delboy:
”
Ti meni stan u Rovinju, a ja tebi 100 kn ako se dogodi kako sam rekao…jel može?
”
Naravno da ne može. Takav deal ne bi ni tvoj brat Rodney popušio, barem ne duže od 5 sekundi.
Netko me zvao?! [lol] [lol]
Kolega delboy, ako mi možete jamčiti za ovu projekciju, spreman sam pratiti vaš pattern, te vas nagraditi sa 20% od dobiti na kraju godine. Ne na riječ, kod bilježnika. Usput, ukoliko se ne dogodi po vašem mišljenju, a što je mislim nemoguće, vi meni nadoknadite gubitke. Kažem, to je čisto preventive radi, a nudi vam se solidna zarada.
Crobex na 4% rasta u godini dana.
Gdje bi ti? još dolje???[shocked][shocked][shocked]
sve to što ste napisali slobodno zaboravite. mi smo svoju korekciju pošteno odradili. oni su pali 10% a mi čak 20%, dakle tu nema više tko prodavati a nema niti kome uvaliti svoje dionice. mi smo pri dnu, i već sam vam rekao da ćemo malo gore, malo dolje do izvješća. onda ćemo jako gore. u 4-5 mjesecu opet gore dolje gore dolje i od 9 mjeseca potpuna stabilizacija. tako je planirano i tako će i biti…nema brige…a nema ni snage više u ljudima jer je strah već uračunat…
Nostradamus je za Vas mala beba.[thumbsup][smiley]
Nema korekcije………………ovo je EUTANAZIJA BURZE[angry]
Jebiga
ja sam već reko!
Ajmo mi svi lijepo sve prodat i upropastiti i mirovince i fondove.
Cijeli slijedeći tjedan masovno sve prodat i održati lekciju fondovima i velikim da se ne igraju sa našim živcima.
Pa da vidimo kaj onda.
A to da ima razloga padat je čisto sranje, jer kada ameri rastu i rastu i rastu a i europa sa njima a mi padamo onda se tu ništa ne piše, ali kada ameri padnu 2 % mi bi trebali 22%
Lijepa teorija.
Ali mislim da je fondovima i svima već lagano dosta, jer ako se počne vaditi lova onda će sve otići kvragu.
A vi i dalje drukajte i nadajte se.
Svaka čast onima koji su prodali kad je bilo vrijeme za to, ali mislim da sada više nije.
Možda čemo pasti ali za max 5%
Bush stiže u Hrvatsku
Nato će nas štititi od korekcije[thumbsup][thumbsup]
WASHINGTON – ZAGREB Američki predsjednik na turneju sa sastanka NATO-a
Bush 4. travnja u posjetu Hrvatskoj?
Autor Jasmina Popović
Američki predsjednik George W. Bush mogao bi početkom travnja posjetiti Hrvatsku. Službene potvrde te vijesti još nema jer se čeka priopćenje iz Bijele kuće, ali 4. travnja mogao bi biti logičan datum. Bush će, naime, od 2. do 4. travnja u Bukureštu biti na summitu Sjevernoatlantskog saveza (NATO) te bi odmah nakon toga mogao doći u Hrvatsku i susresti se s predsjednikom Republike Hrvatske Stjepanom Mesićem i premijerom Ivom Sanaderom.
Poruka Srbiji
Kako se u Bukureštu očekuju pozivnice u NATO za Hrvatsku, Albaniju i Makedoniju, još se ne zna hoće li Bush u kratkoj turneji obići sve tri zemlje s obzirom na to da je Albaniju posjetio nedavno. U svakom slučaju, ostvari li se posjet američkog predsjednika, bit će to priznanje hrvatskim vlastima da je Hrvatska odradila dobar posao u vezi s NATO-om.
Nema sumnje da će njegov posjet biti shvaćen i kao poruka ostalim zemljama regije, koje tek trebaju prijeći put priključenja NATO-u, uključujući Srbiju. – Ne možemo potvrditi, ali ni demantirati informaciju da predsjednik Bush dolazi u Hrvatsku – odgovorila je Bijela kuća upitu Večernjeg lista.
U Bijeloj kući naglašavaju da će, bude li odlučeno da predsjednik Bush putuje u Hrvatsku , to svakako biti službeno objavljeno i potvrđeno, ali smatraju da je neozbiljno o tom događaju spekulirati ili ga koristiti za dnevnopolitičke potrebe.
Nema potvrde
Postoji zakonski određena procedura putovanja američkog predsjenika izvan zemlje kao i vrijeme objavljivanja plana putovanja, potvrđeno nam je u Bijeloj kući. Za Hrvatsku on još službeno ne postoji, tvrde u Washingtonu.
delboy:
”
Ti meni stan u Rovinju, a ja tebi 100 kn ako se dogodi kako sam rekao…jel može?
”
Naravno da ne može. Takav deal ne bi ni tvoj brat Rodney popušio, barem ne duže od 5 sekundi.
U ovo se ne bih baš kladio [lol] [lol] [lol] …
Nešto mi zamrla tema korekcija, vjerujem da mnogima nisam falio ali meni fale mnogi forumaši. Najviše gosn. Jovo i avijatičar koji su malkice sa mnom vježbali ‘atomske zdesna’ u brlogu.
