Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

draga miami
nisam ništa predlagao niti sugerirao nikome, sačuvaj bože, već sam pitao da li si išta kupila.

što se tiče preslagivanja, ono je izvršeno u zadnjem kvartalu prošle g kad je bilo izvjesno da dolazi porez na kap dobit. ove g izvršio samo dvije kupnje koje mi neće trebati +3 g.

a propos, tko se zahe.ao, samo da ti skrenem pozornost na papiriće o kojima si i sama pisala.
npr ZABA je unatrag godinu-godinu i pol poraslacca 25% + izdašna divka (mislim da sam ti i napisao da ide prema 60 kn, dok si se ti čudila što je probila 40),
zatim PODR narasla +20% sa divkom 7 kn,
posebno ti hvala što si mi skrenula pozornost na MDKA. nakon razgovora sa jednim vlasnikom ljekarni (koji je doduše rekao više-manje sve isto kao i ti), odlučio je kupiti. cijena +30% +krasna divkica.
ima tu još prilično LIKVIDNIH (ne pričamo o turistima koji su sada svijet za sebe) i “sigurnih” dionica gdje se dalo lijepo zaraditi bez nekog rizika. tako da….

eto toliko kad me već prozvala i lp.

draga miami
nisam ništa predlagao niti sugerirao nikome, sačuvaj bože, već sam pitao da li si išta kupila.

što se tiče preslagivanja, ono je izvršeno u zadnjem kvartalu prošle g kad je bilo izvjesno da dolazi porez na kap dobit. ove g izvršio samo dvije kupnje koje mi neće trebati +3 g.

a propos, tko se zahe.ao, samo da ti skrenem pozornost na papiriće o kojima si i sama pisala.
npr ZABA je unatrag godinu-godinu i pol poraslacca 25% + izdašna divka (mislim da sam ti i napisao da ide prema 60 kn, dok si se ti čudila što je probila 40),
zatim PODR narasla +20% sa divkom 7 kn,
posebno ti hvala što si mi skrenula pozornost na MDKA. nakon razgovora sa jednim vlasnikom ljekarni (koji je doduše rekao više-manje sve isto kao i ti), odlučio je kupiti. cijena +30% +krasna divkica.
ima tu još prilično LIKVIDNIH (ne pričamo o turistima koji su sada svijet za sebe) i "sigurnih" dionica gdje se dalo lijepo zaraditi bez nekog rizika. tako da….

eto toliko kad me već prozvala i lp.

jesi računao možda koliki ti je plus ove godine?

使用を信頼し、あなた自身の能力の

jesam, prije nekih desetak dana. tada je bio sa divkama na razini moje godišnje netto plače, što mi je i cilj već nekoliko g. inače, govorimo samo o dioničkom portfelju. puno bitniji i važniji pokazatelj mi je cijena ulaza i izlaza (ponekad i nekoliko godina, ponekad i još + nekoliko g), te apsolutna vrijednodnost prinosa. na postotke gotovo i ne obračam pozornost.

Raspoloženje investitora , u koje i ja spadam…popravit će se LIKVIDNOŠĆU same drŽave.

Kad država ubaci novac – U OPTICAJ, moći ćemo TAMAN kupiti ove NAPUHANE dionice..koje
će ubrzo nakon toga pasti- politikom razdiobe poreznih opterećenja.

Nemam se gdje pojadati- pa ću ovdje.

Ovdje , kod nas / sjeverozapadni dio Rep.Hrvatske / trenutno TRAJU ZDRAVSTVENI INSPEKCIJSKI PREGLEDI….od strane MINISTARSTVA ZDRAVLJA , a provode se u ambulantama, poliklinikama,
i ljekarnama-…. /
Ogorčena sam….. Sad, kad je došao HDZ na vlast……počinje ponovno maltretiranje..?
Što nisu počeli od SPLITA ?

6,5 sati inspektorica / inače , vrlo razumna , poštena i korektna osoba / u malom prostoru
cca veličine 100 i više kvadrata, pregledavala je SVE. …Svaku ladicu, svaki dokument, svaku odluku,….
ugovor, zapisnike, ormare, frižidere, literaturu….itd,itd…U petak , nakon 17.00 sati , bila sam u stanju
velikog stresa, misleći da sam jedina…
Jučer…na obiteljskom slavlju, od brata supruga…zubarka…ista situacija…..platila je simboličnu kaznu
od 3000 kuna za naljepnicu na ulaznim vratima ordinacije, za partnarstvo za 2016.g. koju nije imala, jer
ima je ugovor produžen..ali nisu dobili naljepnice za 2016..
Mi smo bili na redu nakon čuvene poliklinike MEDICOL…. I tako redom….većina njih ?
Jesmo li jedini u državi u ODMAZDI HDZ-a ? …..

