Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sve lose vijesti smo iscrpili. Sada samo dobre i rast svega. Idemo do 2500 u par dana

Neće biti rasta u nekoliko dana do 2500. Bit će dobro i u mjesec dva.
Međutim, da će biti puno zelenila nakon objave rješenja, sigurno hoće.
Sa tim mislima, lakše je pratiti ova događanja.
Kriza je stvarno duboka, međutima one kvalitetne dionice će vrlo brzo izroniti.
Mogao bih prognozirati Adris vrlo brzo iznad 500 kn i Valamar iznad 47 kn
tek nakon otvorenja Rapca, vidjet ćemo.

POSTIGNUT NAČELNI ‘STANDSTILL’ DOGOVOR: Evo koliko Agrokor duguje najvećim dobavljačima

Sta cemo sad? Ak se sutra situacija smiri, hoce biti za sve ASKA?

Neće biti rasta u nekoliko dana do 2500. Bit će dobro i u mjesec dva.
Međutim, da će biti puno zelenila nakon objave rješenja, sigurno hoće.
Sa tim mislima, lakše je pratiti ova događanja.
Kriza je stvarno duboka, međutima one kvalitetne dionice će vrlo brzo izroniti.
Mogao bih prognozirati Adris vrlo brzo iznad 500 kn i Valamar iznad 47 kn
tek nakon otvorenja Rapca, vidjet ćemo.

100 M eura duga Agrokora adrisu za mene je ipak veliki problem za adris.jedino ako AV nije zakaparil Ledo ili nekaj drugo

http://www.vecernji.hr/hrvatska/dan-odluke-za-agrokor-todoric-pristao-odstupiti-1159898

Na burzi sam od 1999 godine, nisam sudjelovao u krahu 98 ali zato sam zapamtio dobro 2008..

Ovo jučer i danas je čini se i najstarijim burzovnim mešetarima bio šok….

Sutra i narednih dana očekujem paljbu i diazanje CROBija na 2100..

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

ING

I ja sam prosao sve krize ali ova mi se cini najgorja, burza pocela oporavljati nakon 10 godina te sve to upropastila u 15 dana nevjerujem da ce se ljudi vise htjeti vratiti u dionice nazalost trgovat cemo mi sami izmedju sebe nadmudrivat cemo sami sebe…

Nemojte slusati zorangutana zbog njega su neki ljudi izgubili novaca na Agrokoru provjerite sta je tamo pisao

Kolega pific,

2008 bila je svjetska- globalna kriza, spojila se energetska_financijska _ nekretninska

Crobeks je pao sa 5000 bodova na 1500
Sad se CROBI skorigirao sa 2250 na 1950…
Ono što je bitno, da hrvatsko gospodarstvo je u zamahu kao i globalno…. naravno da agrokor nije mali faktor u našem gospodarstvu..ali ne i relevantan faktor…

Dogodio se neselektivni pad… dakle jedan VARTEKS, PEVEC, ADRIS, ERNT, ADPL nemaju veze sa Todexom a zaroniše kaod da su im todorići sestrinske firme…
Očekujem promjenu trenda…

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Bilo bi vrijeme da se ova panika okonča..

Kolega ING
Ja se iskreno nadam da ce to tako i biti kako kazes ali iskustvo govori kada ljudi gube bjeze pod svaku cijenu ljudi su poceli svoje ustedjevine stavljati u zse i to se jasno vidjelo u zadnje vrijeme najvise je burza rasla upravo prilikom otvaranja burze a to su obicni ljudi koji su prebacivali ustedjevine na brokerske kuce te odmah ujutro su kupovali svejedno im je bilo koja cijena samo da im brokeri kupe.
U svakom slucaju drzim da netreba odustati od burze ali samo ciljano kupovati smisleno dionice koje donose dobiti tom drustvu i dionicarima nazalost takvih je jako malo.

a sad još i pitanje dali držati kune u portfelju ili je vrijeme za deviznu štednju?

na deviznoj je zagarantiran neto negativan prinos a na kunskoj mrvicu bolje ali visi nad glavom

strah od devalvacije puzajuće brze ili neke treće manje je važno.
u zadnjih godinu dana oni koji su na štednji i sa današnjih trenutnih crobex 1960 imaju velike

oportune gubitke.
bili su i ogromni donedavno a nikome nije bilo zabranjeno prodavati i kapitalizirati na crobex

2250,osobno nisam već i danas dokupljujem jer očekujem da ću nabaciti dodatne bonuse na

nestrpljivima,neodvažnima….
možda i griješim nebi bilo…
rezimirat ćemo nekad kasnije
todex trakavica će se rješiti jer mora,alternative nema
a tada sljedi izgledno vrlo bolno podsječanje da smo i prije todex trakavice i da ćemo

poslije todex trakavice biti u bull marketu pa bi to trebalo imati značajne posljedice za one

koji će izabrati štednju.
možda i tu griješim,nebi bilo….
[/quote]

Vi to ozbiljno?

Mirovinci su LEDO dokapitalizirali po 8.000 kuna.
Po kojim izvještajima su se time vodili.

I onda kada je Ledo dao garancije za kredit koje je dobio od Rusa, napucali su ga na 11.000

kuna gdje su ga mnogi ljudi kupovali.

Jer pazi, izvještaji poslovanja su GENIJALNI na papiru.

S 11.000 kuna dionica LEDA je pala na cca 5.000 kn i još će padati.

Znači ljudi su izgubili više od 50% uloga i Vi i dalje reklamirate OVAKVU burzu kao odlično

mjesto za ulaganje.

Mislim da ovima koji su kupovali LEDO po 11.000 kn (sigurno i naši mirovinski FONDOVI) devizna

štednja s malim negativnim prinosom na koji ne moraju plaćati porez izgleda primamljivo.

Nećemo imati uopće mirovina.

O tome treba brinuti, a ne o štednji.

Lp
[/quote]
ha-ha…
meni se obračate po pitanju ulaganja u ledo?
sigurno nećete naći niti ijedan moj komentar iz kojeg bi se mogla izvući čak i insinuacija da
bi bilo mudro eventualno razmotriti potencijalnu mogućnost ulaganja u ledo,todex općenito.
nije tajna gdje sam i kad ulagao a nije niti tajna kako sam prošao ja i oni koji su slično
razmišljali,investirali.u zadnjih godinu dana sam najviše u građevini pa brodarima,turizmu…
na današnji dan u 2017:
crobex -2,08%
građevinski sektor +29,01%(thnk +44%)
atpl +52%
znači razloga za veliko zadovoljstvo ulaganjem na burzi u 2017 ima + sa prinosima koje neće štediše ostvariti po današnjim kamatama niti za 100g.jer ovo nisu anualizirani prinosi već u 3mj. .-)
ovu trenutnu situaciji vidim kao nešto što će proći,ostat će žal za propuštenim serviranim večerama po promotivnim cijenama,te očekujem da ćemo mi strpljivi naplatiti nestrpljivima nedostatak strpljivosti,odvažnosti….
možda griješim nebi bilo….

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/postignut-dogovor-agrokora-i-bankara/960389.aspx [index.hr]

POSTIGNUT je dogovor između Agrokora i banaka-vjerovnika nešto nakon 20:30.

Na sastanku su pokušavali dogovoriti tzv. standstill aranžman po kojem bi se mogao naći novac za daljnje funkcioniranje koncerna Ivice Todorića. Naime, po takvom aranžmanu na određeno vrijeme bi se zamrznulo vraćanje kamata Agrokora, a svježim novcem platile bi se obaveze dobavljačima.

Da li je ovo napokon rješeno??

New Report

Close