Von Braun: ” Da ali ruže nisu cvjetale ni zadnjih par godina pa je TK funkcioniralo. ” Dobar argument svaka cast. Odmah udaram po asku u ponedjeljak i dizem margin. Ruze prije ili kasnije uvenu.
Da ali ga ne možeš pobiti. A ja za pola tvojih kažem da ne diraju ni malo TK.
Ne govorim o udaranju po asku, nego o nepotrebnom širenju panike među neiskusne.
I oni imaju dosta para, znaš.
Velika zabluda u hrvata…[smiley] NHF
ivek123:
”
Von Braun: ” Da ali ruže nisu cvjetale ni zadnjih par godina pa je TK funkcioniralo. ” Dobar argument svaka cast. Odmah udaram po asku u ponedjeljak i dizem margin. Ruze prije ili kasnije uvenu.
”
Da ali ga ne možeš pobiti. A ja za pola tvojih kažem da ne diraju ni malo TK.
Ne govorim o udaranju po asku, nego o nepotrebnom širenju panike među neiskusne.
Svaka tebi cast stari ali odustajem od daljnje rasprave. Evo, u pravu si. Ja grijesim. [thumbsup]
ivek to kaj pises o korekciji isl. sve fajn.. al daj boga ti kakve veze to ima s bloombergom i cnbc-ijem? necu ni otvarat..
ne mrem ti uopće opisat kak sam impresioniran snagom argumenata u ovom članku….
bude nam ovo mozda pomoglo okoncati agoniju???
Rupel: Želimo Hrvatsku što prije u EU
MÜNCHEN – Ministri vanjskih poslova Hrvatske i Slovenije Gordan Jandroković i Dimitrij Rupel održali su, prema vlastitim riječima, vrlo pozitivan i konstruktivan sastanak u subotu Münchenu i, u suprotnosti s dosta napetim bilateralnim odnosima koji su vladali u posljednje vrijeme, najavili “novu dinamiku” u odnosima dviju zemalja i nastojanje da se što prije pronađu rješenja za otvorena pitanja.
“Razgovarali smo najviše o pregovaračkom procesu, točnije o odnosima Hrvatske i EU. Slovenija je od samoga početka podržavala Hrvatsku na njezinom putu u EU i to se nikada nije promijenilo”, rekao je Rupel, trenutačno predsjedavajući Vijećem ministara EU. “Slovenija želi da Hrvatska što prije postane članicom Europske unije i da se sve prepreke i teškoće koje postoje što prije odstrane”, izjavio je slovenski ministar.
….Evo mojih argumenata: – losa gospodarska situacija u zemlji (inflacija, zastoj u rastu gospodarstva, izjave Rohatinskog, Dujsina pa i samog Sanadera sto su priznali i stovise lijepo obrazlozili),…..
Svaka informacija ima lice i naličje, pa tako i ovaj crnjak ima svoj pozitivni efekt.
Tko kaže da je jednokratna i kontrolirana inflacija koja je rezultat skoka cijena koncem godine negativna na poslovanje poduzeća?! Mišljenja sam da će rezultati poslovanja većine poduzeća, zahvaljujući INFLACIJI, biti bolji nego u godini iza nas.
Pa zar državni proračun u koji se slijevaju novci od PDV-a neće zahvaljujući INFLACIJI dobiti nekoliko milijardi dodatnih sredstava.
To je samo dio priče, svaka vijest ima lice i naličje, a analiza samo npr lica je subjektivno i navijački.
Evo mojih argumenata:
– losa gospodarska situacija u zemlji (inflacija, zastoj u rastu gospodarstva, izjave Rohatinskog, Dujsina pa i
samog Sanadera sto su priznali i stovise lijepo obrazlozili),
– politicka neizvjesnost kod nas (ZERP, zastoj pregovora sa EU, nema koncenzusa niti u jednom segmentu
gospodarsko-politickog zivota u Hrvata)…
– …Hrvatska u raznim izvjescima se nalazi u prvih par zemalja po riziku kreditnog sloma. Sve cesce nesto tako
osvane po novinama i televiziji…
Ima toga jos dosta ali mi se fakat ne tipka vise.
Ma Ivek nas je sve prevario.
Tamo prije izbora je nemilo navijao za pobjedu HDZ-a i govorio kako je kupovao dionice jer je igrao na Sanaderovu pobjedu. A, kao, kad se to dogodi cijene će gore. Naravno da ne mislim da je nesposobnost i nerad prošle (naravno i ove) vlade i njihovo sakrivanje pod tepih mnogih stvari koje sad isplivavaju na površinu jedini (ne mislim da je i najvažniji) razlog za pad cijena, ali smatram ga nešto važnijim nego mnogi drugi.
Zapravo je Ivek, jer je politički insajder, znao da se nerad i brojke ne mogu vječno skrivati, pa je tada, ne kupovao, nego otišao u cash. A, sad kupuje po sniženju, ali bi ipak još htio malo jeftinije…
Eto još jedne teorije zavjere, ne manje vjerojatne od invazije Slovanaca…[lol] (ili bez ovog LOL-a?!).
Svaka informacija ima lice i naličje, pa tako i ovaj crnjak ima svoj pozitivni efekt. Tko kaže da je jednokratna i kontrolirana inflacija koja je rezultat skoka cijena koncem godine negativna na poslovanje poduzeća?! Mišljenja sam da će rezultati poslovanja većine poduzeća, zahvaljujući INFLACIJI, biti bolji nego u godini iza nas. Pa zar državni proračun u koji se slijevaju novci od PDV-a neće zahvaljujući INFLACIJI dobiti nekoliko milijardi dodatnih sredstava. To je samo dio priče, svaka vijest ima lice i naličje, a analiza samo npr lica je subjektivno i navijački.
Nobelova nagrada iz ekonomije ti ne gine.