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

nastavak…

Nakon takvog diskriminiranja , uslijed političke angažiranosti , ovdje na forumu….jesmo li spremni
podržati doista ovu državu….?

Ne. Dogovorili smo se za kupnju nekretnine i preseljenje u skorijoj budućnosti. MOžda ipak jedna
mala odstupnica …može donijeti mir.

Pred osnovnom školom, čekajući ..prijateljica moje kćeri , objasnila mi je ZAŠTO UČI NJEMAČKI JEZIK?
…Selimo se… Moj tata radi u Njemačkoj..pa idemo k njemu…i mama i ja i sestra….

Vi , ovdje u želji velike profesionalnosti …naslovima – potpuno zanemarujete stvarno socijalno , i ekonomsko stanje u državi, fokusirajući se na rezultate nekolicine uspješnih poduzetnika….
ingnorirajući zbivanja , promjene i sve transformacije uzrokovane političkim previranjima….

Koga briga za vrijednost udjela u Podravci…Pišite o njihovim plaćama, broju zaposlenih, inovacijama
u radu, podzemlju oko preuzimanja i sl….
Napišite , šo je Todorić uvezo uz Srbije, gdje je to preprodao, tko su mu partneri…i ostalo..
Zašto banke dižu svoje udjele , a imaju lošije rezultate zbog švicarca..?
Što se krije iza Gama, Delta i ostalih dioničkih društava..?
Zašto raste dionica Viadukta, a prihodi manji od Dalekovoda?
Po čemu je Pevec zaslužio podizanje udjela, a dužan je ko Grčka..?
Kakve veze imaju dva -tri posla DDJH -a ….s astronomskim podizanjem cijene..? i td..
Zašto raste Adris, a novac stoji na računu i ništa se nije ulagalo do sada..od prodaje Batu.?
Po kojoj je logici narasla cijena ht-a …pada im prihod…ljudi dobivaju otkaze…smanjuje se cijena
rominga..? Poslovi se raspršuju konkurenciji..? Tko je napucao Tehniku?
Gdje je dobit Agrokorovih perjanica…iz čega će platiti kredite koji mu uskoro dospjevaju na naplatu?
i tako redom..

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

@miami
Tako mozes u nedogled, al ne samo za malu RH. Nego za sve drzave svijeta!, optimizma nam treba, i to sada, upravo sada, jer nas ceka jos 2-3 dobre godine, a onda ce se rasprsnuti najveci balon ikada onaj u obveznicama!

Trebamo biti spremni na to, i uhvatiti sada sta se da uhvatiti.

Nakon takvog diskriminiranja , uslijed političke angažiranosti , ovdje na forumu….jesmo li spremni
podržati doista ovu državu….?

Ma koga briga šta vi ovdje ” politički angažirano” l.prdate , pa vas zbog toga diskriminiraju ako je to uopće istina ! A vidim da vas jako žulja rast nekih vrijednosnica ! Možda vaše stagniraju ?

Zanimljiv članak:
Vaš link …

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Što je tu zanimljivo, Novi list prednjači a ostale tiskovine ga slijede u pesimizmu i lažima.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Što je tu zanimljivo, Novi list prednjači a ostale tiskovine ga slijede u pesimizmu i lažima.

Ne znam što je tu pesimistično?
Upravo suprotno!
Ili se ubrajaš u bankare i bogate?

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Nisam detaljno čitao jer sam vidio da se spominje i neoliberalni kapitalizam… ovo malo što sam bacio oko zvuči kao oni klipovi na jutjubu o tome što bi bilo kad bi Sunce prestalo sjati na 5 dana ili tomu slično… ki bi da bi rekel bi Francek.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

****Svečano objavljujem da sam, nakon dugo dugo vremena, sa cjelokupnim svojim portfeljem (kao cjelinom) prešao u pozitivu.***

🙂 🙂 🙂

Dakako, neke dionice su mi još u minusu (BLJE, LKRI i DLKV), ali s obzirom na odrađeno na ATPL, PTKM i THNK u globalu je +.
Lijepo je to vidjeti na HITInoj gledalici.

Kako očekujem da će mi BLJE, LKRI i DLKV tek dati svoj doprinos, ne žalim što sam proteklo vrijeme s grčem gledao kako moji frendovi bezbrižno beru kamatu u banci.
Njima kamada pada, a vjerujem da će meni dobit rasti.

Želja mi je da nam rast bude stabilan i postojan.
Zaslužili smo.

Live long and prosper!

La vita e bella!

New Report

Close