Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Izgleda peromađar ima pravo….
lopina, 22.09.2011. u 11:22
Ništa se neće dogodit nabrzaka, to će bit nažalost dugo i bolno cijeđenje
….

Ove dionice što ipak vrijede sporije padaju od ostalih, ali ipak padaju….., ako se vani nešto ne okrene, sutra nam slijedi ista priča…. [undecid]

Danas testiramo koliko je jaka brana na 1900.., ako i postoji…
[/quote]
HT,ERNT,VIRO,ADRS-odlično se drže,kupuju fondovi,mislim da ne brane,jer očekuju veliki dividendni prinos,ako bi bilo kao lani prosječno cca 8( u osam mjeseci.
Nije li to više od 12% godišnje.
A IGH,INGRA ionako nisu u sferi mirovinaca,ne mogu ih kupovati zbog male tržišne kapitalizacije.
I to su postale sindikalno špekulativno dionice.
THNK ih prati iako su THNK i IGH posluju sa dobitkom.
DLKV je najugroženijiod fondovskih dionica zbog lošeg poslovanja.INGRA je svoje odrapila,ali je u
trendu kao špekulativna dionica.Kada se sindikalisti dogovore građevinari će povući.
Živi bili pa vidjeli!
Na zse će teći med i mlijeko,sa početkom kiša!Pčele će mediti,a krave će imati bolju ispašu.

@bisakovi

Vi sebe volite predstavljati kao akademski obrazovanog građanina, po ovome da nešto može pasti 200-400% ne bi se reklo da ste u pravu u pitanje dolazi i osnovna škola.

ZMAJKI - LANICA = HRPA GLUPOSTIJU

Ajoooj…, curnusmo ispod 1900, sad bi trebalo pregledati kočnice…. [cry]

Naše dionice se dobro drže jer netko želi da se dobro drže ( ne pritišće na prodaju ), ovako se stječe dojam sigurnosti, dojam da je dno blizu i sl. A kad je sigurnost prisutna onda nitko ne želi prodavat…Druga stvar je šta se kod nas čekaju izviješća trećeg kvartala koja još uvijek neće bit loša, tako da su dionice već sad relativno jeftine pa se nikom baš ne prodaje…

Ovdje je dvojak problem, jedan od njih je onaj koji sam napomenuo da dionice svaki dan malo po malo padaju, a drugi je da kad vani nastupi rast ovdje se ni pribiližno ne dogodi isto.

Ni u jednom slučaju dioničari nisu u mogućnosti zaradit na dionicama i to je osnovni problem. Zato i nastaju svi silni gubici. Burza je nepoštena, da je uveden short selling daleko bolje bi se pazarilo pa bi kao i vani skakalo u svim smjerovima. Nema tu ništa loše, dapače puno više love bi se vrtilo šta je dobro za likvidnost i privlačenje novih ulagača. Al ne, ne na ovoj prčiji. Ovo je smiješno da se uopće zove burza, ovako su izgledale prave burze prije 100 godina. Ovo je samo loša kopija implementacije kapitalizma kod nas.

No za svako zlo neko dobro. Naša burza ovim podaruje male dioničare, jer će mnogima izlazak bit relativno manje stresan i s puno manje minusa. Budimo realni, vani su indeksi pali za preko 30 posto, a kod nas jedva 15 posto. U relativnom odnosu to je dvostruko veći pad…

Oni koji budu osjetili zov kupnje na odbijancu, sjetite se da zapravo kupujete za razliku vrijednosti između prethodnih i budućih kvartala, koja će nesumnjivo bit negativna…samo pamet u glavu.

never surrender

Ajoooj…, curnusmo ispod 1900, sad bi trebalo pregledati kočnice…. [cry]

Ralno mi smo negdje na 1600 kad se izuzme INA, tako da ovaj crobex daje lažnu sliku.

ZMAJKI - LANICA = HRPA GLUPOSTIJU

Padali su po7-10% u danu,a u godini 200-400%.

[lol]

Kolega bisakovi, da niste vi ipak za neki drugi forum???
Možda ovaj:

http://www.ringeraja.ba/forum

[thumbsup]

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

@bisakovi

Vi sebe volite predstavljati kao akademski obrazovanog građanina, po ovome da nešto može pasti 200-400% ne bi se reklo da ste u pravu u pitanje dolazi i osnovna škola.

Ovisi gdje se nalazi osnovna škola, ako je u nekom većem gradu, to bi trebalo znati i dijete koje ide u osnovnu školu, ipak tamo djeca nauče neke osnovne stvari što se tiče matematike.
OK, možda ne prvačići.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Crobex -1,71%
1,894,85

ima na bidu para interesantno negdje će i premašitu ponudu
je l to zunak no more less

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

Hrvatske dionice se odlično drže prema potopu na europskim burzama.
Gledam veće brodare jučer u SAD burzama.Padali su po7-10% u danu,a u godini 200-400%.
Ne znam kolko je ovo održivo?

Oprosti…Kako je moguće da nešto padne 200-400% ? Što danas ATPL košta 100kn npr, a onda padne 200% pa košta -100 (odnsono ATPL ti plati ako kupiš dionicu???)

...

Draga burzo…

Znam da se nismo baš oduvijek najbolje slagali, zapravo kad razmislim, skoro pa nikad, al i u onim svijetlim trenutcima našeg zajedničkog druženja moram priznat da mi je stvarno bilo lijepo, da sam se zaista osjećala posebno, vrijedno i poželjno.

No sada, moram ipak okrenit se svojoj buućnosti i potražit sreću negdje drugje, negdje gdje me cijene, jer vidim da ovdje to nikad neću pronać.

Sve najbolje u daljnjem radu i djelovanju ti želi…

tvoja pamet.
[kiss]
[tongue]

never surrender

mislim da gledajuci sve burze na svijetu da je gotovo s svime kaj smo do sada radili na burzi..burza ce polako umirat svuda

New Report

Close