najbolji i najsigurniji rast je dvije stepenice gore jedna dolje i opet tako
prebrz rast odgovara samo špekulantima da mogu naivčine pelješiti
zato predlažem da na ovim razinama ne prodaj a neka lagano ide gore, neka se i drugi ulagači, prvenstveno novi i ulože, da ojača burza, povećaju se prometi, aktiviraju se i dionice koje nisu odradie svoje
tada će nam svima biti bolje, ja tome navijam da u ovome uživa čim veći broj igrača-građana, tada će mi i ovi dosadašnji prinosibiti draži.
Kako se povijest ponavlja pa to nisu istine. Ovdje i ovi koji su u dionicama i najavljuju eksploziju će na kraju ponoviti Newtona i pogubiti pare skupa s onima koji sada nisu u dionicama… Nažalost, al eto… Ko ne uči iz prošlosti osuđen je da ju ponovi…
Jednostavno ce se dogoditi mali rast, većina ovdje ljudi će misliti "to je to", mi smo pametni, znamo mi pa će izaći i gledati kako burza raste… I onda će vidit da drugi zarađuju dok oni gledaju, ući i zarađivati ponovo. I onda pljooooos…. Jbga… Tako to ide… Izvućiće se samo oni koji znaju da "ne znaju" i ulažu na temelju vrijednosti koje doduše ne mogu točno izračunati, ali mogu otprilike. A svi ovi koji gledaju trgovanje i kako "kumice na placu pričaju o dionicama" osuđeni su skupa s kumicama ponoviti prošlost…
E, da…baš će se tako dogoditi…a ti ćeš biti među onima koji će se izvući jer ćeš ili biti u cashu ili u RIVP-u…
Necu, dragi. Biti cu u dobro dverzificiranom portfelju i pretrpiti odredeni gubitak. Sve su to normalni ciklusi koje se ne moze predviditi al ih se moze prebroditi sa CIM MANJE STETE.
Tek smo se odlijepili od dna….ovo je tek početak jednog podužeg perioda rasta burze (vjerujem da rastemo idućih nekoliko godina)…rekao bih da smo sad kao kad smo bili 2003-2004 godine…
Kolega, ja nisam tako optimističan – rekao bih da je trenutno stanje kao 2006. godine
Jedino važno je da se na burzu vrati povjerenje i likvidnost.
Mali trejdali su ionako pogubili skoro sve .
Nisam Nostradamus niti to želim biti ali sam uvjeren da ćemo ove godine pa i slijedeći rasti i više nego oni najoptimisticniji očekuju.
Rast svakako neće biti expolozivan…Ali da će biti konstantan i umjeren to svakako očekujem.
Svatko ima svoje favorite i neka se drži toga.
Meni je u redu ako netko nema vjeru u građevinu pa ulaze u turizam…Ili brodare ili sta ti ja znam.
Svatko neka svoju lovu stavi tamo di smatra da će biti oplodjena.
Poanta je da neće svi zaraditi..
Zaraditi će samo strpljivi ….Sretni i disciplinirani sa onim u što vjeruju da valja..
Ostali će biti namagarcio kao i uvjek
Ne kužim zašto zbrajati promet dionica i obveznica? To je kao da zbrajaš kruške i jabuke.
Koji je smisao toga?
zato što se odvija u istoj “trgovini”. kao npr. u konzumu PROMET je skupna cifra, a dijeli se na prehrambeni i neprehrambeni asortiman. pa dalje hrana, piće, odjeća i obuća, kozmetika,…..
Ne kužim zašto zbrajati promet dionica i obveznica? To je kao da zbrajaš kruške i jabuke.
Koji je smisao toga?
Tocno. Kao da na standu s vocem zbrajas promet od prodaje krusaka i jabuka. Smisao je da prikazes ukupan promet.
Ova godina će se razlikovati od prehodnih zbog toga sta će rasti sektori koji imaju rezultate a zna se koji su,ostali mogu malo po inerciji ali nista znacajno,
spalato@
držim baš obrnto jer su takvi rasli prošlih godina značajno više,neki su i blizu svojih ATH.
posljedično veći potencijal rasta leži o onim dugogodišnje značajno podcijenjenim koje je nelikvidnost odvukla još više na dno u izljevima “emocija”.
ima već nekih dokaza u 2017 na dokaze iz 2016,ako ne griješim uskoro ćemo moći reći “hop”.
međusektorska arbitraža je započela.
u paketu osim izgledno većih prinosa idu i veći rizici.
dali baš tako veliki da bi opravdavali trenutne cijene
i dali su upravo to najbolje prilike za 2017?
živi bili..
p.s.
opći sentiment će bitno izglednije svima osim ljubiteljima cash-a,oročenja donjeti
priličnu količinu radosti,veselja….
sjetva je na jesen a žetva u lipnju rekli bi naši stari pa da vidimo…..
zaboravio sam nadodati da naši stari i još kažu da postoji i ranoproljetno sijanje za one koji nisu stigli na jesen,da nije to kao jesensko ali da je puno bolje nego nikakvo i da nije mudro pametno u životu propuštati žetve.+ da su oni koji ipak jesu propuštali nakon toga bili,mudriji,pametniji i nakon toga bolje u budućnosti planirali…
zaboravio sam nadodati da naši stari i još kažu da postoji i ranoproljetno sijanje za one koji nisu stigli na jesen,da nije to kao jesensko ali da je puno bolje nego nikakvo i da nije mudro pametno u životu propuštati žetve.+ da su oni koji ipak jesu propuštali nakon toga bili,mudriji,pametniji i nakon toga bolje u budućnosti planirali…
koja su ovo lupetanja, strašno….
zar doista 10 minuta nema niti jedne transakcije na ZSE?? koma….