Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ja danas cili u dionmicama
pa ako ide doli idem i ja
bar sam pošten i čvrste ruke
ne fam nikome po ovim cijenama
pa makar mora čekati 5 godina da se oporave

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

ja danas cili u dionmicama
pa ako ide doli idem i ja
bar sam pošten i čvrste ruke
ne fam nikome po ovim cijenama
pa makar mora čekati 5 godina da se oporave

cekati ces ti godota..nikad vise na one razine…nema naprijed bez novaca ljudi a ja moje pare ne dam.

Izlaze svi….? Prodaju udjele, dionice….? Katastrofa!

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Paaa…ne mogu baš svi…netko mora kupiti da bi netko drugi izašao… [wink]

'ko zadnji, magarac...[img]http://www.pic4ever.com/images/www_MyEmoticons_com__fishing.gif[/img]

To one Brokeri su vjerojatno odregistrirali dionice investitora- koji su radili prek njih…
Da li je moguće da je dobar dio ovog prometa – upravo prodaja njihovih dionica ..?

Još jučer smo bili zadovoljni održavanjem burze na relativno malom padu, sa malim prometom..
Zatim je nešto pokrenulo lavinu, što ????
Mediji, Investitori do jučer partneri To One Broker… pa su se nadovezali margin krediti ???
Ne, zbilja mi nije jasno, zašto bi točno poslije objave propasti To ONE Brokera…../ kriza je
trajala i trajat će u svijetu i mi je pratimo, kaj..to nije ništa novo ../ došlo do takve SNAŽNE
PRODAJE najkomercijalnijih dionica…to su dionice iz raznih portfelja…investitorima je
dosta svega ?
Ah, pa kome nije….ali, ovak srušiti tržište bez veze……???

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

To one Brokeri su vjerojatno odregistrirali dionice investitora- koji su radili prek njih…
Da li je moguće da je dobar dio ovog prometa – upravo prodaja njihovih dionica ..?

Još jučer smo bili zadovoljni održavanjem burze na relativno malom padu, sa malim prometom..
Mediji, Investitori do jučer partneri To One Broker… pa su se nadovezali margin krediti ???
Ne, zbilja mi nije jasno, zašto bi točno poslije objave propasti To ONE Brokera…../ kriza je
trajala i trajat će u svijetu i mi je pratimo, kaj..to nije ništa novo ../ došlo do takve SNAŽNE
PRODAJE najkomercijalnijih dionica…to su dionice iz raznih portfelja…investitorima je
dosta svega ?

Kako bez veze?
Ovo je bilo više nego očekivano.Čak je naš pad puno manji nego na drugim europskim burzama.
Hrvatska je dio Europe i ne može se gledati odvojeno,a osim toga na našem tržištu ima i stranaca.
Normalno je da oni skraćuju svoje pozicije ovdje ako im se drugdje ukazuju bolje pprilike.
Mislim da bi se pad trebao nastaviti i sutra.
Pozdrav

Hrvatske dionice se odlično drže prema potopu na europskim burzama.
Gledam veće brodare jučer u SAD burzama.Padali su po7-10% u danu,a u godini 200-400%.
Ne znam kolko je ovo održivo?

Oprosti…Kako je moguće da nešto padne 200-400% ? Što danas ATPL košta 100kn npr, a onda padne 200% pa košta -100 (odnsono ATPL ti plati ako kupiš dionicu???)
[/quote]
Lapsus dakako.
Cijena dionica je 2-4 puta manja nego što je bila prije godinu dana, a i danas se pad nastavlja.
Pozdrav

Margina nema još , sasvim sigurno .

A hoće li ih biti…to ovisi o škvadri . Neke dionice su trenutno na ATL…i čak u doba najveće krize nisu tu bile . Ako ekipa ima plan, eto margin-call za dva dana . A to su jače dionice.

Ove ostale : uvijek će biti navlakača – primjer danas ACI ( pusy zar si mislio da te se ne prati ? ) …
ali to je samo igra Zar ne ?

