Od sutra nestaje konkretnijeg bida na većini dionica koje nisu pod direktnom paskom MMa ili fondova, tako da uzivajte jos par sati u ovom blagdanskom napucavanju, jer od 01/01 krece povratak u surovu realnost.
Neće biti baš tako,istina je da će sutra kupnja biti slabija i da će cijene nešto pasti,ali uskoro će se ulagači priviknuti na novi porez i život ide dalje.Iako bi bilo puno bolje za ZSE da nije nikad ni uveden.
Zato bez pretjeranog crnila,najgore od svega je bio onaj rok za prijavu od 8 dana,ali su na sreću ukinuli jer to bi zaista potpuno otjeralo ulagače.
Čitam od kolege kvarta postove već mjesec dana, pa čovječe ako si u panici od poreza par posto udalji se i nemoj gubiti živce.
Da si bio mudar sad si u zadnjih mjesec dana mogao zaraditi s ovim zelenim valom pristojne novce.
Sretno
Od sutra nestaje konkretnijeg bida na većini dionica koje nisu pod direktnom paskom MMa ili fondova, tako da uzivajte jos par sati u ovom blagdanskom napucavanju, jer od 01/01 krece povratak u surovu realnost.
kada Tiho izračuna, da od toga neće biti nekakve koristi, on će predložiti da se to ukine, a Petrov i Karamarko će se složiti, jer oni ionako nemaju o tome pojma, oni će se brinuti da se smanje saborske plaće i to je u redu, 10000 +saborski ručak, je za takav posao čist normalna cifra
*inverter , o ćemu pričaš, koje preslagivanje…RIVP je najjača sa 836M pa zatim ADRS i HT sa 410M a ukupan volumen 7,4M kn….pa više prometa napravi mesnica konzuma na odojku
kvart99@
-na tržištu DAXa porez je do 30% uključujući tkz.crkveni porez, pa svijet nije propao
-kod nas puno ,puno, niže
*inverter , o ćemu pričaš, koje preslagivanje…RIVP je najjača sa 836M pa zatim ADRS i HT sa 410M a ukupan volumen 7,4M kn….pa više prometa napravi mesnica konzuma na odojku
stoji, ali i porez na kapitalne dobitke je jedan indikator u tome procesu a krenemo li od sebe, koliko od nas bi ušlo u IPO ine i ht pa zatim nastavili ulagati u druge dionice da je 2005. postojao porez na dividendu i kapitalne dobitke te kako će predmetni porezi utjecati na neke buduće ulagače i intezivitet trgovanja
Od 01.01. nema više burek trgovaca, a mislim da brokeri mogu na duuuuuuuuuuuuuuugi godišnji, dok se ne ukine ova odluka. A tek mali ulagači, 0 bodova
Baš gledam na PBZ internet bankarstvu:oročena EUR štednja na godinu dana,ispod 1% kamata.
Porez se naravno plaća.
S druge strane imamo npr. meni zanimljiv ADRS,ako se ne varam rekli su 11-12 kn dividende sljedeće godine uz veliku šanse da bude i veća.To je na trenutnu cijenu minimalno 3%.Teško da će je smanjivati u budućnosti jer casha ionako imaju previše.
I tako da ne duljim odustao sam od štednje i dokupio ADRS,vjerujem da će još netko tako poput mene,bez obzira na porez.
S obzirom na planove, još malo pa ćemo plaćati bankama što nam drže novac kod sebe.
S obzirom na planove, još malo pa ćemo plaćati bankama što nam drže novac kod sebe.
vani je to normalna stvar.