Konzum raskinuo suradnju s Dukatom (objavljeno 26.03.2007.)

Naslovnica Forum Komentari članaka Konzum raskinuo suradnju s Dukatom (objavljeno 26.03.2007.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

e sad bi ja pošto je lukica tako arogantan i gleda samo svoju guzicu lijepo poveo pitanje (iako je to već trebalo davno učiniti i za njega i za todorića i mnoge druge) poveo pitanje odkud njemu lova za kupnju dukata kao vozaču kamiona pa da vidimo, ali nema naša vlast muda za ništa pa tako ni za to. a to što je konzum izbacio dukat je supeeeeeer i zbog toga sam jako sretan!!!

http://www.diplomata.org/diplomata/drzave/index.php?broj=9

Interesantno je to kako neki ljudi u ovoj našoj državi mogu raditi i rabiti svakojake instrumente kako bi uvjetovali za svoje interese. Svaka pohvala g. Todoriću za ono što je učinio tj. izgradio, jer takvo što je mooguće jedino u Americi. Činjenica je da je on za ovu našu mladu državu tempirana bomba koja će se aktivirati ukoliko ne bude po njegovim zamislima. Preko 20.000 zaposlenika i monopolistički udio…, pa stvarno moraš biti na oprezu da ne ideš mimo Ivice.

[color=blue][b][i]'...my precious...!!!!'[/i][/b][/color]

Interesantno je to kako neki ljudi u ovoj našoj državi mogu raditi i rabiti svakojake instrumente kako bi uvjetovali za svoje interese. Svaka pohvala g. Todoriću za ono što je učinio tj. izgradio, jer takvo što je mooguće jedino u Americi. Činjenica je da je on za ovu našu mladu državu tempirana bomba koja će se aktivirati ukoliko ne bude po njegovim zamislima. Preko 20.000 zaposlenika i monopolistički udio…, pa stvarno moraš biti na oprezu da ne ideš mimo Ivice.

ma šta bi on meni srao da sam ja na vlasti, samo nek ucjenjuje pa bi mu ja nacionalizirao sve njegove firme i imovinu koju je stekao u privatizaciji pa nek si misli, nemamo mi u vrhu pravog gazde i to je to

leone, ne znam dal se zezaš il misliš zaozbiljno. Rajić je jedini imao muda ne pristat na todorićeve uvjete (ne)plaćanja nakon godinu dana i više. Todorić je jedva dočekao ovakvu priliku da se pokaže kao žrtva. A ljudi će sad umjesto dukatovog mlijeka u konzumu kupovat srpsko….. e glupog li naroda

...ladies and gentlemen....AC/DC

kaj bi se zezao najozbiljnije mislim. ionako vec u konzumu ima barem 100 srpskih artikala a narod to kupuje pod sloganom “konzumirajmo hrvatsko” vjeruju ono što vide na reklamama, mediji su plaćeni da ne objavljuju negativne stvari o konzumu i o agrokoru i to je to

vrlo interesantno… ovo bi moglo zakomplicirati preuzimanje i utjecati na pad cijena dionica Lure… vidjet ćemo danas što će dioničari reći

[i]1 i 1 nisu 2 već 11 ;)[/i] [i]Klasa Hrvatski realist, realni pesimist[/i]

Zašto bi Agrokor trebao unaprijed znati za promjenu vlasnika? Mijenja li se išta u odnosima dviju firmi ukoliko dođe do promjene vlasnika? Automatizam očigledno ne postoji… Vjerojatnije mi se čini da g. Todorić želi iskoristiti situaciju i ispregovarati bolje uvjete za sebe, tj. za Konzum (dulji rokovi plaćanja i sl.).

A priča s domaćim konzorcijem kao poželjnim kupcem je već stvarno patetična i jedino je u svrhu skorih izbora. Kao Vlada štiti nacionalne interese jer je mljekarstvo strateška industrija. Kada će političari konačno prihvatiti da je važnije da firma plaća sve poreze i doprinose za svoje zaposlene i poštuje ugovore sklopljene s dobavljačima (konkretno, kooperantima od kojih otkupljuje mlijeko) nego da je u domaćem vlasništvu?

slažem se.

u odvagivanje pro et kontra odluke “treba li luru prepustiti strancima ili ne”, sad mi se sve više čini da je sreća što je otišla strancima. sve što ograničava todorićev monopol korisno je za razvoj i tržišta i ekonomije.

ovakvi njegovi nebulozni potezi nas samo straše: što možemo očekivati od nekoga tko se ovako ponaša (todorić) a tko je tako utjecajan?! zatvara sigurnih 250 milijuna prometa jer nije zadovoljan nečijim stilom poslovne komunikacije?!!! ovo samo pokazuje da agrokor uopće ne funkcionira na tržišnim načelima, nego na boljševičko-političkim, a to – dokazano je i u teoriji i u praksi – uništava svaku ekonomiju.

ako se vlada želi brinuti o mljekarskoj industriji, neka subvencionira obrazovanje mjekara za rad u tržišnoj ekonomiji, i neka angažira i plati dovoljan broj stručnjaka koji će konzultiranjem izvesti mjekare na pravi put.
mljekarstvo je bogomdano za lokalni razvoj: kome će se više isplatiti skupi udaljeni prijevoz od nabave u domaćem okruženju?! ako se tvrtke ipak odlučuju nabavljati mlijeko izvana, onda je nešto ozbiljno problematično s našim mljekarima. tada treba liječiti dubioze u mljekarstvu (spomenutim konzultacijama) a ne silom vezivati zdrave segmente industrije za nedzrave, tjerajući ih sve zajedno u ponor.

tržišna ekonomija i postoji da silom konkurencije i borbe za efikasnost natjera nezdrave segmente da se mijenjaju i usavršavaju. samoupravni je pak socijalizam prilično ogavna solidarnost gdje su uspješni uvijek taoci neuspješnih, što s vremenom rastače svu pozitivnu energiju društva.

uf,[smiley9]

Hahahahaha … Ivica se naljutioooo!
Bice je Rajic pregovarao i s njim pa se Ivica cjenjkao.
Joj bas mi ga je zao.
Imamo mi “nase” mlijeko, vina i ostalo iz Srbije u Konzumu… a nase mlijeko neka pije Evropa

Wall Street i banke protiv ljudi. Drzave i vlade izmedju.

Hahahahaha … Ivica se naljutioooo!
Bice je Rajic pregovarao i s njim pa se Ivica cjenjkao.
Joj bas mi ga je zao.
Imamo mi “nase” mlijeko, vina i ostalo iz Srbije u Konzumu… a nase mlijeko neka pije Evropa

Pustite Todorića i Konzum na miru. To je velika igra o kojoj mi pojma nemamo. Svoju pamet treba upotrijebiti na one stvari na koje možemo utjecati. Na ovaj događaj sigurno ne, osim da pokažemo kako smo “pametni” i “duhoviti” ! Pozdrav !

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !

Ovdje je očito propala neka igra…nema veze, ima Toda KIM.

New Report

Close