kolega peremajder
nešto ste mo preglasni ovih dana
samo ću vam reći da sam patriota i is kljućivo sam u hr dionicama
ne unam koja je vaša poanta sem da zbunjujete male ulagaće
prodati dionice na ovim razinama je non sens
razumjem one koji moraju jer moraku podmiriti razliju
i nisu se nadali ovolikom padu
ali ćinjenica je da 80% dionica na crobexu posluju s dobrom dobiti čak izvrsnom
Kolega, ja uopće ne zbunjujem male ulagače, pa majku mu staru jesam lijepo upozorio kad ide vani odbijanac? A uopće nisam morao ni slova napisat. Prelistajte si malo moje postove na ovoj i drugim temama, pa nikad ne govorim nešta tek tako da lupim i ostanem živ. Ja sam uvijek iskren, a kako vidite mnoge to smeta šta znam točno procjenit situaciju. A neki još uvijek ne vjeruju da pišem iskreno. Isto nisu ni vjerovali i govorili mi da sam druker kad sam rekao nakon onog cirkusa sa razvodnjavanjem dionice zaba-e ( onaj nakaradni izazvan pad crobexa ) da se otvorio tehnički put za pad indeksa na 18xx.
Šta se tiče ove situacije, samo pozivam na oprez jer mnoge dionice neće doživjet sadašnji odbijanac. I to se već prvi dan pokazalo kao istinito. Objašnjavam i zašto je tome tako. Nadalje i sam sam rekao da je glupost prodavat dionice nakon velikih padova pogotovo ako ne znate kako će se kretat, uvijek sam pozivao na razum pri trgovanju i preporučio najčešće il apstiniranje od trgovanja il za one slabijeg želuca prodaju al isključivo na odbijancu! To je vrlo bitna razlika. Oprostite al sigurno neću pri tom prstom pokazat ova i ova dionica će vjerojatno rast a ova i ova će vjerojatno nastavit padat il dokle će rast i dokle će padat. Ako to stvara nekom konfuziju, sorry. Doduše ni sam ne znam za mnoge od njih kud će i šta će nit me iskreno zanima, al za neke se itekako dobro može zaključit trend kretanja pa čak i izračunat poneki target. To je stvar tehničke analize, o tome sam nekad pisao i na tom forumu i na pojedinim dionicama, sad jednostavno ne želim više javno a bome ni privatno diskutirat o tome jer nema smisla. To ostavljam ulagačima da si same odluče šta će i kako će sa svojim novcem i dionicama. Ja samo iznosim opće preporuke i zdrava objašnjenja. I mislim kako je to sasvim fer od mene. Ne smatram se ni guruom ni prorokom, al znam kako primjenit znanje da uz minimalan rizik budem uvijek na strani dobitnika i to radim jako dobro. Mene ništa ne košta nit imam osobne koristi šta sve ovo skupa pišem samo smatram da svaki čovjek koji ima određeno znanje ima i svojevrsnu obavezu prenijet to znanje drugom do sebe, potrudit se nekom objasnit..
..al ako vi mislite da svojim pisanjem samo zbunjujem male ulagače, onda neću ulazit više u nikakve diskusije ni objašnjenja, pa vas prepuštam ostalim stručnjacima da vam tu kukaju i jadikuju kako ništa ne raste, kako zse stalno nekog mulja i kako je zapravo sad crobex na 1550 a ne na 1850 bodova. Sigurno ćete od takve priče profitirat! Vidim da mnogima takva spika zapravo i leži, jednostavno uživaju svaljivat krivicu svojih loše tempiranih ulaganja na nekog drugog i pravit od sebe paćenike ( s glavnim motom: zse je ta koja me je pokrala i prevarila, a fondovi skupa s njom ), valjda se ti isti tako tješe da i 99 posto ulagača proživljava isti "lopovluk" ko i oni.
Ovdje žestoko nedostaje objektivnosti! Zato sam valjda i ja brutalan u iskazu kad drugima pokušavam objasnit objektivne stavove i da se ne ponašaju k ovce. I drugo, ulaganje u dionice shvatite kao dodatni hobi s viškom novca, a ne da vam život ovisi o tome! Ulažite u burzu s točno onoliko novca koliko ste spremi isti čas izgubit. Kad si sredite malo stavove vidjet ćete da je zapravo lakše realnije sagledat cijelu situaciju.
I još jedna stvar, ako mislite da zse nekog zajebava i da netko namjerno sprječava rast il ne želi poticat rast, zašto mislite da ste isključivo vi žrtve?
Koliko vidim glavni dioničari na dionicama nisu mali dioničari već omf-ovi i drugi investicijski fondovi. Pa ako tržište roka rokaju i oni skupa s njim. A koliko vidim niti jedan se fond ne tuži na gubitke. A brate pogledaj ima ih koliko hoćeš sa 15, 20 pa i 30 posto gubitaka u samo ovoj godini. Halo, fond sa 30 posto gubitka! Ko je njima kriv? Jel se oni bune? Jel oni prozivaju zse il računaju koliko je corbex s inom il bez nje?
