Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

narod samo nek navali mi smo već u rovovima (pozicijama) i čekamo ih[emo_namigusa]

who dares, wins

SeaWolf

A što narodu je bilo dobro kiupovati po 10 i 20 puta većim cijenama prije par godina, a sada im ne valja kupovati.

Što po tvome niske cijene su za odabrane, a vioske za narod.

skocija ti kume sa 5000 pa lupnija na 500 metara ili skocija sa 500 pa lupnija na 50 isto ti se vata… tako da je tu visina relativan pojam.. kao i cijena…
[/quote]
Osim skakanja prema dolje ima skakanje i prema gore za primjer sa 50 na 500.
To vjerovatno neću ja ali nećeš ni ti vjerovatno odrediti kada će početi disciplina prema gore, a možda je već i počela.Kume pozdrav.

slijede izvješća za 4q te je bilo za očekivati rast. osobno nisam očekivao ovoliki. šetajući bilancama stanja naših poduzeća može se uočiti tragedija hrvatskog gospodarstva. harač je veći nego u doba turaka, a franjo tahi je mala maca. od pustih davanja državi ne može se normalno poslovati. svaki imalo ozbiljniji poduzetnik razmišlja kako preseliti proizvodnju iz hrvatske. a vlada bleji li bleji o nužnosti stranih ulaganja.
trenutna situacija na tržištu kapitala tjera nas na viši stupanj pripravnosti.kontrolirajte pohlepu.

SeaWolf

A što narodu je bilo dobro kiupovati po 10 i 20 puta većim cijenama prije par godina, a sada im ne valja kupovati.

Što po tvome niske cijene su za odabrane, a vioske za narod.

skocija ti kume sa 5000 pa lupnija na 500 metara ili skocija sa 500 pa lupnija na 50 isto ti se vata… tako da je tu visina relativan pojam.. kao i cijena…
[/quote]
Osim skakanja prema dolje ima skakanje i prema gore za primjer sa 50 na 500.
To vjerovatno neću ja ali nećeš ni ti vjerovatno odrediti kada će početi disciplina prema gore, a možda je već i počela.Kume pozdrav.
[/quote]

istina… samo sa 500 na 50 moze svako a sa 50 na 500 hmhm .. e sad koji su to ti hmhm i da li njima pomazu ovi sta padaju da oni skoce je ipak veoma bitno pitanje… mada ako mene pitas ovaj put navlakusa nece proc… jos rane bole od zadnjeg puta

Sjeća li se netko kada je zadnji put bio ovakav promet na burzi s čak 3 (skoro pa 4) dionice s preko 2 milijuna kuna prometa? JA iskreno ne…

Čini se da će 2013. biti jako uspješna godina, barem po startu

...

i bilo je vrijeme[emo_palacg]

seawolf

izgleda kako je krenulo daje počela disciplina prema gore.bilo je i vrijeme nakon 5 godina.

[color=#175189]Ova poruka je premještena iz teme: INGR (Ingra d.d.)[/color]

Mislim da je namjera države da se dio štednje građana prelije na tržište kapitala. Veliki se polako već pozicioniraju, a potom slijedi lagana inflacija, smanjenje kamata na depozite građana. Pokoji IPO ( možda dio HPB-a ili CRO-a). Zarobljeni i mrtvi keš na bankama se mora pokrenuti. Samo mali dio tog novca bio bi dovoljan da se situacija na tržištu kapitala popravi.
Otuda i rast Crobexa. I mišljenja sam da će mo uskoro dostići i 2000 bodova.
Neke dionice će narasti više, neke manje, a neke nikako. Gdje je tu Ingra, to neka svatko sam procijeni. Ovaj puta veliki su izgledi da ima temelj za dobar rast.
Stručne knjige kažu da se tržište uvijek počinje buditi oko 6 mjeseci prije pokazatelja oporavka.

[color=#175189]Ova poruka je premještena iz teme: INGR (Ingra d.d.)[/color]

Dovoljno je INU podignut sa za par % 4300, KOEI vratit na 675, KRAS na 390 i eto ti CROBIJA na 2000 bodova.

Motor rasta tržišta su fondovske dionice, ATGR, ADRS, ERNT, PTKM….
To je povuklo cijelo tržište u zelenilo….kad dionice rastu bez nekog značajnijeg razloga po 20 – 50 % svjesni smo da to nije održivo, zato volim naglasit opreza nikad dosta!

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Lijepo je vidjeti kako INGRA raste.Day trejderi su pometeni,dionice INGRE ulaze
u čvrste ruke većih igrača.I to je dobro jer mali burek investitori ulaze u keš
i razmišljaju gdje ponovno ući.
A prva i najlikvidnija liga tj dionice fondovskog smeća/ERNT,ATGR,PTKM,KORF i sl./
su već toliko potegle da su preskupe, pa se otvara prostor za kupnju druge lige/ATPL,JDPL i sl./I tu su trejderi pometeni.
Tek kasnije bi mogle doći na red treča i četvrta liga tj.dionice kojima se
rijetko trguje u redovnom trgovanja,pa čak i one najnelikvidnije u dionicama kojim se trguje u 13 sati u igri najbrži prst.Jučer ih je bilo dosta ,a i danas bi trebalo biti.
Bitno je da ulaze veliki igrači.Porast likvidnosti uz rast se zove bikovsko tržište.
Nazdravlje!

Fondovi su napucali svoje dionice 30 do 50 posto, a većina ostali se vrti od 0 do 10 posto plusa od početka ove godine, bez obzira što se potcjenjene već odavano, što znači da bi mnoge mogle potegnuti puno više od fondovskih koje su više kao oročena štednja nakon ovoga dizanja.

Tek kasnije bi mogle doći na red treča i četvrta liga tj.dionice kojima se
rijetko trguje u redovnom trgovanja,pa čak i one najnelikvidnije u dionicama kojim se trguje u 13 sati u igri najbrži prst.Jučer ih je bilo dosta ,a i danas bi trebalo biti.
Bitno je da ulaze veliki igrači.Porast likvidnosti uz rast se zove bikovsko tržište.
Nazdravlje!

Neke su već krenule,npr.SAPN u ovoj godini je rasla oko 25%.

"Only dead fish swim with the stream"

New Report

Close