vlalonca:
”
Ili bi to mogli shvatiti da je korekciji stvarno došao kraj i da veliki kontroliraju da ne bude pre velikog rasta radi trajdanja i ponovnog prodavanja?
Jer kada bi roknuli 20% gore u dva dana naravno da bi ekipa prodavala, skupa samnom (ako bi došo na 1% +
[lol] [lol] [lol] [lol] ) a ovako kad je spori rast ne pada mi napamet
”
Ja sam 40% u minusu u portfelju a takvih ima najviše i ne pada nam na pamet prodavati sa -20%. Razmislit ćemo dok će Crobex biti 7000 bodova.[thumbsup]
Ja sam za to da se cijenkamo(liparimo) na kupnji i prodaji ALI kad Crobex bude bar 5500 bodova!
za koji dan kreću GFI, priprema se teren i onda kad vidim promete preko 200 milja i rast kakav čekamo već preko pola godine … e to će bit radost, ajmo kolega Von Braun još malo izdržat … [thumbsup]
Uistinu, mirovinci su povukli jedan nezgodan potez povlačeći sredstva iz Otvorenih tijekom siječnja, no možda taj potez i nije tako loš. Naime, primjetio sam kako se mirovinski fondovi nisu baš pretrgali u obrani tržišta i polu pasivno prate stanje. Možda se pripremaju za 15.4 i izlazak Braniteljskog Fonda. Tada će burzu preplaviti velika količina kvalitetnih dionica HT-a i INA-e na prodaji koje mirovinci žele dobiti jeftino i vjerujem kako će upravo mirovinci uspješno amortizirati Braniteljski Fond u 4.-om mjesecu. Ipak to im je puno lakše učiniti ako je HT oko 300 i INA oko 2300 nego kad je HT na 350, a ina na 2800. Stoga, ne očekujem neki veliki rast tijekom ožujka, velio bi da se dogodi jer sam i ja u minus varijanti, ali sumnjam. Što mislite o tome ?
Uistinu, mirovinci su povukli jedan nezgodan potez povlačeći sredstva iz Otvorenih tijekom siječnja, no možda taj potez i nije tako loš. Naime, primjetio sam kako se mirovinski fondovi nisu baš pretrgali u obrani tržišta i polu pasivno prate stanje. Možda se pripremaju za 15.4 i izlazak Braniteljskog Fonda. Tada će burzu preplaviti velika količina kvalitetnih dionica HT-a i INA-e na prodaji koje mirovinci žele dobiti jeftino i vjerujem kako će upravo mirovinci uspješno amortizirati Braniteljski Fond u 4.-om mjesecu. Ipak to im je puno lakše učiniti ako je HT oko 300 i INA oko 2300 nego kad je HT na 350, a ina na 2800. Stoga, ne očekujem neki veliki rast tijekom ožujka, velio bi da se dogodi jer sam i ja u minus varijanti, ali sumnjam. Što mislite o tome ?
To da imaju namjeru kupovati po diskontu HT i INU u 4. mjesecu je vrlo vjerojatno, ali opet to ne mora značit da neće biti rasta u 3. mjesecu.
Svijet strahuje od posljedica rasta inflacije u Kini
PEKING, 25. veljače 2008. (Hina/AFP) – Od američkih trgovačkih centara do afričkih uličnih trgovina i udaljenih azijskih sela kupci su se posljednjih godina navikli na široki asortiman kineskih proizvoda po izuzetno niskim cijenama, no sada se u ostatku svijeta strahuje da bi sljedeći veliki izvoz azijskog diva mogla biti inflacija.
HA, HA, HA, HA , pa ne prolaze više te fore burza se zeleni i Evropa raste mi rastemo i svi sretni osim plačljivaca koji još nisu kupili dionice.[smiley]
Svijet strahuje od posljedica rasta inflacije u Kini PEKING, 25. veljače 2008. (Hina/AFP) – Od američkih trgovačkih centara do afričkih uličnih trgovina i udaljenih azijskih sela kupci su se posljednjih godina navikli na široki asortiman kineskih proizvoda po izuzetno niskim cijenama, no sada se u ostatku svijeta strahuje da bi sljedeći veliki izvoz azijskog diva mogla biti inflacija.
jedna od mojih genijalnih teorija je oduvijek bila da treba ulagati u tekstilce.. ako su prezivili dok su kinezi bili tolko jeftini da boli glava, ima da razvaljuju sad kad kinezi poskupe.. isto vrijedi i za ostale ‘niskoprofitabilne’ a opet esencijalne grane..
