kolege,
prelistavajući jutros novine nemalo sam se iznenadio s naslovom jednih :
" Vlada razmišlja o obustavi uplata u drugi mirovinski stup "
Poštovana gospodo iz kukuriku koalicije, draga pozicijo,
duboko svijestan trenutka u kojem se nalazimo, odnosno situacije s kojom se vi trebate nositi ipak vam savjetujem da imate razne instrumente za rješavanje deficita, a ovaj je definitivno NAJGORI.
Sve što ima i natruhe RAZVOJA nesmijete zagušiti, opteretiti i ugroziti, već potaknuti i ohrabriti.
Oporezujte gospodo nerad,preskupu državu, neracionalnu državnu i privatnu potrošnju, štednju, pa čak i dividendu, ali nemojte UGROZITI investicije i razvoj.
Ne ugrožavajte tržište kapitala, već ga nizom mjera ojačajte, jer će vam se to dugoročno isplatiti.
To je kriva mjera i krivi signal.
kolege,
samo još jedan dodatak u poruci Vladi:
gospodo imajte na umu da je privatni sektor izgubio sto tisuća radnih mjesta.
Proporcionalno toliko treba participirati država, ni manje ni više.
Naravno, osigurajte tim ljudima otpremnine i uputite ih ravno u privatni sektor.
NE ZABORAVITE:
Privatni sektor određuje veličinu državnog, a ne obrnuto.
P.S.
Da podsjetim, ne ugrožavajte investicije i razvoj
Na ZSE se uvijek nađe razloga za pesimizam.
Vidim da su mediji isprali mozak ulagačima. [undecid]
NE u EU.
– kako se približujemo EU-u tako pada Crobex, pada promet.
– ali i tu nas obmanjuju,
– meni piše na gledalici 30 milijuna kuna prometa, a ja ne vidim ni 3 milijuna realnog prometa.
– kada oduzmem INU + HT pa prometa vam tu skoro pa nema.
– i još će nam uvaliti porez na dividendu.
– zašto mi ova država ne omogući pravičnu prodaju dividendnih dionica prije nego me oporeze za iste ????
– zbog svega toga NE u EU.
– I love this game.
Pozdrav !
– zašto mi ova država ne omogući pravičnu prodaju dividendnih dionica prije nego me oporeze za iste ????
a šta bi država trebala napraviti da ti ovo omogući?
kolege,
prelistavajući jutros novine nemalo sam se iznenadio s naslovom jednih :
" Vlada razmišlja o obustavi uplata u drugi mirovinski stup "
Poštovana gospodo iz kukuriku koalicije, draga pozicijo,
duboko svijestan trenutka u kojem se nalazimo, odnosno situacije s kojom se vi trebate nositi ipak vam savjetujem da imate razne instrumente za rješavanje deficita, a ovaj je definitivno NAJGORI.
Sve što ima i natruhe RAZVOJA nesmijete zagušiti, opteretiti i ugroziti, već potaknuti i ohrabriti.
Oporezujte gospodo nerad,preskupu državu, neracionalnu državnu i privatnu potrošnju, štednju, pa čak i dividendu, ali nemojte UGROZITI investicije i razvoj.
Ne ugrožavajte tržište kapitala, već ga nizom mjera ojačajte, jer će vam se to dugoročno isplatiti.
To je kriva mjera i krivi signal.
…Ah, da….koliko je Crobex danas….. u stvari….briga me…uopće me ne zanima prije
referenduma….
Od svih burzi u okolici i šire po Europi, jedino padaju naša, beogradska i ljubljanska.
I to padaju gotovo konstantno.
I to padaju bez naznaka za rast.
Ne mogu više to gledati.
[cry]
Neki nikako da shvate da je situacija iznimno teška…pustimo podatke o 200 kila skijaša i 127 naših na kruzeru tj. potonuzeru. klima je takva da raja ili nema ili čuva pare sa 4 kobre. Dotok svježeg novca je u kapima, kako malim atako i velikima, a realno mislim da nas takvo razdoblje očekuje još najmanje godinu dvije. A i onda se neće otvoriti u 2 dana. I mislim da treba proći doooosta vrem,ena da ulagači postanu opet laki na obaraču. Zatu u ovakvim vremenima ako stvarno nemate perja za razbacivanje, bolje novac čuvajte da ne bi bilo kuke lele jadan/jadna ti sam…
Osim naravno ako niste Ivana…ona bi zaradila i da meteor padne na Zemlju…u dsvim ostalim slučajevima oprezno…
I naravno to je IMHO i ne trebate me poslušat, svatko po svom…i naravno nije poziv na bla, bla, truć, trkelj…
NE u EU.
– zbog svega toga NE u EU.
http://www.novilist.hr/Komentari/Kolumne/Komentar-Sanje-Modric/Djevojcica
kolegice, zar želite ovom napaćenom narodu da i dalje ovakvi kroje sudbinu?
[lol]