Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ok, burza kod nas izgleda kao kocka, tako je sa svim igračkama koje mi dobijemo u ruke, kao mala djeca, razbijemo je u par dana . Filter je prošao, Naivci su platili…imaju gorko iskustvo, ali, ipak iskustvo. Nema kruha bez motike .

Ovdje je motika proučavanje bilanci, ekonomije, POLITIKE, psihologije…ali i kriminalistike, nažalost .

Svjetska kriza ne pomaže, ali, to je samo jedna karika u nizu. da je nema , crobi bi bio 5000…i opet bi se vrtio između 4500 ili 5500 fantrazirali bi o 6000 ili zazivali 4000…same shit . Mora biti valova za trejdere. Oni su krv burze .

Sada je crobi na 1900…zazivate pad na 1300 . OK : što će tada biti bolje ? Kupiti ćete papire za koje trenutno tvrdite da su smeće, precijenjeni… da nema logike, da sve ide u 3LPM ?

I ?

Gledati u njih tada ?

Ili će u tom trenutku zasjati svijetlo na kraju tunela , naglo procvijetati bilance, otkriti vrelo života i izvor besplatne energije i sve firme imati najsvijetliju budućnost, a štednja na banci biti samo za luzere?

I zašto baš 1300 ? zašto ne niže ?

mislim da kolega peromadjar ne misli da su papiri sad smeće…ali da je rizik jednostavno prevelik da bi se upuštali u kupovinu istih s obzirom na razdoblje neizvjesnosti pred nama…
nitko ne tvrdi da su precjenjeni…ali da bi mogli biti još jeftiniji…a logika na burzi je da kupiš čim jeftinije, a prodaš čim skuplje…pa ako nešto što je sad jeftino bude još jeftinije, zašto ne kupiti na toj nižoj razini…a očito da smo u silaznom trendu…da postoji tendencija pada…i ne znam zašto sad bježati od toga…iz tjedna u tjedan indexi završavaju u negativnom teritoriju…tu i tamo dogodi se nekakav odbijanac…što je očekivano…ali sve to polako ali sigurno klizi prema dolje…i neće biti drugačije dok se pitanje Grčke i eurozone ne rješi…a dogovora i rješenja nigdi na vidiku…
evo kolega over25 nam je priznao da je kupio prije neki dan…i portfelj mu je već u minusu 15%…a svi koji su u papirićima već danima pljuju po meni, pobjedi, inverteru, peri….da smo drukeri i da će to gore…samo što nije…trabunjaju kako je sve podcjenjeno i kako je sve jeftino…svaki čas treba krenuti odbijanac…
a ja vas pitam kako to pomaže overovom portfelju koji je u minusu 15%? a tko može tvrditi da do drugog četvrtka taj minus neće biti i veći s obzirom na situaciju…

Tako se pričalo i onog 30.03…pa do 30.06..a burza je otišla 30% gore.

To i je poanta mojih postova .

TKO može tvrditi da će drugog četvrtka taj minus biti veći obzirom na situaciju, tj, tko može tvrditi da će drugi četvrtak biti crnjak ?

a drhtavih ručica ipak ima .

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

Mislim da je priča u pravom smijeru! Tržište ponekad i pogrešno reagira i percipira napadaje panike! Možda slika i neće biti tako loša kako tržište trenutno misli. Jer imamo valove panike koji poprimaju (čitaj VIX) sve snažnije izljeve. Iz tog razloga postoje i tehnički odbijanci,a neki na tome fino zarade i dapače dignu svoje portfelje na veće vrijednosti nego su bili.
Kad gledamo prosječnog investitora on je na burzi s kapitalom 25-100k kunića. Najgore je ipak kolegici Ivani7 gledati kako njen portfelj gubi stotine i stotine tisuća kuna, a tu nije lako donositi odluke što uraditi jer tržište može biti zeznuto.
Tko ima portfelj od 40-50k, pad i gubitak 10k ga i ne mora tangati pretjerano ako je dugoročniji igrač. Dapače može kod okretanja upucati svježi novac i sa pristojnom dobiti izaći i bez minusa.
Moj savjet svima je imati EXTRA CASH u visini 1/3 do 1/2 portfelja! Sačekati okretanje i upucati!
Al biti skroman i na vrijeme izaći sa plusom.

GOLUB i SMART - od 1milje kuna do bicikle jer KSST-R-A padaju ko klada! A mora zaorati tek ka 250-350kn!!!

Tako se pričalo i onog 30.03…pa do 30.06..a burza je otišla 30% gore.

To i je poanta mojih postova .

