ne brinite kolega stiže sell in may soon enough
prošle godine svi koji su may prodavali na crobex 16xx imaju razloga za suze,žuć i jal u potocima ako ne i …ako nisu uskakali u vlakove koji su odjurili.
a o onima koji nisu niti uskakali nego još i danas sanjaju mokre snove,imaju noćno roštiljanje,preznojavanje i to usred zime?
sa njima se nebi mijenjao niti za sve ostvarene dobitke od prošlog maja x2,jer zdravlje je ipak najveća ljudska vrednota.
ovogodišnja repriza istog scenarija bi za mene bila sve samo ne iznenađenje pri očekivanju objave da smo izašli iz procedure prek manjka + očekivanog povečanje izgleda ako ne i rejtinga od S&P u srpnju.
možda i griješim,nebi bilo…
naravno burza je mjesto sa povišenim rizicima pogotovo ako netko računa sa kratkim scenarijima što nebi nikad nikome preporučio ali svatko zna svoje…
ako nezna još naučit će,nitko se od nas nije rodio naučen,svi mi griješimo kada i naučimo zar ne?
učenje na vl. koži pruža neprocjenjivo zadovoljstvo i svakome bi ga preporučio.
a mudri i pametni kada nešto nauče to i naplate kako učenje nebi bilo uzaludno izgubljeno vrijeme i novac.
barem sam ja tako + znam mnoge koji su isto pa…
svatko ima pravo na svoj izbor,neznam za poštenije od toga?
fondovi i danas se pune cashom i glume nezainteresiranost?
glume da je nevažna činjenica da nam je mooodys prvi put nakon 10g dao pozitivnu ocjenu rejtinga?
pa što je u ljudskom životu 10 g??
zašto me ovaj današnji volumen od 9,7 milkn kao posljedica njhove apstinencije,samokontrole zabavlja,nasmijava,veseli?:-))
p.s.
očekujem da će uskoro doći dan kada ću to otkrit
živi bili…i
nek se nađe,da ovjekovječimo ovaj dan kada je vijest koju smo čekali 10 godina nagrađena sa padom u kombinaciji sa ispodprosječnim volumenom,nema interesa za dionice.
žalosno ili smiješno?
kako si tko izabere..
a možda je to već u ožujku strah od “sell in may”?
kako ono ide? zeko i potočić,potočić u potoke,potoci u rijeke,rijeke u mora mora u oceane…
ako ne griješim…
živi bili…
migra, kakve ti gluposti pišeš …
Očigledno te nagriza nervoza.
Strpljenja kompa.
migra, kakve ti gluposti pišeš …
Očigledno te nagriza nervoza.
Strpljenja kompa.
po mojim “glupostima” si mogao biti ako ne sretniji,zdraviji tada sigurno bogatiji.
nemam problema sa nervozom niti stprljenjem a to sam i dokazao i naplatio od 2010 u zadnjem ciklusu ali i u onom od 2004 kad me već potežeš…
čestitam ti ako si i ti,možda bi ti bilo mudrije da me ignoriraš da ti ne šteti.
evo i ja ću tebe može?
umjesto paušalnog ocjenjivanja tuđeg pisanja probaj se na nešto konkretno referirati inače ispadaš….
Ma samo ti mene ignoriraj, nemam ja ništa protiv.
Ali na temi HMST još uvijek nisi dao odgovor na pitanje zašto ta turistička dionica ne raste, koji je to nepremostiv problem koji koči privatizaciju?!
Ili misliš da je za rast dionica od presudne važnosti kreditni rejting države?
A fondovi glume nezainteresiranost kažeš. Znači fondovi su glumci ?
A ja mislio da je za dionicu nekog dioničkog društva važnije kako to društvo posluje, kakvi su mu prihodi, kakvu dobit ima, koja mu je perspektiva. … kad ono najvažniji je sentiment, kreditni rejting i izlazak iz procedure prekomjernog deficita.
Ili svi očekujete da će Grobex svakodnevno rasti po stopi od 1% na volumenu od 100 milja dnevno jer nam je BDP pokazao znakove života, a Mudis dao ocjenu “stabilno smeće”?
Ali na temi HMST još uvijek nisi dao odgovor na pitanje zašto ta turistička dionica ne raste, koji je to nepremostiv problem koji koči privatizaciju?!
A ja mislio da je za dionicu nekog dioničkog društva važnije kako to društvo posluje, kakvi su mu prihodi, kakvu dobit ima, koja mu je perspektiva. … kad ono najvažniji je sentiment, kreditni rejting i izlazak iz procedure prekomjernog deficita.
Ili svi očekujete da će Grobex svakodnevno rasti po stopi od 1% na volumenu od 100 milja dnevno jer nam je BDP pokazao znakove života, a Mudis dao ocjenu "stabilno smeće"?
