Končar izgubio, hidrocentralu u Ličkom Lešću gradit će Ingra (objavljeno 20.02.2006.)

Naslovnica Forum Komentari članaka Končar izgubio, hidrocentralu u Ličkom Lešću gradit će Ingra (objavljeno 20.02.2006.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Samo za informaciju: hidroelektrana se ne gradi u Ličkom Lešću kod Otočca u Lici nego u Lešću na rijeci Dobri u Karlovačkoj županiji između Ogulina i Karlovca.

bravo za ingru! pozitivna je sama činjenica da je preživjela jedna od rijetkih velikih kompanija koje su nekad nosile hrvatsko gospodarstvo.

s druge strane, deprimirajuće je kako se gube prilike koje ingra i dalje otvara svojom dragocjenom mrežom poslovnih odnosa.

s jedne strane ih zanemaruju političari koji se kunu u pokretanje hrvatskog gospodarstva. zašto li naši političari toliko skloni raznim lobiranjima izbjegavaju zemlje trećeg svijeta gdje je lobiranje glavna igra?

s druge strane naše građevinske kompanije su digle nos i postavljaju mnogo uvjeta da bi uopće ušle u posao. treba naše tržište otvoriti, primjerice turskim kompanijama koje će konkurirati našim i cijenom i kvalitetom, pa će se onda naši građevinari okrenuti tržištu i početi boriti za poslove. mnoge naše građevinske kompanije ne shvaćaju svoju ulogu u suvremenom tržištu gradnje, gdje bi trebali djelovati kao podizvođači inženjering lompanijama. umjesto toga oni se sami igraju inženjeringa za koji nisu razvili “know-how” niti to mogu bez mnogo novca i vremena. slobodno tržište bi postavilo stvari na svoje mjeto.. nadajmo se da će ingra preživjeti dok kod nas tržišni uvjeti napokon zažive.

New Report

Close