Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nitko ne voli gubiti novce. Sve je to cista psihologija. Ljudi cesto postupaju vodeni svojom podsvijescu, cega dakako ne mogu biti svijesni. Zato mnogi ovdje svako malo optuzuju RealBeara i iveka da su nekakvi druker (ma sto to znacilo) jer se boje da im oni strase ostale posjetitelje ovog foruma koji onda valjda rasprodaju sve u bescjenje i koce ovima rast.[lol] Trenutno nitko ne zna kako ce sve ovo zavrsiti, ali pitam se koliko su spremni cekati promjenu trenda oni koji su u debelom minusu? Pola godine, dvije, tri? Da li ce cijelo to vrijeme jos uvijek imati dovoljno energije i zivaca za pisanje po forumu?

Ljudi vole cuti samo ono sto im ide u korist, a najsmijesnije je sta neki na ovom forumu misle da se preko njega moze utjecati na rast ili pad na burzi.[lol]

Onaj moj post od jučer je bio potaknut očiglednom medijskom kampanjom zadnjih nekoliko dana s namjerom širenja optimizma na burzi. Ako se novinari i fond managerima mogu obraćati malim investitorima objašnjavajući im da je sve lijepo i krasno može valjda i jedan tusti međed. E nije sve lijepo i krasno, OIF su na rubu, u potpunosti svojom krivnjom uglavnom zbog neznanja i pohlepe.

Moja procjena je da će pasti u provaliju, nije uopće bitno tko će ih gurnuti preko ruba… BF, mirovinci, strani investitori, uspaničeni udjelničari, radnici…dovoljno je da svak da mali doprinos udaru na likvidnost i bit će velike rasprodaje. Kad je bear-market medvjedi svom snagom udaraju po bidu, kad je bull-market bikovi lupaju po asku, nema prirodnijeg ponašanja na burzi. Panika i pohlepa su emocije onih koji ne znaju šta se uistinu događa.

Vjerujete u svoje dionice, volite ih… super ne prodajite svoje vlasništvo. Ja isto tako volim svoje zlato i ne dam ga nikome. Ali znate kako to ide uvijek će biti onih koji će biti spremni prodati, ovaj put mi se nekako čini da će imatelji hartija i balončeka biti spremniji na takav čin. [cool]

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

…E nije sve lijepo i krasno, OIF su na rubu

Možeš li obrazložiti i pogotovo čime potkrijepiti ovu svoju tvrdnju?

"Ne brojite novac dok još sjedite za stolom."-profesionalni kockar

vidim ja da ivek sada gleda cnbc i bloomberg, ali mora znati u čijem oni interesu pišu. pišu u interesu banaka i velikih ulagača koji imaju hrpu love i žele jeftino kupiti dionice. kad je market u zelenom, onda navlače na kupnju jer se te institucije rješavaju dionica. kako možeš biti naivan i njima vjerovati?

...povijest se ponavlja...

Možeš li obrazložiti i pogotovo čime potkrijepiti ovu svoju tvrdnju?

Mogu.

Činjenicom da je predsjednik HANFE zaprijetio mirovincima zato što su na najlegitimniji mogući način povukli likvidnost iz OIF-a. Time da su strahovite gubitke pretrpili u siječnju, što zbog pada burzi kod nas i u inozemstvu, što zbog isplate sredstava. Ali o tom sam već mnogi pisali kad je izašlo prošlo izvješće HANFE. Dalje situacija na svjetskim tržištima, na kojim su njihove pozicije skoro pa jednake kao i domaće, ja jako ozbiljna. Ako svjetske burze probiju potporu sa kraja siječnja ulazimo u novi val u kojoj se nova linija tek mora naći.

Da definiram ‘rub’:
Sljedeća val rasprodaje na našoj burzi (opet izazvan padom u svijetu) bi mogao pokrenuti značajnije povlačenje sredstava udjelničara što bi u uvjetima oslabljene likvidnosti OIF-a pokrenulo spiralu prodaje najlikvidnijih dionica koje imaju.

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

ne vidim da je ovo netko postao, pa evo da ja. apropos recesije u hrvatskoj.

http://www.kapital-plus.net/index.php?Vijesti&prikaz=vijest&id=4456

čini se da je u hrvatskoj razdoblje usporavanja rasta uglavnom stvar prošlosti i moglo bi biti da će analitičari koji za 2008. predviđaju rast do 4,5% fulati.

