Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Peromadjar ti nemaš veze o investiranju i dionicama, Crobex će do kraja godine biti na 2300 bodova.

Ako do kraja godine bude iznad 1600 bit će uspjeh.

A kolegu plavog sam izgubio volje komentirat, mislim zaista više nemam šta reć o čovjeku koji nagovara jadan narod da kupuje lkpc na 1800 a onda skupa s njima plače i proziva državu i burzu kad mu ista rokne na 800…a lijepo sam mu u više navrata prošle godine govorio da lkpc ima dva targeta za pad, jedan na 1200, a drugi na 800.

S druge stvari, kako i doživjet plavog kao čovjeka koji se razumije u burzu kad ima ovakve komentare:
Što se DAX-a tiče i sl. indexa vani, po starom običaju iznosite samo podatke koji vama odgovaraju, pa tako [/b]ne spominjete prethodni rast koji se desio vani, a mi nismo popratili.

Ne znam otkad je crobex dužan nekog popratit i po kojim zaslugama? Il vi kolega plavi mislite da su hrvatske dionice jednako perspektivne kao njemačke, tj da preformuliram pitanje, mislite da je hrvatsko gospodarstvo rame uz rame njemačkom??

Hoćemo malo statistike?
Rast bdp-a…2009…2010…2011p
CRO………. -5.8… -1.4….+1.3 posto
GER………. -4.7….+3.5….+2.5 posto

[/quote]

ovo je moj tekst:
gledajući 2011.g. onda se tu popravljamo…mi iz minusa u plus, a schwabe u trendu smanjivanja porasta…ako se tako nastavi, 2012/2013 cemo ih prestići. [wink]

It's a kind of magic

crobex -0,36%….
ovdje je i Bog rekao laku noć
iz dana u dan tonemo, više nitko ni ne komentira, kao da nas se to više ne tiče..svaki dan po -0,5% dolje i nećemo ni primijetiti da smo na 1500 bodova crobexa
ali majstori to valjda mogu i malo brže zrokati, zar ne? daje bar po -1% dnevno, možda netko i skuži što se događa?!? [angry]

Ja se ne slažem s ovim izjavama, dapače ovdje se vjerojatno ukazao Bog pa svima dao mogućnost da u miru izađu van iz dionica dok se još lijepo i bez panike može izać po bidu. Iz dana u dan tonemo?? Kao da je neka kalvarija! Pa crobex je pao tek 12-13 posto otkako je ozbiljnije krenuo pad dok su drugi indeksi po europi pali debelo preko 25 posto, mnogi i po 30 posto.

U 2009 i 2010 su se nakon oporavka dionica dogodila 3 pada crobexa veća od 15 posto ( dakle više nego sad ), od tog jedan čak od 25 posto, i to u periodu dok su strane burze nezaustavljivo rasle! I onda sad neko kmeči zbog 12 postotnog pada i to u trenutku kad se sprema nezapamćena kriza za europsko gospodarstvo?!!! Umjesto da bude sretan!
[shocked]

Dok ovdje kukate pogledajte šta zapravo znači za dax i ostale relevantne indekse ovaj pad od 30 posto! Pa toliko je otprilike roknuo i otprilike sličnom brzinom u onom ogromnom padu iz 9/10mj. 2008 kad je krenula kreditna kriza!!!

Dobro kaže inverter tamo na drugoj temi, ne možeš vjerovat da se već toliko nakotilo ovaca od 2008. Svake večeri se zapravo treba Bogu pomolit i zahvalit šta postoji toliko inertnih ulagača na ovoj burzi pa se može u miru i na vrijeme povuć svoj novac.
[/quote]

Za vas je perice možda najbolje da se vratite kladionicama od kuda ste i došli na HR burzu i mislili da ovdje možete zaraditi. Pretpostavljam da je na kladionicama gubitak ipak manji ( za vas ), nego na burzi, obzirom na vaša ulaganja kako smo ih imali prilike vidjeti na ovome forumu.

Što se DAX-a tiče i sl. indexa vani, po starom običaju iznosite samo podatke koji vama odgovaraju, pa tako ne spominjete prethodni rast koji se desio vani, a mi nismo popratili.
Ionako vas nitko ne doživljava ozbiljno ovdje, tako da je nebitno, dokazali ste se sami.

[thumbsup] [thumbsup]

lp i sretno

[/quote]
i ja sam mislio da je crobi jos i malo pao ali…to se samo tako cini.ina ga je napuhala a ht je ionako previse pao prema fundamentima i nema kamo.a u zbiru ispada da je malo pao? zato sto ostale dionice imaju mali udiou kretanju crobija a puno vise padaju pa se to ne vidi na indexu ali se vidi u pojedinim cijenama.no neke kao dlkv ce cini se jos padati jer izlaze ulagaci i dalje a kupaca nema

gledanje samo crobexa zamagljuje sliku,treba gledat pojedine dionice ,potencijal njihovog pada ili rasta i trend

crobex -0,36%….
iz dana u dan tonemo, više nitko ni ne komentira, kao da nas se to više ne tiče..svaki dan po -0,5% dolje i nećemo ni primijetiti da smo na 1500 bodova crobexa
ali majstori to valjda mogu i malo brže zrokati, zar ne? daje bar po -1% dnevno, možda netko i skuži što se događa?!? [angry]

Ja se ne slažem s ovim izjavama, dapače ovdje se vjerojatno ukazao Bog pa svima dao mogućnost da u miru izađu van iz dionica dok se još lijepo i bez panike može izać po bidu. Iz dana u dan tonemo?? Kao da je neka kalvarija! Pa crobex je pao tek 12-13 posto otkako je ozbiljnije krenuo pad dok su drugi indeksi po europi pali debelo preko 25 posto, mnogi i po 30 posto.