TKO može tvrditi da će drugog četvrtka taj minus biti veći obzirom na situaciju, tj, tko može tvrditi da će drugi četvrtak biti crnjak ?

a drhtavih ručica ipak ima .

ne može nitko reći da će minus biti veći ili manji…ali dok svi bruje o tome da su šanse za novu recesiju 50%, to baš i nije obećavajući pokazatelj da će minus biti manji…
uostalom, na forumu više vas tvrdi već dulje od 10 dana da će biti bolje…da će krenuti sve prema gore…a overov portfelj od onda bilježi 15% minusa…dakle, njemu i drugima u dionicama to ništa ne pomaže da bi moglo to okrenut gore, a iz dana u dan bilježi nove minuse…
želim reći da u čekanju tog preokreta može izgubit još dodatnih 15%, a onda kad i bude odbijanac, sumnjam da će nadoknaditi 30%…a i ako nadoknadi, onda će tek biti na nuli…a s obzirom na situaciju, teško je očekivati da će se preko noći nešto posložiti i da će ko raketa sve krenuti prema gore…ako nisu uspjeli u 3 godine posložiti stvari, a posezali su za razno-raznim instrumentima, onda neće sredit nešto preko noći kako bi zavladao optimizam…

Draga burzo…

Znam da se nismo baš oduvijek najbolje slagali, zapravo kad razmislim, skoro pa nikad, al i u onim svijetlim trenutcima našeg zajedničkog druženja moram priznat da mi je stvarno bilo lijepo, da sam se zaista osjećala posebno, vrijedno i poželjno.

No sada, moram ipak okrenit se svojoj buućnosti i potražit sreću negdje drugje, negdje gdje me cijene, jer vidim da ovdje to nikad neću pronać.

Sve najbolje u daljnjem radu i djelovanju ti želi…

tvoja pamet.
[kiss]
[tongue]

Odlaziš u DM?????

PEYO vizionar slijepac, kolekcionar minusa

To one Brokeri su vjerojatno odregistrirali dionice investitora- koji su radili prek njih…
Da li je moguće da je dobar dio ovog prometa – upravo prodaja njihovih dionica ..?

Još jučer smo bili zadovoljni održavanjem burze na relativno malom padu, sa malim prometom..
Zatim je nešto pokrenulo lavinu, što ????
Mediji, Investitori do jučer partneri To One Broker… pa su se nadovezali margin krediti ???
Ne, zbilja mi nije jasno, zašto bi točno poslije objave propasti To ONE Brokera…../ kriza je
trajala i trajat će u svijetu i mi je pratimo, kaj..to nije ništa novo ../ došlo do takve SNAŽNE
PRODAJE najkomercijalnijih dionica…to su dionice iz raznih portfelja…investitorima je
dosta svega ?
Ah, pa kome nije….ali, ovak srušiti tržište bez veze……???

Miami, nije da sam nestrpljiv, ali kada češ put Italije??? Da se i mi malo odmorimo…

PEYO vizionar slijepac, kolekcionar minusa

Danas ipak gore, previše smo pali, vani plus a i G20 je dao nekakva obečanja, koja bi trebao potvrditi na sastanku preko vikenda.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Danas ipak gore, previše smo pali, vani plus a i G20 je dao nekakva obečanja, koja bi trebao potvrditi na sastanku preko vikenda.

lp

Jedan lažni odbijanac bi ovdje nekima dobro došao ko budali šamar.

never surrender

lp

Jedan lažni odbijanac bi ovdje nekima dobro došao ko budali šamar.
[/quote]
Pa i sami ste priznali da ste u dionicama 100%, ja se pitam šta se sa vama događa može objašnjenje, kažete da ste u dionicama 100% a prizivate nekakve potope, izvinite ali po meni to nije normalno ponašanje.

RBA FOND IZGUBLJEN U VREMENU I PROSTORU BIJEŽITI IZ OVOGA FONDA IZABERITE AZ FOND ZA VAŠU BOLJU BUDUĆNOST I SIGURNU MIROVINU

na lošim vijestima tonemo,dobrih nema a i kad ih ima ne osječaju se baš nešto pa zato mislim da ćemo… [sealed]

na lošim vijestima tonemo,dobrih nema a i kad ih ima ne osječaju se baš nešto pa zato mislim da ćemo… [sealed]

burzovni odbijanac na hrvatski način: crobex +0,03% [lol]

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica, samo izraženo mišljenje koje se može mijenjati

kajje međedi
vani preko 2% crveni
mi lagano
[thumbsup]

New Report

Close