Sljedeća val rasprodaje na našoj burzi (opet izazvan padom u svijetu) bi mogao pokrenuti značajnije povlačenje sredstava udjelničara što bi u uvjetima oslabljene likvidnosti OIF-a pokrenulo spiralu prodaje najlikvidnijih dionica koje imaju.

ali tu spiralu smo imali već nekoliko puta u prošla 4 mjeseca, i što se dogodilo? samo to da su fondovi od svojih udjelničara jeftino otkupili njihove udjele i još im za to naplatili masne izlazne naknade.

zašto da kupuju dionice na burzi i time dižu cijene kad im se više isplati otjerati nešto udjelničara koji će im prodati svoje dionice baš po najjeftinijoj cijeni i još s provizijom?

@gorgija @delboy

Svaka cast decki na konstruktivnim i argumentiranim postovima. [thumbsup]

@RealBear

Buraz, puno je ovdje nervoze. Cak i previse. A negacija do bola.

skype - ivek1234

ivek123
&
RealBear

Samo nemojte odustat, ja sam za to da budete što brutalniji bez obzira što sam 100% u dionicama.
I nezaboravite pisat kad se počmete ukrcavat.

Prošle godine su se Šuker i analitičari jako iznenadili kad im je rast BDP-a premašio prognoze. šta će se dogoditi ako se analitičari i šuker opet pogriješili ali ovaj put rast bude slabiji.

S kolikom su cijenom nafte kalkulirali kad su pravili prognoze ? Šta će biti ako recimo nafta ode na 150 US$. Mislim da bi prebolno bilo kad bi se forumašima pokazali izračuni BDP-a za različite scenarije koji uključuju sada već jako realne cijene roba koje uvozimo.

Ili mislite da Rohatinski drži kunu jakom zato što mrzi izvoznike ?

Hm , razumjem pisanje forumasa koji navlace vodu na svoj mlin koji ,dodatno pospjesuju nervozu svjesni cinjenicom da ih u svakom trenutku cita preko 25 000 posjetitelja foruma , pa ako samo 5 % podlegne njihovim tezama mogli bi uloviti dionice po nizim cijenam.
Svaki iole iskusniji spekulant nastoji stvoriti sto vecu nervozu kada je u poziciji cash -r-a ,i navoditi samo negativne vjesti i negativne teze , a sve ostale zanemariti .
ZAnimljivo je kako se tema zanacjnije aktivirala nakon pada americkih indexa u cetvrtak i petak , koda smo sa njima povezani pupcanom vrpcom .
Isto taku su svijesni da u ovom trenutku fundamenti nemaju nikakvu tezinu kao ni dobra poslovanaj firmi koja ce biti potkrepljena dorim godisnjim FI .
Jako su svijesni da sada na trgovanje najvise utjecaja ima psihologija , neiskustvo i ne znanje pa se svim silama trude da izazovu jos vecu korekciju .

najvrednije stvari u životu su besplatne

Svi su na broju izmilili

PRODAJEM U LIMBURGU____________________________________________________________________________________________________

A negacija do bola.

Ivek ne radi se o negaciji nego o tome da nismo svi day, swing ili općenito špekulanti
svaka čast Tvojim prognozama, signalima itd ali iskreno tiču se isključivo kratkoročnih prognoza, tjedan, mjesec dva tri svejedno

jedno pitanje, kupim stan za cca 2000 Eur/m2, nakon 6 mjeseci desi se “poremećaj” na tržištu i svi mediji počnu trubiti kako su cijene neodržive, prodaja pada očekuje se pad ili slom tržišta nekretnina

po Tvojem mišljenju trebao bi prodati taj stan za 1800 jer se trenutno nemože dobiti više pa pričekati da cijena padne na 1200 [shocked] i naravno kupiti 50% veći nego do sada ili jednostavno brati rentu od stana i čekati da jednog dana vrijednost stana dođe na 3 ili 4k?

povuci paralelu sa dionicama, ima u HR jako puno firmi koje su “dugoročno” podcijenjene, ne daju velike dividende (paralela renta stan), ali recimo da 1,5% ili 5% na trenutnu vrijednost nije niti loše uzevši u obzir da za par godina kapitalni prinos može biti i troznamenkasti zar ne?

ti nisi spreman iz dana u dan gledati kako Ti se vrijednost portfelja smanjuje a ja nisam spreman iz dana u dan više gledati propuštene prilike, poanta cijele priče što ako prodaš stan za 1800 iz straha, nemaš rentu tih godinu dvije u kojim očekuješ pad i na kraju uletiš po 3000/m2 kao zadnji vlak prije EU i naravno to se pokaže kao BT (ova kratica inače može biti i beartrap i bulltrap[lol] )

što onda?
danas po bidu sutra glavom po zidu?

zašto svi Vi medeki obezvrijeđujete dionice samo zato što su brže unovčive od npr nekretnina?

Heaven or Las Vegas

New Report

Close