U 2009 i 2010 su se nakon oporavka dionica dogodila 3 pada crobexa veća od 15 posto ( dakle više nego sad ), od tog jedan čak od 25 posto, i to u periodu dok su strane burze nezaustavljivo rasle! I onda sad neko kmeči zbog 12 postotnog pada i to u trenutku kad se sprema nezapamćena kriza za europsko gospodarstvo?!!! Umjesto da bude sretan!
[shocked]

apsurdno je da se govori o padu dlkv na tako malim prometima. to što neki puštaju da pada je jedno a
stvarni pad sasvim drugo njihovo ponašanje je toliko bahato i bezobrazno i misli da je vrijeme da se sa njima pozabavi i uskok, jer ovo stvarno nema smisla. prvo sprže silne milione na dokap i onda nakon toga puste da tone na smješnim prometima, kao njih to ne zanima. kad dinko i ekipa budu na ispitivanju u uskoku neke stvari će biti svima jasnije.

Dok ovdje kukate pogledajte šta zapravo znači za dax i ostale relevantne indekse ovaj pad od 30 posto! Pa toliko je otprilike roknuo i otprilike sličnom brzinom u onom ogromnom padu iz 9/10mj. 2008 kad je krenula kreditna kriza!!!

Dobro kaže inverter tamo na drugoj temi, ne možeš vjerovat da se već toliko nakotilo ovaca od 2008. Svake večeri se zapravo treba Bogu pomolit i zahvalit šta postoji toliko inertnih ulagača na ovoj burzi pa se može u miru i na vrijeme povuć svoj novac.
[/quote]

Za vas je perice možda najbolje da se vratite kladionicama od kuda ste i došli na HR burzu i mislili da ovdje možete zaraditi. Pretpostavljam da je na kladionicama gubitak ipak manji ( za vas ), nego na burzi, obzirom na vaša ulaganja kako smo ih imali prilike vidjeti na ovome forumu.

Što se DAX-a tiče i sl. indexa vani, po starom običaju iznosite samo podatke koji vama odgovaraju, pa tako ne spominjete prethodni rast koji se desio vani, a mi nismo popratili.
Ionako vas nitko ne doživljava ozbiljno ovdje, tako da je nebitno, dokazali ste se sami.

[thumbsup] [thumbsup]

lp i sretno

[/quote]
i ja sam mislio da je crobi jos i malo pao ali…to se samo tako cini.ina ga je napuhala a ht je ionako previse pao prema fundamentima i nema kamo.a u zbiru ispada da je malo pao? zato sto ostale dionice imaju mali udiou kretanju crobija a puno vise padaju pa se to ne vidi na indexu ali se vidi u pojedinim cijenama.no neke kao dlkv ce cini se jos padati jer izlaze ulagaci i dalje a kupaca nema
[/quote]

Danas nadam se konačno prekidamo crvenilo. Pa nemožemo više ignorirati situaciju vani. Predviđam za danas + 2. [thumbsup]

crobex -0,36%….

crobex -0,36%….

[shocked]

[/quote]

[thumbsup] [thumbsup]

lp i sretno

[/quote]
[/quote]
Da kupci su se otrijeznili opasno je sad kupiti dionice građevinara treba sačekati još pa vidjeti gdje je dno jer ga još nismo dotaknuli.

volim pad do 35 % ali ne velike lomove

Danas nadam se konačno prekidamo crvenilo. Pa nemožemo više ignorirati situaciju vani. Predviđam za danas + 2. [thumbsup]

skoro si pogodio: crobex +0,2% [lol]

Sve što pišem je osobno mišljenje bez sugestija i odgovornosti

Evo prvi put da se s ovim čovjekom slažem.

Mislim da više ne možemo ignorirat situaciju vani i ja također predviđam za danas rast crobexa +2.

S 1929 na 1931 bod.

never surrender

crobex je prešao u minus…

Sve što pišem je osobno mišljenje, ne invest. savjet!

Jel se može na ovom forumu napraviti anketa?

Bilo bi lijepo napraviti anketu u kojoj forumaši kažu sa koliko % portfelja su u dionicama. Ako bi skupili nekoliko stotina ljudi, mogli bi dobiti poprilično dobru sliku o tome sa koliko su investitori na ZSE u dionicama/kešu.

Bilo bi lijepo napraviti anketu u kojoj forumaši kažu sa koliko % portfelja su u dionicama. Ako bi skupili nekoliko stotina ljudi, mogli bi dobiti poprilično dobru sliku o tome sa koliko su investitori na ZSE u dionicama/kešu.

pod uvjetom da su odgovori iskreni…a da li bi bili? [rolleyes]
a tu je i problem što se to mijenja iz dana u dan, čak iz sata u sat….

Sve što pišem je osobno mišljenje bez sugestija i odgovornosti, tekst je predmet diskusije !!!!!!!!!

pod uvjetom da su odgovori iskreni…a da li bi bili? [rolleyes]
a tu je i problem što se to mijenja iz dana u dan, čak iz sata u sat….
[/quote]

Pa stavimo anonimnu anketu, pa forumaši neće morati brinuti o svom imidžu, a osim toga, svima nam je u interesu vidjet realno stanje.

A mislim da bi neiskrenost na jednoj strani poništila neiskrenost na drugoj strani odgovora, pa bi dobili u prosjeku dobre rezultate.

Da, mjenja se, zato napravimo anketu jednom mjesečno, i nakon par mjeseci možda uočimo nekakvu korelaciju između kretanja Crobexa i prosječne izloženosti portfelja forumaša dionicama.

New Report

Close