Moram samo napomenuti da ovakav crni scenarij koji se dogodio s Agrokorom slican je scenariju nekog ratnog filma.
Zaista ruzno.
DOGOVOR OD 2,4 MLRD. €
Bankari Todoriću u upravu dovode direktora za restrukturiranje.
Dobavljači odahnuli, povući će blokade
u ponedjeljak ćemo gledati na ZSE plus od bar +3%
ko ce dati 2,4 milijarde eura:):):):):)
dajte se uozbiljite, ovo nije ni pocelo, niti je nesto potpisano, niti je Ivica rekao moze
Oprosti ali zašto pišeš takve stvari?
Tko će ga dignut 3%? Fondovi koji su kupovali ledo po 10 tisuća pa prodavali za mjesec dana po 5?
Poslje sutra dolazi i prekosutra pa je pitanje što će biti.
Ne kažem da neće biti rasta ali baš tako davat prognoze i navlačit ljude nije najpametnije.
DOGOVOR OD 2,4 MLRD. €
Znaš kako će nakon ovakvog potresa i neizvjesnosti netko imati hrabrosti lupati po asku.
Opet ću ponoviti..još pravo stanje koncerna nitko ne zna dok se to dobro ne rasčešlja a to će potrajati par tjedana pa da vidimo u koliko lošem je stanju zapravo ovo i koliko se prikrivalo.
Ne bih se čudio da slijede novi šokovi i novi obrati tako da o nekom zaletu i cvijeću ne nadam se uskoro.
Čuvajte lovu ljudi..bar onu koju još niste zabetonirali.
Drago mi je da se kod većine vratio optimizam. Drago mi je, jer znam što ću raditi u ponedjeljak.
Treba napraviti odmak od burze, vijesti, ovog foruma i uz kavicu i pljugu razmisliti svojom glavom. I treba pokušat bit racionalan.
Ne vidim nikakvo dugoročno rješenje, već je u više navrata rečeno da je ovo kupovina vremena. I meni se tako čini.
A u ponedjeljak… kratkotrajni trejd… ono što sam otpisao kao tehniku ulaganja. Dakle jedva čekam.
Nek se vratio optimizam.. 🙂
@noiz mislim da vecina onih koji su prodavali nisu povukli novac s racuna nego su jednostavno isli onom: sto ne bi prodao, pa jeftinije usao. tako da predvidam navalu samo da ne udu iznad izlaza, naravno neki ce dobiti neki izgubiti.
Na izvozno orijentiranim dionicama pad je bio bez ikakvog razloga; trziste ce se sigurno vratiti u fundamente.
Jedini razlog koji ja vidim za pad cijene npr. Rivp je oslobadanje keša za kratkorocne spekulacije.
A i inace svi ti padovi su kratkog vijeka, kad se rijesi situacija nema razloga da Ledo ili Jamnica, Zvijezda itd ne vrate cijenu u relativno kratkom roku, nitko nece unistavati firmu koja dobro posluje; ako rusi aktiviraju jamstva preuzeti ce te firme, nece ih udesiti jer su svjesni da stecajem nema za njih naplate, a to nije nikome u interesu. Medunarodne teorije zavjere bih iskljucio. Kao rusi probijaju u EU preko nas… a imaju pola Londona…jedino ako se zbog Brexita ne sele, hahaha
Treba smiriti zivce…problem je jedino ako netkome treba novac za nesto pa mora prodati, kome ne treba sljedecih godinu dana, a mozda jos ima za uloziti, mogao bi profitirati od svega ovoga…
DOGOVOR OD 2,4 MLRD. €
Na Todexu i više,ali kako je udio crobexu/Ledo 6,6%..BLJE 0,44 ..VPIK 0,15/ukupno 6,60% će trejdere
potaknuti na prodaju ostalih dionicai ulazak u todex, pa veći rast crobexa nebi bio logičan.
Kako su ostale dionice iz crobexa potonule manje od todexa nebi bilo realno očekivati neki znaćajniji rast.Todex je potonuo od ATH više od ostalih sastavnica iz crbexa.
Ali do sada sam trejdao sa kapitalnim gunitkom i pušio,a ponedjeljak bi napokon možda mogao istrejdati i neki porezni dobitak.
Tržište je postalo jako volativno/u petakVDKT,LEDO,ZVZD..produži niz/.To bi se trebalo nastaviti i dalje.Izuveni će se htjeti
obući,ili će mjerkati pa ući još skuplje.
Ali nikada ne možemo znati kako će biti.Daleko je ponedjeljak.Ali treba pripremati strategiju za trejdanje,jer trejd može biti jako unosno ,naravno ako si na pravoj strani.
Kako su mi gotovo sve dionice u porfelju oporezive,jer u obračun ulaze one koje sam kupio skuplje
os sadašnje cijene čak sa trgovinom iz šupljeg u prazno tj na kupnjom i prodajom na istoj razini ostvarujem dobit.
A za todex su ti postoci izuzetno veliki,tj preko 20%.Stalno kupujem i prodajem,brokeri trljaju ruke,ZB se raduje visokim prometima,ja i moja država pušimo jer nažalost moja porezna obveza se topi.
Ja pušim,ti pušiš,mi pušimo,ono puše…..Svi pušimo,dobro smo se napušili,meni je dosta!!!!
Da li je vrijeme da poteće med i mlijeko,čini mi se,ajme ćini mi se,al….. samo mi se ćini!!!!
DOGOVOR OD 2,4 MLRD. €
Na čemu temeljite svoj optimizam?
Pa firme su još blokirane.
Pa da se i sve pozitivno riješi sve firme iz koncerna Agrokor će trebati desetak godina da samo vrate kredite, a kamoli da imaju bilancu prije krize.
Ali slažem se.
Vidim da na ovom forumu ima dovoljno ljudi gdje je pohlepa ispred mozga.
To je slično zlatnoj groznici na divljem zapadu.
Da ja vodim mirovinske fondove digao bi LEDO 9-10 tisuća kuna i istresao se optimistima.
Jer u bullu (?) sve mora rasti.
Kada Vam Ledo nakon ovog rasta padne na cca. 2.000 kuna (ako vrijedi i toliko) nemojte se čuditi.
Niti nekoga okrivljivati za Vašu pušionu.
Ponekad je bolje imati mačku koja je ulovila vrapca, nego Tigra koji se bori s Polarnim Medvjedom.
Lp
http://www.vecernji.hr/hrvatska/ivica-todoric-potpisao-standstill-aranzman-1160391
Čini se da od idućeg tjedna se kreće povratak zelenilu.