Iako sam i dalje mišljenja da nema više drhtavih ručica na ZSE, tu i tamo me netko potpuno iznenadi .

SVE OSTALO, S V E OSTALO…je 1000% ( Bisakovi nemoj se truditi izračunati ) čisto kockanje i špekulacija, šortanje ili slične kerefeke . Onaj koji sada prodaje, kocka se s mogućnošću jeftinije kupnje, SASVIM sigurno ne bježi s tržišta, a samim time, očekuje i porast istog prije ili poslije .

Tu je i poanta : PRIJE ….ili POSLIJE ? Pitanje je sad….

Uvijek je netko prodao na dnu..kao što je uvijek i netko kupio na vrhu . Od početka burzi do danas, a bome i do kraja .

I zato, prodavajte ljudi do mile volje….

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

Margina nema još , sasvim sigurno .

A hoće li ih biti…to ovisi o škvadri . Neke dionice su trenutno na ATL…i čak u doba najveće krize nisu tu bile . Ako ekipa ima plan, eto margin-call za dva dana . A to su jače dionice.

Ove ostale : uvijek će biti navlakača – primjer danas ACI ( pusy zar si mislio da te se ne prati ? ) …
ali to je samo igra Zar ne ?

Iako sam i dalje mišljenja da nema više drhtavih ručica na ZSE, tu i tamo me netko potpuno iznenadi .

SVE OSTALO, S V E OSTALO…je 1000% ( Bisakovi nemoj se truditi izračunati ) čisto kockanje i špekulacija, šortanje ili slične kerefeke . Onaj koji sada prodaje, kocka se s mogućnošću jeftinije kupnje, SASVIM sigurno ne bježi s tržišta, a samim time, očekuje i porast istog prije ili poslije .

Tu je i poanta : PRIJE ….ili POSLIJE ? Pitanje je sad….

Uvijek je netko prodao na dnu..kao što je uvijek i netko kupio na vrhu . Od početka burzi do danas, a bome i do kraja .

I zato, prodavajte ljudi do mile volje….

Tako nekako. Ono bitno je da sam 80% u dionicama, sve kupnja danas. Ostalo do kraja tjedna pa se čujemo za koji mjesec.

zanima me samo kakav će biti sutra dan, jer u pon će opet sve po starom. lipa simo, lipa tamo.

ja kao " investitor " kupujem budučnost neke firme , a ne špekulaciju tipa " dali čemo u drugu recesiju ili dali če grčka bankrotirat" .

dosta svega ?

Kako bez veze?
Ovo je bilo više nego očekivano.Čak je naš pad puno manji nego na drugim europskim burzama.
Hrvatska je dio Europe i ne može se gledati odvojeno,a osim toga na našem tržištu ima i stranaca.
Normalno je da oni skraćuju svoje pozicije ovdje ako im se drugdje ukazuju bolje pprilike.
Mislim da bi se pad trebao nastaviti i sutra.
Pozdrav
[/quote]

više nego očekivano je to već dulje vrijeme…
ali nekima je to teško shvatiti i prihvatiti činjenicu da nije dobro i zdravo biti trenutno u papirićima dok se neke stvari ne poslože…
badave vam što neke dionice ni u najžešće doba krize nisu bile na ovim razinama…zar je to glavni argument za kupnju dionica?
a najžešće vrijeme krize je relativan pojam…budući da kriza nije ni završila…što je vidljivo na stopi nezaposlenosti, bdp-u, po zaduženosti, potrošnji itd itd…
dakle, možda tek uslijedi vrijeme najžešće krize, a onda će vrijednost indeksa još padati…za to vam je dovoljno nekoliko analitičara i agencija koje će procjeniti da je Amerika opet upala u recesiju…a onda bye bye indeksi i dionice…
i sve ovo što se ustvari događa trenutno na tk je očekivano, jer se kuha već duže vrijeme…i pitanje je vremena kad će i crobex početi žešće pratiti strana tržišta kapitala…

New Report

Close