kolega zašto to ne kažete onima koji uspoređuju index danas i prije 6 mjeseci kada ste preuzeli reprezentaciju? ili možda ne smijem postavljati škakljiva pitanja?
[/quote]
I šta da ja vama sad odgovorim?! 😉
[/quote]
zm1, "tko ne uči iz prošlosti osuđen je ponoviti ju"… Tako da…. Bolje je bilo pitati kolegu da kaže kakve su bile valuacije vani i kod nas i da ih usporedi s današnijim..
[/quote]
Evo discover, pitanje za vas ?
burza više forsira VIRO iako po mome na ovim cijenama je bolja kupovina IPKK.
VIRO-bvps-292,45-pb-1,54,kap.i rezerve405,zadržana dobit155
IPKK-bvps-331,pb-0,49,kap.i rezerve456,zadžana dobit311
po tome ipkk treba utrostručiti cijenu da bi bio na istom nivou.možda griješim?
izvor moje dionice
Viro mora biti malo skuplji zbog vecih kapaciteta posljedicno vecih prihoda i dobiti ali sa svim ostalim parametrima podjednakima, razlika u valuaciji cijene ne moze nikako bit 3:1 u korist vira, razlika moze bit 30-40%, a to vam je tako kad nam je trziste neefikasno ali doc ce to na svoje. Iman IPKK neman VIRO jednostavno pri ovakvoj razlici kad kupujes skoro isto onda bolje kupit ono sta je jeftinije i to poprilicno, pogotovo jos kad uporedjujemo proizvodnju tj zalihe IPKK je tu napravio zadnjih godina velik pomak za razliku od Vira
nešto nam se crobex danas crveni, vidjet ćemo je li to samo prolazno ili okretanje trenda
Nije točno da se sve crveni.
Vrlo kvalitetne A dionice (Atlantic, AD Plastik, Adris) se lijepo zelene.
Na Valamaru je korekcija podržana viješću da će država prodavati 150 tisuća komada
pa bi svi nešto ušićarili i to je normalno. Uobičajene fluktuacije cijena.
Veća oscilacija jedino Arenaturist. Telekomi u plusu.
Evo discover, pitanje za vas ?
Zadržat ću odgovore za sebe, kolega migra me uspio nagovoriti da kapitaliziram svoje “znanje”…
Svatko nek zna za sebe i svatko nek svoje obrazovanje plati i ja sam ga prilično skupo platio
pozdrav svima i tko zadnji magarac!
nešto nam se crobex danas crveni, vidjet ćemo je li to samo prolazno ili okretanje trenda
pri volmenu 15 mil kn do 12h držim da je sve jasno.
fondovi su jedva dočekali da malo isprazne novčanike a da ne moraju sa aska skidati.
nakon višemjesečnog prevladavajućeg trenda je vjerojatno za njih i dobrodošla promjena.
s obzirom na malu izglednost imalo veće korekcije i ove mikro su dobro došle.
bolje išta nego ništa
poklonjenom konju se ne gleda u zube
nastavite niz…
možda i griješim,nebi bilo…
p.s.
bilo je dosta sličnih primjera zadnjih mjeseci pa je znalo često završiti ipak u plusu na kraju pa…
Zadržat ću odgovore za sebe, kolega migra me uspio nagovoriti da kapitaliziram svoje “znanje”;…
[/quote]
da,pozivao sam vas naplatite znanje.svačiji negativan rezultat ako je negativan je posljedica nekih grešaka tako da znanje i greške mogu dati negativan rezultat.
moj je daleko od negativnog,iznimno sam zadovoljan iako uvijek može bolje.
vidim i temelje za to u ovim kako mi se čini a i dokazuje zadnjih godinu dana u bogom danim vremenima kakvih nema puno u životu.
ako znanje imate a čini mi se da imate,a greške su bile prevelike tada možda niste imali sreće.
nije to razlog za odustati ako se mene pita,mudrije je strpljivošću naplatiti jer nesreća nikome ne traje vječno ako je nesreća.
vidim ispred nas potencijalne ali i izgledne vrlo jake pozitivne okidače koji bi trebali strpljivima dodatno obogatiti riznice.
svojim odbijanjem u participiranju u tom izglednom scenariju napravili ste nama koji želimo participirati uslugu.
svako dobro kolega od svih nas pa i od mene.
LIDER
Zagrebačka burza
ULETI, ZRADI, BJEŽI!
Iako je pravo vrijeme za povratak na burzu bilo 2009., još nije kasno da se višak novca uloži u dionice. Ali, oprez – kad čujete da kumice na placu, blagajnice u dućanu ili frizerke u salonu razgovaraju o dionicama i da je to super, vrijeme je za prodaju i napuštanje tržišta. A to bi se moglo dogoditi i za godinu dana..
Tin Bašić
pri volmenu 15 mil kn do 12h držim da je sve jasno.
fondovi su jedva dočekali da malo isprazne novčanike a da ne moraju sa aska skidati.
nakon višemjesečnog prevladavajućeg trenda je vjerojatno za njih i dobrodošla promjena.
s obzirom na malu izglednost imalo veće korekcije i ove mikro su dobro došle.
bolje išta nego ništa
poklonjenom konju se ne gleda u zube
nastavite niz…
možda i griješim,nebi bilo…
p.s.
bilo je dosta sličnih primjera zadnjih mjeseci pa je znalo često završiti ipak u plusu na kraju pa…
[/quote]
slabo to crvenilo kad se tako lako pretvori u zelenilo
neka,neka bolje da je tako
nećemo previše da ne ureknemo
win-win za sve čak i za one koji su vani i za njih win
prikupljaju dragocjeno iskustvo za neke buduće situacije.
isprobavanje na vl koži
neprocjenjivo
Tako je. Mozda za godinu, a mozda ipak za dvije do tri. Ne mora nuzno biti kolaps, ali zesce prizemljenje sigurno.
LIDER
Zagrebačka burza
ULETI, ZRADI, BJEŽI!
Iako je pravo vrijeme za povratak na burzu bilo 2009., još nije kasno da se višak novca uloži u dionice. Ali, oprez – kad čujete da kumice na placu, blagajnice u dućanu ili frizerke u salonu razgovaraju o dionicama i da je to super, vrijeme je za prodaju i napuštanje tržišta. A to bi se moglo dogoditi i za godinu dana..
Tin Bašić