@hasenfefer & @noiz
otisli ste u krivom smijeru. hasenfefer je ocito frustriran svojim “uspjehom” na burzi a noiz je rasprodao sve u panici pa bi sad da pada dalje, da moze reci prodao sam u pravo vrijeme. nebi islo sinko. jos vam samo @ivanoreskovic fali sa svojih 12 nikova i kuknjavom.
promasili ste ceo fudbal, hrvatska je u uzletu a market je u bullu. todex je koma, ali todex nije hrvatska.
lp
Sutra pad?
Ne bi rekao.
Cisti Piercing line patern
A sta s tehnickom analizom ako danas ili ovih dana dobavljaci kazu da nece isporucivati?
Brate, onda ti je to bull trap. Uvijek ima neko objašnjenje 😀
U biti ni go*vno nego se pas posra…
@conane
ajde molim te reci kako bi to dobavljači mogli reći da neće više isporučivati? nego što će s robom koju svaki dan proizvedu??? da su je mogli plasirati nekome drugome odavno bi to uradili kroz LIDL ili neki strani lanac ili bi poslai sve u izvoz da mogu, ali znaju i oni da su bez agrokora i njegove trgovačke mreže gotovi, zato će nakon natezanja pristati i na plaćanje u dužim rokovima jer izlaz baš i nemaju
Naslovi su smirili pad. Ali vrijeme nije na ničijoj strani. Ovdje sve smrdi na novi lom.
Sutra pad?
Ne bi rekao.
Cisti Piercing line patern
A sta s tehnickom analizom ako danas ili ovih dana dobavljaci kazu da nece isporucivati?
[/quote]
Rekao bi da tehnička uzimaju obzir logične ishode.
A logično je da se napreduje svaki dan.
Naslovi su smirili pad. Ali vrijeme nije na ničijoj strani. Ovdje sve smrdi na novi lom.
Ne znam da li baš lom, ali da nije dobro, slažem se.
@conane
ajde molim te reci kako bi to dobavljači mogli reći da neće više isporučivati? nego što će s robom koju svaki dan proizvedu??? da su je mogli plasirati nekome drugome odavno bi to uradili kroz LIDL ili neki strani lanac ili bi poslai sve u izvoz da mogu, ali znaju i oni da su bez agrokora i njegove trgovačke mreže gotovi, zato će nakon natezanja pristati i na plaćanje u dužim rokovima jer izlaz baš i nemaju
Ne znam ako si ikad nešto prodavao u svojoj firmi, ali ako proizvodiš i isporučuješ, a ne plaćaju ti, imaš troškove proizvodnje (varijabilne), PDV, itd itd. Dođe trenutak kad ti se više isplati prekinuti proizvodnju, poslati radnike na kolektivni godišnji da kupiš malo vremena i probaš prodati robu drugdje. Do neke kontrakcije proizvođača može doći, ali tko reagira na vrijeme neće propasti, a ovaj koji trpa robu, a ne plaćaju mu sigurno će propasti.
Osim toga, stvar je u potražnji, ako ljudi traže neki proizvod i nema ga u konzumu, kupiti će ga drugdje. Ja sam imao situaciju u svojoj branši kad smo povukli robu s nekih mjesta, oko 80% izgubljenog prometa se namirilo na drugim prodajnim mjestima. Nikad neće biti sve, ali sad smo na zdravim osnovama…
Btw, evo Roglić je prvi naplatio 12 milijuna kuna duga, iz medija se moglo pročitati da im on otprije nove godine manje isporučuje; nek je prije bilo 12 mil mjesečno, to je 144 milijuna godišnje, naspram prometu koji radi godišnje to nije toliko značajno. Ovi veliki neće propasti, možda neki mali hoće, ali prva zamka u biznisu je držati sva jaja u jednoj košari, isto je i tu na burzi…..dakle, donekle su si sami krivi…
Sutra, nažalost, vjerojatno ponovno pad.
Oni koji jucer navecer nisu prema dostupnim informacijama (dobavljaci, Plenkovic..) mogli zakljuciti da danas slijedi pad (sve do eventualnog preobrata) imaju odredenih problema sa zakljucivanjem. Bitno da su me napucali minusima..
I da, 90% sam u dionicama, naravno da mi pad nije u interesu, ali samo sam(bio) realan i objektivan.
Stvar je takve prirode da će još najmanje mjesec dana, ako ne i bitno duže, biti previranja. Previše je aktera u igri i u pregovorima, a usput, radi se o nevjerojatno visokim iznosima novca. Vec sada se vidi da će se sa dobavljačima teško biti dogovoriti. Bit će tu natezanja i previranja i kojekakvih dogovora još dosta vremena. Nitko ne želi da bude izigran, a aktera u priči koliko hoćeš. Stvar se ne može riješiti preko noći i neće doći do toga da ćemo jedan dan navečer u Dnevniku bilo koje od tri naše tv kuće vidjeti takve vijesti koje će odmah sutradan izazvati stampedo na kupnji dionica slijedeće jutro. Koliko će ovom top manageru koji se spominje uopće trebati vremena da snimi dubinski cijelu situaciju i kaže svoje o tome. Zasad ustvari nitko niti ne zna točno o kojim se iznosima i dubiozama uopće radi. Nažalost, načekat ćemo se.
Tko u ovim dnevnim oscilacijama cijena zbog ovakvih i onakvih vijesti na dnevnoj razini nešto uhvati, morat će značajno reskat. A to se nekad i isplati.
@conane
plodine, tommy, studenac, ktc metss,ntl, …nije da nemaju kuda s robom, pa nisu lidl, kaufland i spar baš toliko dominantni s tome da u sparu imaš pristojnu količinu domaćih brandova
@conane
plodine, tommy, studenac, ktc metss,ntl, …nije da nemaju kuda s robom, pa nisu lidl, kaufland i spar baš toliko dominantni s tome da u sparu imaš pristojnu količinu domaćih brandova
[/quote]
manji dio njih možda i uspije prebaciti dio asortimana, ali pod kojim uvjetima će im drugi trgovci uzeti robu? ogulit će ih zbog ove situacije gore nego konzum i agrokor…a što će svi ostali dobavljači? jedni drugima će rušiti uvjete kod trgovaca samo da plasiraju robu i opet će se uvaliti u bezizlaznu situaciju….