale previše za inlacijom. A zaostajat će sigurno i proračun će se puniti slabije od očekivanja i eto ti Šukera, Bandića, HEP-ovaca i tko zna koje sve bande ne s izdanjimm obveznica sa dvoznamenkastim prinosom. Danas Plodine daju 9% prinosa na obveznice, bolje prinos nego i da HT isplati cijelu dobit ove godine (koji je napumpana sa jednokratnih 256 miliona od HT Mostar).
Ne bi CROBEX-u pomogao Microsoft sa ponudom za preuzimanje cjelokupne hrvatske ekonomije a ne ovi naši mirovinaci.
A šta radiš onda tu ,ako je sve tako kako si napisao.
Baljezga. 256 milijuna od HT Mostar je 10% ukupne dobiti, daleko da nije malo, ali bez toga još uvijek jako velika dobit.
Fakat ne razumijem ove što optužuju OMF-ove (AZ danas), mirovinci se konačno dozvali pameti i skužili da ako ne počnu djelovati da će im riknut sav prinos ostvaren na ulaganjima u OIF-e. Brojke su neumoljive, mirovinci ne mogu spasiti burzu bez da si ne unište fixed-income portfelj. Kockati se mogu u bear marketu s dionicama samo uz teški politički pritisak, ali taj pritisak će izostati. Boli briga Sanadera za dionice, on je izbore dobio. Sad će trebati gladit sirotinju koja će izać na ulice budu li plaće i penzije zaostajale previše za inlacijom. A zaostajat će sigurno i proračun će se puniti slabije od očekivanja i eto ti Šukera, Bandića, HEP-ovaca i tko zna koje sve bande ne s izdanjimm obveznica sa dvoznamenkastim prinosom. Danas Plodine daju 9% prinosa na obveznice, bolje prinos nego i da HT isplati cijelu dobit ove godine (koji je napumpana sa jednokratnih 256 miliona od HT Mostar). Ne bi CROBEX-u pomogao Microsoft sa ponudom za preuzimanje cjelokupne hrvatske ekonomije a ne ovi naši mirovinaci.
kolega komentari su vam sve više neozbiljni…
plodine daju 9%, s obzirom na njihovo zaduženje i položaj na tržištu primjerenije bi bilo 18%…ali izgleda da će biti još konverzija iz obveznica u dionice u budućnosti [lol]
btw. netko je već dobro napisao da se takve transakcije ne rade na ovaj naćin osim ako u pozadini ne stoje još neki motivi (a izgleda da postoje)…ako su htjeli izaći iz fondova, mogli su zamjeniti udjele za dionice, kako bi ih svugdje čak i prisili na to…međutim, očito se išlo na svjesno rušenje cijene i umjetno se stvarala kriza…
i svaka čast na komentaru da je prinos od 9% na plodine ok, ali zato dividenda od 9% ne valja [lol]
to sto ti sad govoris ja trubim stalno, ali otkad si ti promijenio plocu?
dosad si zajedno sa RBom puhao u istu tikvu?[lol] [lol]
Sančo:
”
O kojim to prinosima Stojić govori ( nije mi jasno ), godina se računa ( obično ) od 01.01. a ne od 02.03.?????[tongue][tongue]
Mi smo ovu godinu počeli sa crobexom na 5.245, a on priča o prinosu od 5-10% na sadašnju vrijednost!!!
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=16b8c78b-66bf-4259-ad82-f8c3f635a187&open=sec
”
Pa ne zarađuje se samo na rastu [wink].
To svi mi zna da se bude dalo toliko zaradit!
meni je prihvatljivije mjesečno zaradit 4-6% sa lovom od cca 30% kapitala [wink]
ali zato dividenda od 9% ne valja ?
Lijepa je to dividenda, a kolika će biti sljedeće pa za pet godina. A obveznica uvijek 9% u padže [cool]
A ako firma (optima, plodine) propadne prvo se oni koji drže dug namire, a ovi koji drže vlasništvo će malo plakati
@beholder to sto ti sad govoris ja trubim stalno, ali otkad si ti promijenio plocu? dosad si zajedno sa RBom puhao u istu tikvu?[lol] [lol]
Pa znaš da sam ja i ti jedini iskreni na forumu. Ja crno ti bijelo bez obzira na pozicije. Ovi drugi ovisno jesu li u cashu ili su se nakrcali [proud]
Pa znaš da sam ja i ti jedini iskreni na forumu. Ja crno ti bijelo bez obzira na pozicije. Ovi drugi ovisno jesu li u cashu ili su se nakrcali [proud]
Ne pihdi, medo. Ima tu još poštenih ljudi, samo gledaju svoja posla i ne da im se natezat i raspravljat.
Prate “bioprognozu” foruma i mirno se ravnaju.
Hvala vam na raspravama.
sorry svima, ono ‘jedini’ je bilo poetski račeno… ali da ima par onih koji sa žarom brane suprotne pozicije u kratkim intervalima, ima