Evo, da je netko htio mogao je ići do te mjere i diverzificirat portfelj pa ulagat u dionice u koje zadnje vrijeme ulažu mirovinci. Uz silne dividende sad bi bili tu oko nule, plus šta bi imali većinom sigurne dionice u rukama. Al ne, većina misli da je pametnija i od omf-ova i od dioničkih fondova, pa ulažu u kojekakve hit dionice, očekuju nekakve nebulozne rastove, pa su im onda svi drugi krivi kad krene naopako.
Ako vam se ne sviđa ponuda ove burze il niste zadovoljni performansom dionica a i dalje biste se bavili dionicama lijepo trgujte vanka i ravna vam bosna. Ako mislite da je neka firma nepoštena prema vama kao ulagaču ( tipa razbacuje se lovom, dijeli masno dionice menadžmentu a ne dijeli dividendu il ne kupuje za trezor ) onda nemojte kupovat dionice te firme. I pustite više taj crobex, ulažete u pojedine dionice a ne u čitav indeks. Pa boli mene ona stvar ako u godini dana indeks padne 10 posto a moja dionica poraste 20 posto.
Al ako mislite samo zanovjetat i pljuvat da su svi ovdje lopovi, da je zse leglo kriminala i slične gluparije i to onda isticat kao glavni problem u vašem ulaganju, onda bolje više nemojte ni pisat ovdje a još manje ulagat u dionice. Šta je manje takvih svima će bit bolje.
neka tebe tu kolega slažem se da portfelj mora sadržavati 50% diobice koja djeli dividendu
i alfa je u trenutcima kada crobex rokne
meni je ht ,korf adpl u tom đumbusu od 60%portfelja moram priznati da sam ga prodao i kupio dionice
koje su vapile da se kupe al kad crobex krene opet ću se vratiti u te dionice to mi je sidro
samo nemoj dozvoliti da te netko zamrzi zbog ćinjenice da sad galamiš na prodaju
kad su dionice na dno dna -jer ima dosta needuciranih investitora i skoli su panici
a nema razloga za to
Danas bi mogli imati malo veći rast na tržištu.
jučer nakon zatvaranja ZSE indexi vani su jako porasli.
K tome još danas EU u velikom plusu,DAX 2,60, futuresi u plusu.
Tko će više znati kada kupiti kada prodati, ja sam srećom jučer kupio.
[thumbsup]
lp
Tko će više znati kada kupiti kada prodati, ja sam srećom jučer kupio.
[thumbsup]
lp
Ha, ha, baš jučer kupio, ha ha [lol] [thumbsup]
[/quote]
Kolega, što vam je smiješno?
Nije samo jučer, već i u petak.
[thumbsup]
lp i sretno
P.s. Dax + 2,9 %
[/quote]
kolegi je vjerojatno smiješno što si jučer i u petak drukao za pad (znači nagovarao kolege forumaše da prodaju dionice), a istovremeno si kupovao njihove dionice…ali imaš pravo da to nije smiješno nego – bijedno i jadno! [bye]
[/quote]
[thumbsup]
lp i sretno
P.s. Dax + 2,9 %
[/quote]
kolegi je vjerojatno smiješno što si jučer i u petak drukao za pad (znači nagovarao kolege forumaše da prodaju dionice), a istovremeno si kupovao njihove dionice…ali imaš pravo da to nije smiješno nego – bijedno i jadno! [bye]
[/quote]
Možete napisati gdje sam nagovarao na prodaju i drukao za pad?
DAX + 3 % btw.
Hvala
lp
Obzirom kako se slažu nalozi prije početka trgovanja, CROBEX bi danas ipak trebao malo značajnije potegnuti.
Guraju se nalozi na ADPL, BLJE, KORF, KOEI … ATPL bi trebala odmah sa 425 na 445 kn
Promet 16. 800 000. Zbroj prometa u transakcijama daleko manji. Nema blok niti otc prometa. O tkuda ta cifra ?
[/quote]
[thumbsup]
lp i sretno
P.s. Dax + 2,9 %
[/quote]
[/quote]
Možete napisati gdje sam nagovarao na prodaju i drukao za pad?
DAX + 3 % btw.
Hvala
lp
[/quote]
i kako je trgovati u Njemačkoj?
se smije znati koje dionice preporučate?
mislim spominjete dax pa vjerujem da ste se nakupovali pravih njemačkih dionica..
čestitam
Za sve one koji su izgubili povjerenje u LKPC.
-Ovih dana ,tocnije u petak u zgradi Zagrebacke burze je predstavljanje LKPC i ulazak u PRVU KOTACIJU.
-Svecano otvaranje Lizalice je trebalo biti prošli utorak ali je zbog lošeg vremena odgođeno za sljedeci tjedan a treba se uskladiti vrijeme sa Premjerkom Kosor, koja želi prisustvovati tom činu.
(Istina je ,da je ostao Sanader ,toga nebi bilo)
-Zajedno sa Lizalicom je OTVARANJE POCETKA RADOVA "TERMINAL ZA TEKUCE TERETE I UKAPLJENI PLIN"(inavesticija cca.60 miliona eur)
-Trezor krece sa kupnjom dionica OVIH DANA !!!!
p.s.Cijena dokapa je bila 850 kn a trenitna 750.Pametnom i previše. [thumbsup]