Zamolba FOND MANAGERIMA
…Ajde , pospanci……dižite cijene dionica !!!!
zaspali su i novinari PD, oni već imaju pripremljene članke o Mirholy, ona se ipak najbolje uklapa u ovo tmurno vrijeme u Hrvatskoj, jer ovdje cijena dionica najviše ovisi o vremenskim prilikama
kolege,
ponosno možemo biti svjedoci da se euforija s američkih, azijskih i europskih burzi prelila i na domaće tržište kapitala.
Ovaj preokret kojeg su trasirale FED, ECB, Njemački ustavni sud, Nizozemski parlamentarni izbori i koji možda naznačuje ne samo promjenu trenda, već i promjenu ciklusa u svjetskoj ekonomiji, logično je optimizmom preplavio i Zagrebačku burzu.
Od ranih jutarnjih sati Hrvati, duboko svjesni ovo velike pobjeda dobra nad zlom, obasipaju svoje brokere sa nalozima za kupnju, fond menađeri su prestali okljevati i bacili su se i oni u bujicu.
Crobex i crobex10 doslovno luduju.
P.S. Nemrem više…
Zamolba FOND MANAGERIMA
…Ajde , pospanci……dižite cijene dionica !!!!
nisu to pospanci to su kriminalci
Todex on fire.
http://www.poslovni.hr/vijesti/zapalilo-se-slovo-a-na-agrokorovoj-zgradi-215783.aspx [proud]
Za par godina cete zalit za ovim vremenom.
šta će biti za par god tko to zna sa ovakvom bandom kriminalaca od političara brokera menađerčića šta možemo očekivat
u ovakvomdugogodišnjem kriminalu na zse nemožete nigdje ništa pročitat a kamol pogledat neku emisiju na tv-u to je toliki zavjet šutnje a pljačka se odvija svaki dan od 10 -16 sati
razni pismeni i polupismeni novinarčići pišu o svemu i svaćemu a o ovom lopovluku niko ni slova
zar je to toliko opasno od lopova financiski pa se boje il je to toliko pokriveno korupciski da se zataškava i šuti
pa ti fondovi sa našim novcima vrše svakodnevnu pljačku i da se nesmije o tom pisat
dokad više taj lopovluk a svi šute
do 16
Katastrofa kak ujutro dok daju pregled trgovine za dan prije, nedaju čovjeku ni 2 minute vremena za raport. Broker ili analitičar počne pričati i taman kak se zalaufa, spiker ga prekine i kaže hvala. I onda dok te netko prekine u pola rečenice znate kako to ispada. Kome je cilj ubijanje tržišta kapitala u HR neznam ali tako je bilo i za HDZ-a i sad.
CERTIFIKATI
Erste banka je ponudila trgovanje certifikatima, i čak ih naziv turbocertifikatima.
Da li bi poslovni mogao- na jednostavan način objasniti što je to- kako se ti papirima trguje,
kakvo pokriće moraju imati i kako to izgleda u praksi na burzi ZSE?
Čuli smo nešto prije o tome, što se desilo na stranim burzama…ali, sad su druga vremena,
pa da nešto naučimo. Hvala.
Moj prijateljski savjet je da ne ulazis u trgovanjem takvim vrjednosnicama….Za uspjesno trgovanje opcijama treba biti jako dobar matematicar i jako dobro racunati rizike kako bi se bio uspjesan i zaradio, inace si osuden na propast…Za razliku do dionica na opcijama je moguce izgubiti i više nego što si uložio, moguće je izgubiti beskonačno !
Bez obzira na to hrpa ljudi ulazi u trgovanje opcijama jer nude mogucnost jako velike i brze zarade i u 99% slucajeva izlaze s 0 na računu.
Ma,ne bi ja to….niti slučajno. Pa, stvarno mi je to japanska abeceda…..
Nego, ne znam niti šta je to. Barem u osnovnim crtama……čisto da malo razumijem …..ništa više.
Bilo je riječi o tome , da je kriza i počela naglom prodajom certifikata u stranim bankama , gdje su
bile uključene i dionice npr. Ingre….jer su vrijednosti cijena bila na granicama za gubitak, pa su
se prodavali ti certifikati……tako nekako……ne znam…kladiš se na cijenu?