VB ispipava jel još koga svrbi keš il samo njega -da nepoteže na obaraču 5%prerano
E da bar jesam. Ne bi sada u mraku na koljenima[pray]
@Von Braun
Evo mojih argumenata:
– losa gospodarska situacija u zemlji (inflacija, zastoj u rastu gospodarstva, izjave Rohatinskog, Dujsina pa i
samog Sanadera sto su priznali i stovise lijepo obrazlozili),
– politicka neizvjesnost kod nas (ZERP, zastoj pregovora sa EU, nema koncenzusa niti u jednom segmentu
gospodarsko-politickog zivota u Hrvata),
– kriza u regiji (Srbija vrlo nestabilna + problem sa Kosovom koje ce 17.02 unilateralno proglasiti neovisnost uz
amen EU a danas Tadic izjavio da to nece dozvoliti. Igra good cop – bad cop Kostunice i Nikolica na jednoj
strani a Tadica na drugoj. Zapravo svi igraju istu igru. Vjerojatni predstojeci izbori gdje bi mogli opet dobiti
radikali. Sanader izjavljuje da bi bilo dobro da udjemo u NATO zbog radikala u Srbiji. Ocekuje li se da ce
na izborima dobiti vecinu?
– vjerojatno si primjetio ovih tjedana veliki iskrcaj stranog kapitala koji je trajao jos u petak. Hoce li se nastaviti
u ponedjeljak? Kojim intenzitetom? Do kada? Hoce li biti navlacenja na kupnju? I najbitnije – ZASTO?
– Hrvatska u raznim izvjescima se nalazi u prvih par zemalja po riziku kreditnog sloma. Sve cesce nesto tako
osvane po novinama i televiziji.
– US usla u recesiju. Kakve to veze ima s nama? Ma nikakve, osim sto ce povuci za sobom EU iz koje mi dosta
toga uvozimo a i neke firme su radile profite upravo u EU. Sto ako uspore investicije u EU pa nase firme
tamo vise ne budu dobivale poslove ili im se smanje izvozne kvote sto je za ocekivati sto zbog usporavanja
gospodarstva u EU sto zbog politike kojoj bas ne cvijetaju ruze ovih dana na tom polju.
– realno gledano JOS UVIJEK na vecini dionica precijenjeno trziste kod nas. Pogotovo za ovakva vremena.
Ima toga jos dosta ali mi se fakat ne tipka vise.
Da ali ruže nisu cvjetale ni zadnjih par godina pa je TK funkcioniralo.
Ivek,
na žalost i moji pogledi na stanje stvari identični su tvojima, da citiram određenog lika : “Tu smo gdje jesmo, situacija je takva kakva je..”
[sad]
Kažu da su optimisti zapravo pesimisti koji još nisu saznali….
Ipak, Ivek mislim da malo pušeš na hladno…. imamo mi i dosta protuargumenata, al o tom po tom. [smiley][thumbsup]
Da ali ruže nisu cvjetale ni zadnjih par godina pa je TK funkcioniralo.
Dobar argument svaka cast. Odmah udaram po asku u ponedjeljak i dizem margin. Ruze prije ili kasnije uvenu. Pa TK funkcionira i danas samo u kontra trendu. Po meni normalna stvar.
Nemojte stalno po meni lupat, boli me već glava. Lupajte
malo po bidu za promjenu…
Bolje da spavamo i odmorimo živce za idući tjedan, … burza je nepredvidljiva ali rast je kad tad zajamčen, tako da nema brige [thumbsup][yawn] , ovo što smo se srušili samo znači da sad imamo konačno pravu burzu …. ,
..otpali mu zubi u korekcijama pa puše i na hladno..
[yawn]
Nemojte stalno po meni lupat, boli me već glava. Lupajte
malo po bidu za promjenu…
Pa i lupaju po bidu…. [lol] [lol] [lol] [lol]