Da ponovim neke osnovne postavke međedovštine u ovim turbulentnim vremenima za one koji još nisu prešli na tamnu stranu:
Uvijek protiv establishmenta, uvijek protiv struje. Poštenom međedu kad vidi da su se veliki igraleci uskokodakali po medijima… te evo preuzimanja samo što nisu, te izvješća nikad bolja, te obećanja o masnoj dividendi… odmah se počnu paliti svjetla za uzbunu. Mediji puni lepog Škegre, lepog Fajde, Grunfa Mudrinića, manekena Galineca a lovica curi sa tržišta kapitala u čarapice i hranit inflacijskog lava.
Pošten međed će lako prepozati situaciju i razotkriti skrivene namjere market makera i sa radošću i veseljem raspaliti po bidu. Pomoći će braći mirovincima u oduzimanju najkvalitetnijih dionica od mlađahnih fond managera u lakiranim cipelicama i ružičastim košuljicama. Njihovi značajniji udjelničari ionako uglavnom nemaju blage ideje šta je to burza i ti će bogati liječnici, iznajmljivači na crno, javni bilježnici, odvjetnici, gazde kafića, pekara i mesnica u panici rado rasprodati sve samo da se riješe grčeva u trbuhu.
Time će konačno platiti kakav-takav porez koji će ovaj put neće završiti u raljama birokracije, nego će taj kapital otići u puno efikasnije ruke forumaša špekulantsko-medvjeđe orijentacije. Pravi međed će pustiti da većina institucionalne likvidnosti ode u fixed-income HT i na branjenje državi bitnih dionica poput INA-e i kad love nestane pokupiti bombončeke malo manjeg MCAP-a. Naravno na puno manjim razinama nego što su to sada.
Dalje međedi jako dobro znaju kako sačuvati kapital u teškim vremenima, bilo recesijsko, hiperinflacijskim ili njihovom mješavinom (stagflacija). Neće nasjesti na zašprehavanja da je kod velike inflacije OK biti u dionicama. Oni će dionice ostaviti na čuvanje vrlim analitičarkama trivijalnih tiskovina a oni će uteći u zlato i valute potkovane zlatom (CHF). To će naravno unesrećiti ove koji su digli kredite u švicarcima namamljeni malom kamatom a brzo će se uhvatiti za glavu i panično krenuti kupovati franke u velikim količinama da se bar malo zaštite.
Eto kolega deimos bi rekao ‘come to the dark side we have the cookies’ a ja bi rekao … ‘mi smo međedi, najjači smo najjači’ [cool][thumbsup]
he-he-he,
pozdrav Pravi Medo, dobar post a ovaj dio mi se najviše sviđa:
Uvijek protiv establishmenta, uvijek protiv struje. Poštenom međedu kad vidi da su se veliki igraleci uskokodakali po medijima… te evo preuzimanja samo što nisu, te izvješća nikad bolja, te obećanja o masnoj dividendi… odmah se počnu paliti svjetla za uzbunu. Mediji puni lepog Škegre, lepog Fajde, Grunfa Mudrinića, manekena Galineca a lovica curi sa tržišta kapitala u čarapice i hranit inflacijskog lava
Medo zima je, bjež ti u spilju, tada si svima simpatičan, ovako čovjek ne zna da li se treba smijati ili plakati.[thumbsup]
Evo jedan citat kolege s drugog foruma, ovo je za medeke i labudove
“Tko se sjeća potopa u veljači 2004. godine nebi trebao brinuti. Tad sam imao samo četiri dionice: ADRIS ERNT ATPL TNPL. I sve su one isto potonule, a po rekciji investitora a i špekulanata mislo sam te će se tvrtke sad zatvorit. Već vidim kao Ante i jedan i drugi stavljaju ključ u bravu. Čak je i ovaj forum prestao s radom u to vrijeme, neki su špekulirali kao nisu imali vremena moderatori pratiti forum od rasprodaje.
A onda sam se iznenadio da nije bilo tako. Tvrtke su i dalje zarađivale, jako puno para. Stagnacija cijena bila je sve do jeseni 2006. godine. A onda je počela strka koju smo svi vidjeli na djelu.
Zaključak je da s obzirom da moje tvrtke nisu propale i da opet zarađuju jako dobro, prvo ćemo uživati u stagnaciji, ako bude para dokupljivati, pa onda gledati stampedo kako ruši međede i sve logično i racionalno, a onda opet za četiri godine gledati kako neko pita: Di ste mi sad, ambiciozni?
a odgovora na to pitanje nema…”
Da bi reč rekel kolegi s drugog foruma ‘prevejanom’ investitoru ako ima hrabrosti gledat kako mu se portfelj ruši u provaliju svaka mu čast. Ipak meni se čini ipak malo lukaviji oni koji prepoznaju promjenu trenda na vrijeme.
Ja bih mu preporučio, čisto prijateljski, da nekad prošeta do ribarnice. Nekad ima i komarče jeftino, eto ja danas kupio super friških škampeto po 40 kuna. Burza na sreću nema veze sa planskom privredom i željama i pozdravima nego sa ponudom i potražnjom. A punuda dionica i obveznica će u narednom razdoblju biti jako velika, najteže će biti probrati. [wink]