FED drži prst na obaraču. Saznat ćemo 17.9. idemo li svi skupa gore ili dole…
http://www.cnbc.com/2015/09/09/this-is-what-could-tip-feds-hand.html
A vidite, ovaj čovjek ima drukčije mišljenje na utjecaj FED-a na sve to… A njegovo mišljenje ima neku težinu.
http://aswathdamodaran.blogspot.hr/2015/09/the-fed-interest-rates-and-stock-prices.html
[/quote]
Dobar tekst o tome kako stvari realno funkcioniraju, ali poanta je u dijelu ‘What next’.
ovdje sve očitije nastupa deflacija cijena dionica na ZSE! gotovo više nitko ne kupuje (pogotovo po asku) jer svi (očito s pravom!) očekuju da će za dan-dva cijene biti još niže pa se cijene polako iz dana u dan urušavaju sve niže
ne izgleda dobro, osim za one koji su ukeširani i kojima se ni malo ne žuri s kupnjom
ovdje sve očitije nastupa deflacija cijena dionica na ZSE! gotovo više nitko ne kupuje (pogotovo po asku) jer svi (očito s pravom!) očekuju da će za dan-dva cijene biti još niže pa se cijene polako iz dana u dan urušavaju sve niže
ne izgleda dobro, osim za one koji su ukeširani i kojima se ni malo ne žuri s kupnjom
To je stanje u tvom portfelju. KODT, LKPC, HUPZ… se skidaju s aska.
a kaj mislite kaj bu? do izbora nikaj, prašina se digla, kompromis za nekoliko mjeseci, eventualne nagodbe. u protivnom tužbe protiv države koje će banke dobiti.
8 banaka je puno jače u strasburu od rh! nažalost!
Ovo nema veze sa pameti a namjerno izlaze strani fondovi ili fizicke osobe sva sreca da nisu znatnije prisutni kako kobne 2008 godine pa i ovaj pad ako i potraje nece dalje od nekih po meni 300 bodova a stranci neka prodaju sa minusom i nek kupuju po Americi firme sa p/e na 60 i vise i sad da vas nezamaram
ako je vama ZSE ovih par dionica koje se nekako još drže jer ih brane fondovi (veliko je pitanje do kad će i one), nemamo više o čemu pričati.
Ljudi kupe BLJE, ZVZD, INGR, PTKM, ATPL… i onda kukaju tu po forumu kako je ovo močvara i kako ništa ne valja. Ima dobrih još dionica osim ovih koje sam naveo, evo mogli ste zaraditi na MIVA, JMNC, samo ih treba naći.
dok ne prođe ova tutnjava oko izbjeglica, samo okorjeli optimista, može dalje ulagati u ovu žabokrečinu, gdje Pončo i Toro (odrediti po vlastitom izboru, po meni su to Milanović i Lalovac)) vode glavnu riječ u državi