ovo sve više liči na onu: "daj što daš-jeftino dam samo da prodam"…na žalost obistinilo se ono što smo pretpostavljali-fondovi trguju s par njima zanimljivih dionica, a sve ostalo tone jer tko je mislio kupovati, taj je to odradio krajem godine tj. bez plaćanja poreza od 01.01. kod prodaje tih dionica i sad kupaca gotovo ni nema…. sad nam je jedina slamka spasa da orešković ukine ili odgodi na bar 2-3 godine porez na kapitalnu dobit inače ZSE može staviti ključ u bravu…
[/quote]
pa ne bih bas rekao da nema kupaca..Zadnjih dana se bilježi pojačan promet. One dionice koje se prodaju imaju i svoje kupce. Očito ih ima dosta spremnih kupovati po nižim cijenama.
Volatilnost tržišta je jedna normalna i zdrava pojava, i iz tog razloga ne treba širiti paniku zbog pada 5-10-15 %.
Ljudi moji kako god bilo i kojem god smijeru crobi nastavi ja sam danas krenuo s kupnjom i to gotovo redom….
Možda na koncu bude nešto i za porez ako ga ne ukinu……
Upalo je ADRISA, ATLNA, ARENE, BELJA, BADELA, INE, MAIS, PRFC, PODR, SLRS…………a tek sam krenuo….
Za informaciju tko radi s platforme AGRAMA I HITE, na kraju godine dobit će sve što je potrebno za prijavu poreza – PROGRAMSKI.
lp
Korekcija se počela najviše osjećati (kako sam i predviđao u prijašnjim postovima) u turističkom portfelju:
CROBEXturist: -2,54% (18.01.2016)
Ljudi moji kako god bilo i kojem god smijeru crobi nastavi ja sam danas krenuo s kupnjom i to gotovo redom….
Možda na koncu bude nešto i za porez ako ga ne ukinu……
pametno…pusti ove drukere koji šire pesimizam.
Pokazatelji su dobri, i to je bitno, a volatilnost tržišta je normalna pojava.
Ne treba zabrinjavati ovaj sitan pad..
Korekcija se počela najviše osjećati (kako sam i predviđao u prijašnjim postovima) u turističkom portfelju:
CROBEXturist: -2,54% (18.01.2016)
U krivu si. Kao prvo, od početka godine ima više dana kada je CROBEX pao više ili rastao manje od CROBEXturista-a nego obrnuto. Kao drugo, od početka godine je CROBEX pao 6,7%, dok je CROBEXturist pao 5,14%. Ne samo da su turisti pali manje, nego je od svih sektorskih indeksa turistički pao najmanje. Evo stanje od početka godine do danas (18.1.2016.):
CROBEX -6,7%
CROBEXturist -5,14%
CROBEXindustrija -6,15%
CROBEXkonstrukt -9,27%
CROBEXnutris -6,47%
CROBEXtransport -11.31%
Upalo je ADRISA, ATLNA, ARENE, BELJA, BADELA, INE, MAIS, PRFC, PODR, SLRS…………a tek sam krenuo….
Za informaciju tko radi s platforme AGRAMA I HITE, na kraju godine dobit će sve što je potrebno za prijavu poreza – PROGRAMSKI.
lp
Super što su brokerske kuće izašle u susret klijentima kako bi im olakšalo “papirologiju”.
A što se tiče vaših dionica ja ću pričekati još koji dan jer paničari ruše svakodnevno.
Grafikon dana: Dvije Hrvatske?
http://www.banka.hr/komentari-i-analize/stednja-cini-57-financijske-imovine-gradjana
U ova dva grafikona, odnosno navikama stanovništva kao naslijeđa socijalizma itd. nalazi se cjeloviti odgovor zašto je Crobex na 1500 bodova, a ne na novom ATH od recimo 7000 bodova, kao što je npr. bio Dow Jones i svi relevantni svjetski indeksi.
Npr. Amerikanci imaju najveći dio sve imovine u dionicama, penzionim 401k fondovima koji pak ulažu u gotovo samo i isključivo u dionice i razne financijske derivate.
Kod nas: sve u čarapu. I to je to. Odnosno u banku, što je zapravo ništa drugo nego elektronska čarapa koja nosi 1.5% kamata. Ne možeš očekivati razvoj zemlje ako je većina likvidnog kapitala zarabljena u pasivnoj štednji, a onda se plasira preko kredita kojima banke deru one koji buži trebali nešto zaraditi.
