Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.seebiz.eu/premija-rizika-za-hrvatsku-najniza-od-travnja-2010/ar-151082/

Premija rizika za Hrvatsku najniža od travnja 2010.

Ponavljam: živimo u zanimljivim vremenima, a ako je za povući neke paralele s prošlosti (što nije potpuno korektno jer su sada firme uglavnom bolje, iskusnije, prošle sito i rešeto) ovo što sada imamo se može linearno vući još ove godine do 2700-3000, a onda kad rast ubrza na 4.5-5.0% slijedi parabolika.
Kao što kaže kolega migra: bit će suza i jala u potocima, rijekama, oceanima, zbog propuštenih prilika, ali i izgubljenih novaca. Tko zadnji magarac.

Vani su odavno bili prošli ATH iz 2007. a crobi je još na manje od 50% ATH,, tako da one koji prodaju unatrag zadnje godine da bi kapitalizirali !?!?!!? ovaj mali rast stvarno ne razumjem, al sto ljudi sto čudi,, sad je pitanje samo koja će dionica u sljedećem razdoblju više narasti, ove koji su već rasle ili ove koje su još zabijene

Na svim dionicama u svome portfelju primjećujem drhtavo pomicanje prema gore DUŠA LIPARSKIH.
Nada i želja da se kupi jeftinije je izgleda mnogo jača od razuma, od shvaćanja činjenice da će onaj tko kupi prije, a ne malo jeftinije, biti taj koji će netom kasnije prodavati skuplje. To je željezni zakon bull marketa.
I zato cijenim nekoliko forumaša koji bez kompleksa oderu po asku ko Maksim po diviziji.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

@bugs
a jesu li i vani 2007. imali sulude valuacije kao i na zse?

slijedi nam precesija

discover , ajde vi lijepo istražujte šta je bilo 2007 i ko je imao kakve valuacije , a mi će mo se bavit budućnošću i uživati u ovom lijepom rastu ! 😉

burza više forsira VIRO iako po mome na ovim cijenama je bolja kupovina IPKK.
VIRO-bvps-292,45-pb-1,54,kap.i rezerve405,zadržana dobit155
IPKK-bvps-331,pb-0,49,kap.i rezerve456,zadžana dobit311
po tome ipkk treba utrostručiti cijenu da bi bio na istom nivou.možda griješim?
izvor moje dionice

discover , ajde vi lijepo istražujte šta je bilo 2007 i ko je imao kakve valuacije , a mi će mo se bavit budućnošću i uživati u ovom lijepom rastu ! 😉

kolega zašto to ne kažete onima koji uspoređuju index danas i prije 6 mjeseci kada ste preuzeli reprezentaciju? ili možda ne smijem postavljati škakljiva pitanja?

slijedi nam precesija

kolega zašto to ne kažete onima koji uspoređuju index danas i prije 6 mjeseci kada ste preuzeli reprezentaciju? ili možda ne smijem postavljati škakljiva pitanja?
[/quote]

2007?.sve je bilo precijenjeno
ali i sada idemo prema tome
Nakon dugo vremena imam nešto više keša jer me pomelo na ASKu ode KOEI, VIRO, dio ADPL.
I gdje sada sa njime.Jedino ostaje ono što nitko neće:VDKT,BELJE,VPIK i posreban režim.
Sve mi izgleda skupo,a izgledno je da će biti i skuplje.
Da ali ta moja briga, 10% portfelja u kešu i nije neka velika briga.Kako je onima koji su i dalje u kešu
100% ili su tek odnedavno počeli ulaziti.
Imam dojam da se novac prelijeva na burzu i da se počelo kupovati u strahu da će nam neka šansa
pobjeći.
Mićem naloge na prodaji,malo dalje da me brzo ne pometu.Keš mi nije interesantan jer mi izgleda da ćemo proključati.
Med i mlijeko teče,a tek najbolje slijedi.Kako je fondovsko smeće već dosta napucano,višak novca će se po zakonu spojenih posuda preliti i na nelikvidna izdanja,a tada to skokovito raste.To čekam,ali
sve izglednije je da ću i dočekati. .

Ministar u Dnevniku maloprije kaže da drugi krug i druga faza privatizacija ide do kraja drugog kvartala.. Ipak će se pokrenut nešto, sve je to dobro za tržište kapitala.. Nadam se natječajima sve više firmi..

[/quote]

I šta da ja vama sad odgovorim?! 😉

[/quote]

I šta da ja vama sad odgovorim?! 😉
[/quote]

zm1, “tko ne uči iz prošlosti osuđen je ponoviti ju”… Tako da…. Bolje je bilo pitati kolegu da kaže kakve su bile valuacije vani i kod nas i da ih usporedi s današnijim..

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

lopina
Bit ce skuplje, da, ali na koji nacin?
Na nacin da cemo kroz dvije i pol godine imati kumulativan rast gdp-a od oko 10%, sto povecava profite firmi za od 30-100%, ovisno o sektoru, ali medijano moze se uzeti faktor 1.4 do 1.5 za isti P/E. Na to napucati jod toliko po osnovi slijevanja novca i eto ti Crobi od 4500. Za vise treba vise vremena i veci rast gdp-a. Zivi bili…

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

New Report

Close