KONAČNO POREZ NA KAPITALNU DOBIT 12 %
Sad konačno većina će moć to platit, barem ako gledamo današnji dan na građevincima, a sutra tko zna
Gdje je to donesen porez na kapitalnu dobit????
Nešto ste pobrkali?
Pozdrav
Sad konačno većina će moć to platit, barem ako gledamo današnji dan na građevincima, a sutra tko zna
Možda, ali tek 2013g
Sutra sve u minus i to veći nego danas plus bar kod nas se sve zna.
Limit za male dioničare
"Na reinvestiranu dobit unesenu u temeljni kapital neće se obračunavati porez na dobit, dok će se svaka isplaćena dividenda oporezivati sa 12 posto", rekao je na sjednici Vlade ministar Linić govoreći o novinama u poreznom sustavu.
Također, što se dividendi tiče postoji i limit za male dioničare pa dividende do 12.000 kuna će biti oslobođene od poreza na dobit. Ministar financija je najavio za ponedjeljak zakone oko parafiskalnih nameta čime će se dodatno rasteretiti gospodarstvo.
Na Vladi je također odlučeno kako će se primjena smanjene stope doprinosa za zdravstvo za 2 posto početi obračunavati od 1. svibnja.
sve pet osim što ima mali problem. dividenda će se oporezivati i malim dioničarima, da bi se taj iznos vratio tek sljedeću godinu kroz porezne prijave. što znači da ćemo razliku od 12 posto za ovu godinu dobiti tek 2013. Divota!
Sutra sve u minus i to veći nego danas plus bar kod nas se sve zna.
[/quote]
Porez na dividendu od 12 %
Sve se zna…. [lol] [lol] [lol]
[/quote]
Sva sreća da je gaf!
sory
Kad bi bilo još malo dogovora i zdrave pameti- Zagrebačka burza bila bi -oličenje poželjnog mjesta
za buduće ulagače …..
Moj prijedlog Vladi je- da se ZSE- HANFA I SKDD objedine na jednom mjestu / fizički/.Tako
bi suradnja bila bolja, a kontrola informacija – veća! tj. Informacije uopće ne bi izlazile
i strogo bi se kontrolirao rad djelatnika u njima.Informacije i razmjena infromacija bi se unutar svih instanci snimala i kontrolirala. Protočnost informacija do medija- bila bi
svedena na službena priopćenja/ svima odjednom sa svih instanci/, a svaka objavljena vijest mimo
službenog priopćenja- o kompanijama- imala bi za posljedicu internu kontrolu i istragu odgovornih osoba..na svim navedenim razinama. Specifičnost svake institucije poštivala bi se nadzorom HNB-a i Ministarstva.
Upis temeljnog kapitala- bilo kakvog , podrazumijeva – donijeti novce u banku i sa potvrdom
otići u Trgovački registar – UPISATI POVEĆANJE . / ? / Znači – novac mora biti FIZIČKI OPIPLJIV.
Nakon Rješenja- takav kapital je siguran , i upisan.Tako je sada.
Da li to znači- kad jedanput poželiš , naravno- uz prethodno plaćanje poreza- izvući / investirati / takav kapital u neke kapitalne investicije – da li ćeš morati takav kapital – OPIPATI , takodjer uz sudsko Rješenje Trgovačkog suda uz predočenje potvrde o plaćanju poreza ? Valjda da.
Ovo je dvosjekli mač. S jedne strane, država ima mogućnost – NAMJENSKI STIMULIRATI TROŠENJE
TAKO UPISANOG TEMELJNOG KAPITALA,/ POREZNIM ZAKONIMA ZA RASTEREĆENJE- prilikom podizanja takvog novca -određenim odredaba za investiranje , uz predočenje dokumenata /
PODUZETNIKA praktički osoboditi plaćanja poreza na tako upisan kapital / DOBIT/ i prisiliti na
kvalitetno investiranje a ne osobnu potrošnju ,
a druge strane- ADMINISTRATIVNO ga još više NOVAC – ZAROBITI
na mrtvom papiru …….. i što smo onda postigli?
Ako se ide na to- molim maksimalnu jednostavnost i transparentnost- da se ne bi desilo-
da krepamo, prije nego natrag – tako upisani kapital- stavimo u funkciju !
nije ni čudo da smo u gadnoj gabuli
http://www.vecernji.hr/biznis/mmf-vise-hrvatske-mirovine-izdvaja-samo-sedam-zemalja-clanak-375129
sve tri dionice šta sam kupio su u lijepom plusu
stavno sam imao sreće ali tako je to an burzi
moraš imati više sreće nego pameti
ja sam živi dokaz te teze
jihaaaa
ajmo junetina