Nema potrebe za takvim tonom. Migra doista piše originalno, afirmativno i nikada ne napada. Jubito, ako Vjeko ne premjesti ja ću ti odgovoriti na tvoje pitanjje za HMST. Postoji formalno sadržajni pravno financijski razlog,a vezan je za hipoteku 3 – če osobe
Znači HMST su hipotekarni dužnik za značajan iznos… ….itd. Dalje malo sam istraži.😯😄. Pozdrav obojici i držim sretne fige u daljnjem ulaganju.
Jubito
Čini mi se da nisi uskočio u vlak i da si propustio dvogodišnji rast. Još ti nije kasno kupiti.
Ili svi očekujete da će Grobex svakodnevno rasti po stopi od 1% na volumenu od 100 milja dnevno jer nam je BDP pokazao znakove života, a Mudis dao ocjenu "stabilno smeće"?
za hmst postoji hmst tema i tamo ne nedostaje mojih komentara iz kojih se mogu isčitati sva moja razmišljanja i stavovi i jasno su artikulirani,baš kao i na svim drugim temama.
stječem dojam da je to ono što mi ne možeš “oprostiti”
znam,znam već sam se odavno uvjerio za što na brdovitom balkanu nema oprosta.
nije da me veseli ali živim time.
s obzirom da mi je avg hmst ulaz <250 nemam problema sa čekanjem,uostalom očekujem da se ministar primi posla za koji je i izmišljeno za njega ministarstvo a on nikoko pa nikako.
da sam ja ministar bilo bi riješeno.-)
optimističan sam jer držim da se to mora rješavati,uskoro ćemo znati bitno više pa...
kako bi ti rekao bez nervoze i "Strpljenja kompa"
a po tebi za rast dionica nije presudan kreditni rejting države?
i druge su stvari važne ali sa dizanjem rejtinga će doći strani fondovi,očekujem da će svima vama koji i dalje čamite u cashu čekajući Godota izmamiti još više suza žući jala,tako da će se potoci pretvarati u rijeke,mora,oceane.
bilo bi mudro razmotriti mogućnost odustajanja od za zdravlje i novčanik štetne strategije
svakome po vlastitom izboru
držim vrlo izglednim scenarijem da će obzirom na "vruću" zimu ove godine ljeto biti "pakleno"
u srpnju se očekuju 2 vrlo pozitivne vijesti a do tada je cijeli kvartal tako da neće biti kvalitetnog izgovora za "nije bilo vremena,prilike"
baš kako ga nema niti u zadnja 3Q jer je sve "nacrtano" na temi oporavak burze bilo min 6 mj. ranije.
kako su prošli oni koji to nisu po svom izboru htjeli uvažiti znamo ,osttaje da vidimo kako će proći oni koji neće uvažiti ono što se danas zna.
ostvareni oportunitetni gubitak je vrijedan mokrih snova,noćnog roštiljanja i znojenja,"nervoze",po meni to se nebi dogodilo
ali tko sam ja da....
od jučer obveznice po 3,2% kamati,mudrom,pametnom,imalo hrabro,mrvicu strpljivom trebalo bi biti dovoljno za odluku o preuzimanju vrlo povoljnog omjera pot, rizik-pot. dobit.
neka odvažni odnesu a neodvažni neka gledaju i uče,crnjače....
biti će još prilika u životu,avg svakih 10-tak g jedna.
osobno sam iskoristio prošlu + koristim i ovu,tako sam si izabrao
repectiram svačiji izbor pa i tvoj ma kakav on bio.
želim ti uspjeh i sreću u investiranju,NEinvestiranju ili čemu već.
Ovo je ZADNJI, ali ZADNJI vlak za ukrcaj po koliko toliko povoljnim cijenama. Nakon ljeta više nema oprosta. Tad će biti veće. U skladu s novim fundamentima, ali čak i više od toga.
Trend i tajming… I sentiment. Ne podcjenjivati.
ovo bi Lale kupio barem za 2% boda više, a Linić ne bi ni računao ispod 6%
@mllr ma nemoj?
5.3.2015 (pred 2 godine) “Hrvatska je u srijedu izdala 1,5 milijardi eura novih 10-godišnjih obveznica, čiji kupon nosi kamatu od 3 posto, a prinos je 3,25 posto.”
Migra, ispričavam se na tonu.
@Lojtra
Ja sam 100% u dionicama već više godina, kupovao sam i dokupljivao kada su svi bili u crnini, trenutno mi je prinos toliki da ni sam ne verujem onom što piše na gledalici i još sam dokupio prije desetak dana.
Ali očekivati da će svaki dan rasti u nedogled je ipak malo pretjerano.
Hoću reći, budite malom objektivniji u komentarima i očekivanjima, pogotovo vi koji ste godinama na forumu.