To ne ide tako. Kapital mora biti rizičan i dostupan preko burze.
Prvi zadaci novog mandatara da se preko burze pomogne rast ekonomije moraju biti:
– ukidanje ovog kretenskog poreza
– još jači porez na kamate od štednje i prinosa od obveznica radi preusmjerenja novca na burzu
– porezne olakšice za kompanije koje skupljaju kapital za razvoj emisijom dionica, odnosno preko IPO-a
– privatizacija svih državnih udjela u nestrateškim firmama, i to brza
– jača pravna zaštita ulagača, kako malih tako i velikih
– aktivnija politika mirovinskih fondova, odnosno smanjenje dozvoljenog udjela državnih obveznica
Bez ovoga NAPROSTO NEMA RAZVOJA zemlje, već samo propadanje u kaljužu recesije i dužničkog ropstva.
Tko se ne slaže neka kaže što ima za reći.
Gdje su sada lokalni dušebrižnici??
Sad je Kina gore 3%, cijela Europa preko 2% odmah na otvaranju… to baš i ne pišu. No čim padne, eto odmah lokalnih dušebrižnika.
Gledajte, ne mora značiti da je ovo prekid bear marketa. Pa i 2008 su padale pa su neki dan znale porasti i po 8%. Na kraju je završilo na -50. Kina je imala rezultate kakve je imala, pa je to umirilo tržišta. Bar trenutno. Sljedeći petak je izvješće o rastu američkog BDP-a za 4Q. Morgan Stanley očekuje rast od samo 0,1%. To bi moglo opet pogoditi tržišta. Raspon je od 0,1 do 1,7. Treba pričekati. Ali i jedni i drugi ste kao mala djeca +3, -2,4, +1,8, -6,9. Ako misliš da je stanje dobro kupuj, ako misliš da je loše prodaj. Vrlo jednostavno. U americi neće biti podaci namješteni kao u Kini
Grafikon dana: Dvije Hrvatske?
http://www.banka.hr/komentari-i-analize/stednja-cini-57-financijske-imovine-gradjana
U ova dva grafikona, odnosno navikama stanovništva kao naslijeđa socijalizma itd. nalazi se cjeloviti odgovor zašto je Crobex na 1500 bodova, a ne na novom ATH od recimo 7000 bodova, kao što je npr. bio Dow Jones i svi relevantni svjetski indeksi.
Npr. Amerikanci imaju najveći dio sve imovine u dionicama, penzionim 401k fondovima koji pak ulažu u gotovo samo i isključivo u dionice i razne financijske derivate.
Kod nas: sve u čarapu. I to je to. Odnosno u banku, što je zapravo ništa drugo nego elektronska čarapa koja nosi 1.5% kamata. Ne možeš očekivati razvoj zemlje ako je većina likvidnog kapitala zarabljena u pasivnoj štednji, a onda se plasira preko kredita kojima banke deru one koji buži trebali nešto zaraditi.
To ne ide tako. Kapital mora biti rizičan i dostupan preko burze.
Prvi zadaci novog mandatara da se preko burze pomogne rast ekonomije moraju biti:
– ukidanje ovog kretenskog poreza
– još jači porez na kamate od štednje i prinosa od obveznica radi preusmjerenja novca na burzu
– porezne olakšice za kompanije koje skupljaju kapital za razvoj emisijom dionica, odnosno preko IPO-a
– privatizacija svih državnih udjela u nestrateškim firmama, i to brza
– jača pravna zaštita ulagača, kako malih tako i velikih
– aktivnija politika mirovinskih fondova, odnosno smanjenje dozvoljenog udjela državnih obveznica
Bez ovoga NAPROSTO NEMA RAZVOJA zemlje, već samo propadanje u kaljužu recesije i dužničkog ropstva.
Tko se ne slaže neka kaže što ima za reći.
Uglavnom se slažem sa predloženim mjerama.
Pitanje:Da li je vjerovatnije da će ove mjere provesti nova vlada ili da je ostala stara?
Padom kukurikavaca burza je trebala brutalno rasti!!!!!!
Ima vremena,samo strpljivo.Kada otvore Ameri i m biki trebali u dobro zelenilo,ali većina i dalje čeka na BIDU.Mislim da će svakim minutom postajati sve nestrpljiviji,ako ne bude kamikaza-Većina kamikaza je stradalo zadnjih dana .Malo ih je i slijetat će sve manje.