Sva ova događanja oko Agrokora, i oko burze dokazuje zapravo koliko puno novaca ima, i koliko nam on malo vrijedi. Uglavnom za sve ove kaose kriva je ljudska pohlepa. Ljudska priroda je zaraditi beskonačno puno, u što manje vremena. No priroda je neumoljiva. Ne ide sve preko noći. Ovo se na mnogo toga može odnositi. Očekujem vraćanje na zelene staze i sanjam dan kada ćemo umjereno zarađivati na burzi.
ipak se ide prema konačnom rješenju (deblokadi računa) :-))
Bankari jednoglasno odlučili operativno financirati Agrokor, ali pod jednim uvjetom
@ambijent
bojim se da tu nema preokreta dok ne dođe neka stvarno bitna pozitivna vijest, npr. da su deblokirani računi…jer "virus agrokor" se kao gripa širi ne samo burzom nego i cijelim gospodarstvom dok pametnjakovići na vlasti mudruju tko je veći domoljub i tko ima bolje ideje za zaštitu malog čovjeka (glasača na skorim izborima)
AA3 se sastaje danas sa vjerovnikom koji je spreman upumpati mlrd-e
živi bili…
[/quote]
dali je ovo” bitna pozitivna vijest” neka svatko sam za sebe
@ambijent
bojim se da tu nema preokreta dok ne dođe neka stvarno bitna pozitivna vijest, npr. da su deblokirani računi…jer "virus agrokor" se kao gripa širi ne samo burzom nego i cijelim gospodarstvom dok pametnjakovići na vlasti mudruju tko je veći domoljub i tko ima bolje ideje za zaštitu malog čovjeka (glasača na skorim izborima)
AA3 se sastaje danas sa vjerovnikom koji je spreman upumpati mlrd-e
živi bili…
[/quote]
dali je ovo" bitna pozitivna vijest" neka svatko sam za sebe
[/quote]
zapravo uz te vijesti možda je najbitnije što su kroz zakon prihvatili uvjet banaka da tko prvi kreditira, prvi je u redu za naplatu, a to je bio glavni preduvjet da banke daju keš i ubrizgaju ga u sustav, tako da bi operativno sad sve trebalo ići vrlo brzo
avax10@
važan preduvjet,temelj da se ide prema rješenju je sad na stolu.
dobavljači su sada ključ svoje i sudbine agrokora.
njihova potencijalna sudbina je potencijalno lošija od agrokorove.
neka svatko stane pred ogledalo i da sam sebi odgovore i neka razum pobijedi u interesu svih koji su involvirani.
i mi smo svojevremeno imali jednog svjetski poznatog ekonomistu. evo jedno njegovo razmišljanje koje se može pridodati aktuelnom trenutku
topi se minus crobexa, ima li šanse da dan završimo u plusu ili bar oko 0 ?? :-))
topi se minus crobexa, ima li šanse da dan završimo u plusu ili bar oko 0 ?? :-))
zadnja dva petka su imala snažan rast
neka ostane više municije za sutra
🙂
Očito danas slijećemo uz umjeren povjetarac. Dok sutra pretpostavljam uzlet po zelenoj livadici.
zadnja dva petka su imala snažan rast
neka ostane više municije za sutra
🙂
[/quote]
svakog petka ispočetka, a možda jednom i dođu dobre vijesti preko vikenda, kao npr. Todorić u zatvoru, Božo Petrov dao ostavku, Plenković se ispričao Rusima, Lenac otkazao poslove s Amerikancima, Putin prekida sve ratove u svijetu, Erdogan ugostio Angelu Merkel na roštilju, Tramp normalno pogledao Melaniu