glavno da je tvoj šrot najjeftiniji na ZSE…jedino što nema budala na kupnji kojima bi ga mogao uvaliti, ali glavno da ti računaš BV šrota i diviš se dobivenim rezultatima [lol]
[/quote]
Danas je tuklo po prodaji FMPS i BRIN,i SLPF.a JAKT i QUNE će uskoro planuti.
A ja i pored rasta od 25% nisam bio na prodaji,jer je to prejeftino.Ispod 80% u SLPF me ne interesira,
a sve ispod 100% u ostalim dionicama je premalo.A za to treba malo pričekati i godina dana je
premalo.
Zašto mislite da je ERNT vrijedniji u vašem portfelju nego recimo u BRINU gdje ga kupujem
otprilike tri puta jeftinije s obzirom na diskont od 60%.
U dionicama sam 100 %,ali zar ne shvaćate da su dividendne dionice i do sada bile skupe u odnosu
na ostalo tržište,a nakon uvođenja poreza na dividendu postaju još skuplje.I umjesto da se zahvalite
što vam se to kaže i upozori na opasnost vi grizete.
Olovku u ruke,pamet u glavu ako želite da vam poteću med i mlijeko!
Ljudi nemojte (najbolje) godine života provesti pred ekranom gledajući i analizirajući gledalicu i tržište. Naprosto uživajte s najmilijima, djecom, kućnim ljubimcima…nađite hobij, bavite se nekom aktivnošću… doći će vrijeme kada će se tržište oporaviti, kada će se pisati nova povijest.
Uživajte u životu i cijenite lijepe trenutke s dragim osobama – to je moj best hold za čitav život.
Uživajte i mirne blagdane želim.
Sukladno Uredbi o dopuni Zakona o Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga, Željko Kopčić imenovan je privremenim predsjednikom Uprave Agencije, s danom 1. siječnja 2012. godine, stoji u priopćenju sa zatvorenog dijela sjednice Vlade. (Hina)
novi (privremeni) čelni čovjek HANFE???
Imat će kopčić posla kolko hoćeš.[lol]
http://www.jutarnji.hr/bakic-upozorava–ne-kupujte-stanove–sada-je-vrijeme-za-pametno-ulaganje-u-dionice/989847/
Zna čovjek kako se to radi. [wink]
http://www.jutarnji.hr/bakic-upozorava–ne-kupujte-stanove–sada-je-vrijeme-za-pametno-ulaganje-u-dionice/989847/
Meni su najsmiješnije izjave kako je pogodio dionice koje će rast a kada bi prodao samo pola onoga što je kupio cijena bi pala za 80% svake od tih dionica osim PTKM.
Malo nostalgije,
prije godinu dana prometi na zse-u su bili gotovo oko 80 milja kn dnevno, znamo da je INA probudila cijelu burzu…kao i likvidnost.
Jel tko razmišljo što da nije bilo INE, gdje bi CROBI bio i kakva bi likvidnjost – nelikvidnost zavladala.
Kako sam pisao prije dva tjedna – prije puštanja INE na TK, vrlo je malo igrača (pogotovo trejdera) koji su još u INI te se teško može više osloboditi takva količina novca da bi se pokrenula ova uspavana burzu.
H.N.Y.
[thumbsup]
ZSE bi mogao imati problema sa održavanjem sastava CROBEX-a. Dosta dionica iz CROBEX-a ima vrlo nisku likvidnost i ako se ovako nastavi neće zadovoljiti uvjet minimalne likvidnosti, a nema baš ni drugih kandidata da uđu u CROBEX iz istog razloga.
Možda bi trebalo malo smanjiti CROBEX.
ATX ima recimo 20 dionica u svom sastavu, a CROBEX čak 23 dionice.
Istovremeno ATX ima barem 100 puta veću likvidnost.
Za manje od mjesec dana održava se referendum o ulasku HR u novu tamnicu – EU!
Mnogi građani protiv su EU, ali zbog masovne histerije političara o neminovnosti ulaska u EU, ona druga strana uopće se nije čula!
Nemojmo biti guske u magli, informirajmo se i o lošim stranama EU prije nego zauvijek i nepovratno postanemo samo beznačajan statistički podatak te tvorevine.
Od sada imamo i www stranicu koja otkriva drugu stranu medalje, koju naši politčai nastoje zataškati!
Čitajte, sudjelujte i saznajte:
Ovo vam je lijepa prilika za se iskrcati HT,možda i ADRS,a I ERNT bi valjalo iskipati jer ovo je prednovogodišnje uljepšavanje fondovske industrije.A već od početka slijedeće godine fondovsko dividendno smeće bi trebalo
značajnije potonuti jer donosi manju dobit s obzirom na uvođenje poreza na dividende.Ponuda traje do
najdalje 16 sati,iako bi se strelica mogla okrenuti i ranije.
Preporuka:prodati mirovincima dok su raspoloženi za kupnju!
Ovo vam je lijepa prilika za se iskrcati HT,možda i ADRS,a I ERNT bi valjalo iskipati jer ovo je prednovogodišnje uljepšavanje fondovske industrije.A već od početka slijedeće godine fondovsko dividendno smeće bi trebalo
značajnije potonuti jer donosi manju dobit s obzirom na uvođenje poreza na dividende.Ponuda traje do
najdalje 16 sati,iako bi se strelica mogla okrenuti i ranije.
Preporuka:prodati mirovincima dok su raspoloženi za kupnju!
Ne znam dal se sve šta mirovinci imaju može nazvat fondovskim smećem, al ovo je definitivno uljepšavanje i šminkanje njihovih portfelja na zadnji dan u zadnjim satima.
Samo ne znam šta će im to šminkanje, pa njima ne treba nikakva reklama, ionako svi znaju kojim načelima posluju, a ionako ovdje imaju monopol na sve živo, ko da im onda nešta u životu znači hoće li završit godinu na -1, 0 il 1 posto dobiti.
Mi ćemo možda uć u EU, al šta se tiče ulaganja i dioničarstva mi smo još daleko od EU, mi smo tamo negdje zaglavili u 20 stoljeću.
Meni su najsmiješnije izjave kako je pogodio dionice koje će rast a kada bi prodao samo pola onoga što je kupio cijena bi pala za 80% svake od tih dionica osim PTKM.
[/quote]
Zanimljivo da jedino PD nije objavio ni slova o ovome