Snažan rast na europskim i tokijskoj burzi
LONDON, 25. veljače 2008. (Hina/Reuters) – Na europskim su burzama na početku današnjeg trgovanja vodeći indeksi snažno porasli, zahvaljujući vijetima o mogućoj pomoći najvećem američkom osiguravatelju obveznica i snažnom rastu na Tokijskoj burzi.
FTSEurofirst 300 indeks vodećih europskih dionica skočio je jutros 1,5 posto, na 1.340 bodova. Londonski FTSE 100 i pariški CAC indeks porasli su više od 1,5 posto, a frankfurtski DAX indeks oko 1,2 posto.
Najviše su porasle cijene u financijskom sektoru, jer su vijesti o mogućoj pomoći banaka američkom osiguravatelju obveznica Ambacu smanjile strah ulagača od daljnjih otpisivanja dugova financijskih institucija. Stižu i vijesti o mogućim preuzimanjima u britanskom financijskom sektoru, što pozitivno utječe na tržište.
Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros skočio 414 bodova ili 3,1 posto, na 13.914 bodova, najvišu razinu u posljednjih šest tjedana. To se ponajviše zahvaljuje vijesti da kineski državni zdravstveni fond planira uložiti u japanske dionice oko 10 milijardi dolara.
Kako piše britanski dnevnik Times, China Investment Corporation (CIC), koji upravlja imovinom vrijednom 200 milijardi dolara, razmatra mogućnost ulaganja u dionice japanskih energetskih kompanija, kao i u nekretnine.
ZSE: očekuje se stagnacija Crobexa; regija u fokusu ulagača
ZAGREB, 25. veljače 2008. (Hina) – U očekivanju novih pokazatelja koji bi trebali razjasniti je li američko gospodarstvo u recesiji te prateći situaciju oko političke situacije na Kosovu i Srbiji, većina analitičara danas na Zagrebačkoj burzi očekuje blage oscilacije Crobex indeksa.
Od 12 analitičara brokerskih tvrtki koji sudjeluju u Hininoj anketi, njih šest očekuje danas stagnaciju Crobexa, četvoro porast, a dvoje njegov pad.
Crobex je zaključio trgovanje u petak na 4.165 bodova, ojačavši po prvi puta ove godine na tjednoj razini, i to za 3,86 posto.
“Vidjet ćemo hoće li pozitivna prošlotjedna kretanja na svjetskim tržištima, prije svega uzrokovana najavljenom pomoći koje će banke pružiti najvećim američkim kompanijama za osiguravanje obveznicama, imati kakvog značajnijeg utjecaja na domaće ulagače i na cjelokupni sentiment tržišta budući da su kod nas trenutno u prvom planu i dalje zbivanja oko političke situacije u Srbiji i na Kosovu”, kaže Marko Mišulić, analitičar Apex vrijednosnica.
Ovoga tjedna očekuje se niz važnih statističkih objava u SAD-u, među kojima i podaci o stanju na tržištu nekretnina, koje će razjasniti sliku o tome je li američko gospodarstvo u recesiji. Te objave imat će značajan utjecaj na globalna kretanja ovog tjedna, ističe Mišulić.
Hinina anketa pokazuje da bi u većem fokusu ulagača mogle biti dionice brodarskih i građevinskih kompanija, te uobičajeno – nalikvidnija izdanja.
“Građevinski sektor prošlog tjedna je ponovno vraćen u fokus investitora, prije svega zahvaljujući objavi Instituta građevinarstva Hrvatske o sklapanju posla u Rusiji vrijednog 150 milijuna eura te najavi Ingre o namjeri preuzimanja makedonskog Mavrova pa je moguće da i ovog tjedna građevinari budu u fokusu”, smatra Mišulić.
Pojedini analitičari u anketi ističu da bi u većem fokusu tržišta mogle biti i dionice T-HT-a. Za ovaj tjedan najavljena je objava rezultata poslovanja T-HT-a u 2007.
“Upravo rezultati poslovanja tvrtki za proteklu godinu mogli bi biti od velike važnosti kada je u pitanju promjena trenda na domaćem tržištu kapitala. Naravno, ukoliko budu u skladu s očekivanjima investitora”, kaže Mišulić.
Dodaje i kako je u ovakvoj situaciji, kada je volatilnost iznimno visoka, gotovo nemoguće predvidjeti kretanje tržišta.
“Pri nižim prometima, dovoljna je samo nešto snažnija aktivnost institucionalnih investitora da se trend promjeni”, zaključuje Mišulić.
ZSE: očekuje se stagnacija Crobexa; regija u fokusu ulagača ZAGREB, 25. veljače 2008. (Hina)
– većina analitičara danas na Zagrebačkoj burzi očekuje blage oscilacije Crobex indeksa.
Jedan (dan) k’o ni jedan [thumbsup]
Još se ne daju[bye]